Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Το Κρουαζιερόπλοιο της Φρίκης με τους 32 Νεκρούς. Ανατριχιαστικές Φωτογραφίες Βγαλμένες από Θρίλερ!



Όταν πρόκειται για τέχνη, είναι κοινώς αποδεκτό πως είναι υποκειμενική. Ενώ κάποιοι επιλέγουν να μοιραστούν παραδοσιακές εικόνες από όμορφα τοπία ή ελκυστικά μοντέλα, κάποιοι επιλέγουν να αποκαλύψουν πιο σκοτεινές πλευρές στο κοινό τους.

Πάρτε αυτόν τον καλλιτέχνη για παράδειγμα – βρήκε τρόπο να δείξει πώς είναι στην πραγματικότητα μία καταστροφή αφού φύγουν οι κάμερες.

Ο Γερμανός φωτογράφος Jonathan Danko Kielkowski ειδικεύεται στο να καταγράφει κατασκευές που καταρρέουν και αποσυντίθεται.

Στις πολλές φωτογραφικές συλλογές του, έχει καταγράψει από κατεδαφίσεις μέχρι και κρουαζιερόπλοια που έχουν τραβήξει την διεθνή προσοχή.

Εάν το όνομα “Costa Concordia” δεν σας λέει κάτι, τότε ελάτε να κάνουμε ένα σύντομο ταξίδι στις 12 Ιανουαρίου 2012, όταν ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο βυθίστηκε λίγο έξω από το Ιταλικό λιμάνι της Civitavecchia.

Αναφορές λένε πως ο καπετάνιος είχε αποκλίνει από το πλάνο αποβίβασης και είχε πέσει πάνω σε ένα σύμπλεγμα από βράχους.

Την ώρα της καταστροφής, 4,200 μέλη πληρώματος και επιβατών ήταν στο πλοίο και μέχρι το πρωί της 13ης Ιανουαρίου, 32 άνθρωποι είχαν πεθάνει.

Το χειρότερο είναι πως ο καπετάνιος του πλοίου, Francesco Schettino, εκτός από το ότι πήρε την λάθος απόφαση όταν έβγαινε από το λιμάνι, εγκατέλειψε και το πόστο του, φεύγοντας με μία σωστική λέμβο και αφήνοντας τους υπόλοιπους επιβάτες και πλήρωμα αβοήθητους.



Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το πλοίο αφέθηκε εκεί όπου είχε βουλιάξει για άλλο 1,5 χρόνο, μέχρι που οι ειδικοί κατάφεραν να το απομακρύνουν.

Ο Kielkowski ήξερε πως έπρεπε να ρίξει μία ματιά μέσα και τελικά το 2016 κατάφερε να κολυμπήσει 200 μέτρα προς το πλοίο και να μπει μέσα παράνομα.



…στους διαδρόμους υπήρχαν ακόμα τα εγκαταλειμμένα υπάρχοντα των χιλιάδων επιβατών και μελών του πληρώματος.


`Όταν γύρισε στην ακτή, ο Kielkowski συγκέντρωσε τις φωτογραφίες και εξέδωσε ένα βιβλίο με τις εμπειρίες του, με όνομα Concordia. Για να δείτε περισσότερες από τις φωτογραφίες του γενναίου ταξιδιού του, ρίξτε μία ματιά στην ιστοσελίδα του.

Πηγή: tiphero.com, true.gr


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only