Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Καμπάνες κάθειρξης στη βρόμικη πλευρά της κρατικής και δικαστικής εξουσίας!


Νέες καταδίκες για τη λεηλασία δημοσίων ταμείων στη Θεσσαλονίκη.


Ηταν το σωτήριο έτος 2001-2002.Ο Κώστας Σημίτης στην εξουσία και στο Μαξίμου φωτογραφιζόταν με τον Κωστα Λαλιώτη,τον Πέτρο Κωστόπουλο,τον Σωκράτη Κόκκαλη και  με ποτηράκια ουίσκι αντάλλασσαν ευχές.
Τότε ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μας έδειξε τον φάκελο  με τα σκάνδαλα του Υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου.Τα πήγε στο Μαξίμου ,Η τύχη τους αγνοείται...

Ο Σημίτης δήλωνε με τους προαναφερόμενους στο πλευρό του "όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον Εισαγγελέα.
Μπορεί σήμερα να απαντήσει αν πήρε ποτέ το Μαξίμου φάκελο με τα σκάνδαλα του Ακη και αν έχει διαβιβαστικό επίσημο ότι τα έστειλε στον Εισαγγελέα;




Εκείνη τη χρονιά κάναμε έρευνες για τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ.
Σε μία σύσκεψη είπαμε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα τεράστιο σκάνδαλο με εφοριακούς που τρώνε τεράστια ποσά απο το Δημόσιο ταμείο με πρόσχημα επιστροφές εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών σε ανύπαρκτες εταιρείες ,που είχαν έδρα είτε ανύπαρκτες διευθύνσεις,είτε οικόπεδα,είτε ολόκληρα εργοστάσια σε ....15 τετραγωνικά μέτρα!

Πήγαμε με τηλεοπτική κάμερα στη Θεσσαλονίκη και παρακαλέσαμε τον δικηγόρο Χρήστο Κάτσιο να μας βοηθήσει στην έρευνα.
Με κόπο και κινδύνους κάλεσε στο γραφείο του 4-5 διαφορετικά  πρόσωπα που μετείχαν στην υπόθεση και ήταν θύματα εκβίασης απο το κύκλωμα των εφοριακών.Τους στήσαμε στην κάμερα και τα είπαν με το νι και με το σίγμα.
Στη συνέχεια ένα πρόσωπο που μετείχε στην καρδιά του σκανδάλου ο Νίκος Κασιμάτης μας μίλησε ανοιχτά.


Σύμφωνα με τα τότε στοιχεία μια βαλίτσα με μετρητά έρχονταν τακτικά στο Υπουργείο Οικονομικών και ο άνθρωπος που την έφερνε την άφηνε στην αίθουσα συσκέψεων σε συγκεκριμένο σημείο και έφευγε.Ετσι δεν ήξερε ποιός την παίρνει.

Οταν ο Νίκος Κασιμάτης άρχισε να μιλάει τον κάλεσαν υπουργοί του Σημίτη και του είπαν "να μας δώσεις όσα στοιχεία έχεις για τον Ψωμιάδη",του οποίου ήταν στενός φίλος και συνεργάτης.

Ο Κασιμάτης απάντησε "θα δώσω όσα έχω".Τον έφεραν με αεροπλάνοι στην Αθήνα ,τον έβαλαν σε αίθουσα στο Υπουργείο και ο Κασιμάτης άρχισε να δίνει ¨οσα στοιχεία είχε".Αρχισε χρονολογικά και ενέπλεκε αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ,κάποιος εκ των οποίων απο υα κλεμμένα έφτιαξε τεράστιο εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη,συνεργαζόταν με τον Ακη και τους συνεργάτες του εκεί κλπ.
Τον σταμάτησαν και του είπαν "Σε φέραμε μόνο για τον Ψωμιάδη".Ο Κασιμάτης απάντησε "Θα δώσω όλα όσα ξέρω και έχω".Τον έδιωξαν κλωτσηδόν...

Μέσω του δικηγόρου Χρήστου Κάτσιου και του Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Αργύρη Δημόπουλου τα στοιχεία έφτασαν στη Δικαιοσύνη και παρότι ορισμένοι δικαστές έκαναν πως δεν έβλεπαν και δεν άκουγαν ο Αργύρης Δημόπουλος βρήκε τον τρόπο να αξιοποιήσει τις μαρτυρίες του Νίκου Κασιμάτη και όσα τα θύματα μέσω του δικηγόρου τους Χρήστου Κάτσιου αποκάλυπταν για το φοβερό κύκλωμα που λεηλάτησε δισεκατομμύρια απο τα δημοσια ταμεία και  τα μετέτρεψε σε ατομικές περιουσίες.
Φέραμε τα στοιχεία στο ΑΛΤΕΡ,μας είπαν ότι είναι φοβερά και τρομερά και περιμέναμε να αξιοποιηθούν.
Ήταν 2002.






Την επομένη χρονιά  εξαναγκαστήκαμε σε παραίτηση με δικαστικό επιμελητή και στο δικόγραφο καταγγείλαμε ότι εκεί στο σταθμό προσπαθούσαν να μας χρηματίσουν με χρυσό συμβόλαιο και αντάλλαγμα την ταφόπλακα στη δημοσιογραφική έρευνα...
Τα στοιχεία δεν βγήκαν ποτέ στη δημοσιότητα...

Οταν αποκαλύφθηκε η λίστα Λαγκάρντ βρέθηκαν εκεί και 4-5 εφοριακοί που είχαν υπερασπιστές στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ,οι οποίοι μας κυνηγούσαν λυσσαλέα και μας έλεγαν συκοφάντες των εφοριακών.
Οταν αποκαλύφθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ ,αυτοίοιπραγματικοί συκοφάντες μας το βούλωσαν και επικέντρωσαν την προσοχή τους στο πως θα πέσουν στα μαλακά οι κατηγορούμενοι...

 "Θα αθωωθεί στο Εφετείο η εφοριακός που είναι συγχωριανή μου και πολύ έντιμη και φτωχή μας έλεγε προ της λίστας Λαγκάρντ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης,όταν τον καλέσαμε στη Βουλή να παραιτηθεί από την Επιτροπή έρευνας της λίστας.
Και στο Εφετείο καταδικάστηκε.
Και προχθές στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε και ο περίφημος "Ελεγκτής με το γαρύφαλλο".\
Ηταν ελεγκτής και κυκλοφορούσε με γαρυφαλλο.

Ενα θύμα μας είπε ότι ο συγκεκριμένος και το γαρύφαλλο το χρησιμοποιούσε ως συνθηματικό σε συναντήσεις,όπως παλαιότερα ένας αγρίως χρηματιζόμενος απο μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου...
Για την υπόθεση έχουν πάθει αφωνία και τα μεγάλα και συστημικά ΜΜΕ.Εκτός ημών συμπαράσταση με ρεπορτάζ σε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο δείχνει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Κώστας Βαξεβάνης με τα δικά τους ΜΜΕ,ενώ ο Χρήστος Κάτσιος μας συμπαρίσταται και σε δίκες κυκλωμάτων με λαδωμένα ποντίκια του κρατικού και πολιτικού μηχανισμού...


Για την προχθεσινή καταδίκη του "Ελεγκτή με το γαρύφαλλο" και άλλων δυο συναδέλφων του σε κάθειρξη 11 ετών(οδηγήθηκαν στις φυλακές...) ο κ.Κάτσιος δήλωσε:
"Είναι μία από τις πολλές δίκες που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία 12 χρόνια. Επονται κι άλλες. Τόσο ενώπιον του Τριμελούς όσο και του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έχουν παραπεμφθεί τα τελευταία 15 χρόνια για απιστία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου δεκάδες εφοριακοί υπάλληλοι της συμπρωτεύουσας και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταδικαστεί σε ποινές καθείρξεως, ενώ εκκρεμούν κι άλλες ακόμη δίκες.

»Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε τη ΔΟΥ Μουδανιών, η οποία παράνομα επέστρεψε ΦΠΑ σε ιδιώτη ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για δήθεν εξαγωγές ενδυμάτων στην Ευρώπη που ουδέποτε έγιναν. Ο ιδιώτης, ο οποίος έχει αποβιώσει, έχει καταθέσει στα δικαστήρια ότι το 30% των χρημάτων από τα επιστρεφόμενα ποσά το παρακρατούσαν στην πηγή.

Ο κλάδος αυτός σε μεγάλο βαθμό έχει ακραία διαφθορά και η συμμετοχή του στην οικονομική καταστροφή της χώρας είναι μεγάλη, διότι, αντί να μαζεύουν χρήματα από τους φορολογουμένους και να τα αποδίδουν στο κράτος, φρόντιζαν για τη δική τους οικονομική αποκατάσταση, τη στιγμή που το κράτος ελλείψει εσόδων δανειζόταν από το εξωτερικό. Οποιαδήποτε κυβέρνηση στην Ελλάδα θέλει να προσφέρει έργο πρέπει πρώτα να ξεκινήσει από τον κλάδο αυτόν του οποίου το προσωπικό σε μεγάλο βαθμό πρέπει να αντικατασταθεί»



Ο Ελεγκτής με το γαρύφαλλο(Περικλής Στυλιάδης) έκανε κουμάντο στο παρελθόν στη Θ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης όσο και της ΔΟΥ Μουδανιών, ενώ αργότερα προήχθη σε επόπτη και τοποθετήθηκε στο 22ο ΤΕΚ Θεσσαλονίκης.
Χαρακτηριστικότερη στιγμή της ληστρικής δράσης του κυκλώματος ήταν η λεηλασία μέσω μιας ανύπαρκτης σε εξαγωγές εταιρείας ποσού 581.771.000 εκατομ  δραχμών σαν επιστροφή Φ.Π.Α. από την ΔΟΥ Μουδανιών για εξαγωγές οι οποίες ήταν πέρα για πέρα εικονικές.

Βασικοί μοχλοί στην αποκάλυψη του σκανδάλου με πόρισμά τους ήταν οικονομικοί επιθεωρητές κ.κ. Μαρία Αποστόλου και Ευάγγελος Σκαρλακίδης, παρότι η πρώτη οικονομική επιθεωρήτρια που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση τους είχε «βγάλει λάδι». Η υπόθεση ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με εντολή του τότε εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Αργύρη Δημόπουλου, ο οποίος έδωσε και τη σχετική εντολή στους εν λόγω επιθεωρητές.

Σήμερα στις φυλακές είναι δεκάδες εφοριακοί ενώ οι απέξω φίλοι τους προσπαθούν με κάθε τρόπο να πλήξουν  εκείνους που αποκάλυψαν την ληστρική για τα δημόσια ταμεία δράση τους.
Ως ένα βαθμό τα έχουν καταφέρει,αφού π.χ. το εργοστάσιο της οικογένειας της εφοριακού που στη λίστα Λαγκάρντ βρέθηκε με εκατομ. ευρώ ζει και ...κερδοσκοπεί και η οικονομική δύναμη είναι ισχυρό "διαβατήριο"... 

πηγη http://ntokoumenta.gr

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only