Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Νήσος Λέσβος :Επιφάνειες τοιχοποιίας και αμυντικού τείχους βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφής




Τμήμα του αρχαίου οχυρωματικού τείχους στην πόλη της Μυτιλήνης στη Λέσβο που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας σωστικής ανασκαφικής  σε οικόπεδο στο βόρειο αρχαίο λιμάνι όπως η Επάνω Σκάλα
Ένα τμήμα του αρχαίου αμυντικού τείχους στη Μυτιλήνη που εκτείνεται προς τη θάλασσα ανακαλύφθηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια μιας ανασκαφής διάσωσης.
Η ανασκαφή διεξήχθη σε ένα πεδίο που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του αρχαίου λιμανιού της πόλης που σήμερα είναι γνωστό ως Επάνω Σκάλα, όπου συναντώνται οι δρόμοι Ναυμάχιας Έλλης και Κιουταχίας.




Το τείχος αποτελείται από τεράστιους, πεπλατυσμένους τοίχους από τοπική πέτρα και χρονολογούνται στον 3ο αιώνα π.Χ. Φέρνει προφανείς επισκευές από τη ρωμαϊκή εποχή, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.



Η ελληνική στοά της «ελληνιστικής» εποχής  στην Επάνω Σκάλα, Μυτιλήνη



Τμήματα του τείχους βρέθηκαν και αλλού στην κεντρική πόλη της Λέσβου: στην τοποθεσία της αρχαίας εμπορικής στοάς που χρονολογείται στους ελληνιστικούς χρόνους, όπου το αρχαίο τείχος σχηματίζει το βόρειο ή το μακρύ τμήμα της στοάς και στη θέση της σύγχρονης εγκατάστασης ανακύκλωσης απορριμμάτων, κατά τη διάρκεια ανασκαφών για την τοποθέτηση σωλήνων. Η ανασκαφή των αρχαίων λειψάνων 2000 ετών θα συνεχιστεί. ΥΠ.ΠΟ.









Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only