Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

15 κόλπα ύπνου που θα σας κάνουν να κοιμηθείτε αμέσως


Όλοι μερικές φορές μπαίνουν σε μια κατάσταση όπου ο ύπνος γίνεται πραγματικά δύσκολος. Εκεί είναι που χρειάζονται μερικά χρήσιμα κόλπα.

Καληνύχτα και καλή τύχη!

15. Κρατήστε ένα πρόγραμμα.

Μια συγκεκριμένη ώρα για ύπνο μπορεί να είναι πολύ ευεργετική, επειδή βοηθάει στη διαμόρφωση μιας συνήθειας. Η συνήθεια θα κάνει άλλη δουλειά: το σώμα σας θα συνηθίσει στο ίδιο χρονοδιάγραμμα και θα αρχίσει να «απενεργοποιείται» από μόνο του.

14. Σβήστε τα φώτα.

Τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο, σβήστε όλα τα φώτα, εκτός από τις νυχτερινές λυχνίες ή τα κεριά. Θα κάνει τον εγκέφαλό σας να σκέφτεται «Ώρα για ύπνο!» Αντί για «Ω, είναι ακόμα ημέρα.»

13. Κρατήστε το χώρο δροσερό.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ακόμη και τα μωρά κοιμούνται καλύτερα εάν η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι μεταξύ 18 ° C και 21 ° C. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο ψυχρό, αλλά μπορείτε πάντα να αφήσετε ένα παράθυρο ανοιχτό και να χαλαρώσετε κάτω από μια μεγάλη ζεστή κουβέρτα!

12. Αποφύγετε τις μπλε οθόνες.

Οι μπλε οθόνες μας κουράζουν, αλλά κρατούν τον εγκέφαλο μας ενεργό. Για να τον απενεργοποιήσετε, πατήστε το πλήκτρο απενεργοποίησης της τηλεόρασής σας και απενεργοποιήστε το smartphone σας.

11. Διαβάστε ένα βαρετό βιβλίο.

Σε όλους μας έχει συμβεί αυτό. Στις σχολικές μέρες μας, κάποιοι καθηγητές και βιβλία μας έκαναν να νυστάζουμε. Τώρα είναι καιρός να χρησιμοποιήσετε αυτό το κόλπο – απλά διαβάστε ένα βαρετό βιβλίο!

10. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές και μηχανήματα λευκού θορύβου.

Ο λευκός θόρυβος κάνει επίσης θαύματα σε μωρά και ενήλικες. Επενδύστε σε μια εφαρμογή ή σε μια λευκή συσκευή ήχου. Καληνύχτα!

9. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο ή ένα ντους + μασάζ.

Ένα ζεστό μπάνιο ή ντους θα χαλαρώσει τους μύες σας και θα προετοιμάσει το σώμα σας για έναν καλό ύπνο. Και το μασάζ είναι τόσο χαλαρωτικό. Πολλοί άνθρωποι έχουν πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια ενός μασάζ.

8. Δοκιμάστε καλό παλιό γάλα με μέλι.

Όταν η γιαγιά μας έβαζε ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα με μέλι, ήξερε τι έκανε. Έτσι, χρησιμοποιήστε το και τώρα. Απλά θυμηθείτε να μην το πιείτε αμέσως πριν τον ύπνο – μισή ώρα πριν είναι η καλύτερη επιλογή.



7. Μην τρώτε βαριά φαγητά πριν από τον ύπνο.

Πρωτεΐνες και μερικοί υγιείς υδατάνθρακες για δείπνο μαζί με ένα φλιτζάνι τσάι ή γάλα ή χαμομήλι πριν από τον ύπνο είναι η καλύτερη συνταγή για μια καλή και ξεκούραση τη νύχτα.

6. Μην πίνετε καφεΐνη το απόγευμα.

Η καφεΐνη και ο καφές σε γενικές γραμμές πρέπει πάντα να καταναλώνεται το πρωί. Αν νιώθετε ότι θέλετε να πιείτε ένα φλιτζάνι, προτιμήστε ντεκαφεϊνέ.

5. Χρησιμοποιήστε σύγχρονη τεχνολογία: ακουστικά ύπνου.

Αυτά τα ακουστικά μπορούν να σας προετοιμάσουν για ύπνο παίζοντας διαλογιστική μουσική. Δοκίμασε το!

4. Κρατήστε τα πόδια σας ζεστά.

Όταν ήμασταν παιδιά, αγαπήσαμε όλοι την κουβέρτα που έπρεπε να μπαίνει καλά γύρω μας, διότι, ίσως ασυνείδητα, δεν θέλαμε τα πόδια μας να είναι κρύα. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε κάτι από την παιδική ηλικία για άλλη μια φορά!

3. Μάχη ροχαλητού.

Το ροχαλητό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα τόσο για εκείνον που πάσχει από την πάθηση όσο και για εκείνον που βρίσκεται δίπλα του. Επενδύστε σε μια συσκευή προστασίας από το ροχαλητό. Θα βοηθήσει με την αναπνοή και τον ύπνο.

2. Επενδύστε σε ένα καλό στρώμα.

Ένα άνετο στρώμα είναι, με κάθε τρόπο, ένας σημαντικός παράγοντας σε όλα τα πράγματα που σχετίζονται με τον ύπνο. Κάνετε κάποια έρευνα και πάρετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

1. Άσκηση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η άσκηση μπορεί επίσης να βοηθήσει να χαλαρώσετε το σώμα σας, αλλά να το κάνετε μια καθημερινή ρουτίνα.

Μπόνους: Κρατήστε το κρεβάτι σας μόνο για 2 δραστηριότητες – ύπνο και sεξ.

Προγραμματίστε το μυαλό σας να πιστεύει ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι μόνο για 2 πράγματα: για ύπνο και ρομαντικές απολαύσεις. Αυτό σίγουρα θα διευκολύνει τον ύπνο σας. Όνειρα γλυκά!

Πηγή: lifetime.gr

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only