Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Πόσο κοστίζει να ανοίξετε το δικό σας Coffee Island



Aποτελεί την ταχύτερη αναπτυσσόμενη ελληνική αλυσίδα καφέ στη χώρα, η οποία έχει ήδη ανοίξει τα φτερά της και πετά σε ξένες αγορές. Τα Coffee Island ξεκίνησαν την πορεία τους το 1999 από την Πάτρα και μέσα σε λίγα χρόνια - μέσα από ένα εντυπωσιακό πλάνο ανάπτυξης - κατάφεραν να αριθμούς σήμερα 406 καταστήματα, εκ των οποίων τα 40 βρίσκονται στο εξωτερικό.

Το 2009 αρχίζει η Coffee Island ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, εγκαινιάζοντας το πρώτο κατάστημα στη Λευκωσία. Μέσα σε τρία χρόνια δημιούργησε ένα ισχυρό δίκτυο καταστημάτων στην Κύπρο, το οποίο έχει φτάσει σήμερα να αριθμεί 27 καταστήματα.

Το 2016 η αλυσίδα εισήλθε δυναμικά στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, εγκαινιάζοντας το πρώτο καφεκοπτείο Coffee Island στο Λονδίνο, 
ενώ το 2017 απέκτησε το πρώτο της υπερατλαντικό κατάστημα στο Τορόντο του Καναδά.





Τα περισσότερα από αυτά έχουν αναπτυχθεί μέσω του συστήματος δικαιόχρησης (franchise), για το οποίο συνεχίζει να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από υποψήφιους επενδυτές όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Πόσο στοιχίζει όμως να ανοίξει κάποιος το δικό του κατάστημα καφέ; Για το άνοιγμα ενός καταστήματος Coffee Island ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να γνωρίζει ότι απαιτείται κατάστημα άνω των 35 τ.μ. Επιπλέον το κόστος διαμόρφωσης του χώρου ανέρχεται στα 20.000 ευρώ, για τον εξοπλισμό απαιτούνται 20.000 ευρώ και 10.000 ευρώ για το αρχικό εμπόρευμα. Τα Entry Fees (ποσό που πληρώνει ο franchisee στον franchisor με την υπογραφή της σύμβασης για την ένταξη στο δίκτυο) 15.000 Ευρώ, ενώ royalties (συνεχή δικαιώματα) και marketing fees δεν υπάρχουν.

Από το 2006 η εταιρία διαθέτει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, επενδύοντας σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία κυρίως από την Ιταλία, ώστε να προμηθεύει τα καταστήματα της αλυσίδας της με μία μεγάλη ποικιλία καφέδων. Το 2012 οι μονάδες παραγωγής διπλασιάστηκαν και οι αποθήκες επεκτάθηκαν, ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα στα πλαίσια της συνεχόμενης επέκτασης του δικτύου της.

Η Coffee Island παράγει και επεξεργάζεται μεγάλη γκάμα προϊόντων σε δύο μονάδες μεταποίησης στην Πάτρα, ενώ την πρώτη ύλη προμηθεύεται από συγκεκριμένες φάρμες στην Κεντρική Αμερική και την Αφρική. 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only