Τα προσωπικά δεδομένα έχουν καταντήσει ανέκδοτο καθώς στο Facebook είχαν άλλη μια φαεινή ιδέα για να τα παραδώσουν στον απόλυτο κυρίαρχο της οικονομικής μας ζωής: Στις τράπεζες
Έτσι λοιπόν το Facebook έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τις τράπεζες και με άλλους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, προκειμένου να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς τους - με αμοιβαίο όφελος και εις βάρος του ατόμου φυσικά.
Σύμφωνα με τη «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» και το πρακτορείο Ρόιτερς, το Facebook λέει στους τραπεζίτες: «δώστε μας τα δεδομένα σας για τους πελάτες σας κι εμείς θα σας δώσουμε τα δικά μας».
Φυσικά τον πελάτη δεν τον ρώτησε κανείς
Οι τράπεζες θα συμμετάσχουν στην πλατφόρμα του Messenger με στόχο να προσφέρουν βελτιωμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους, ενώ το Facebook ζητά από αυτές να του δώσουν οικονομικά στοιχεία για τους χρήστες του, όπως συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες και υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών.
Οι χρήστες θα δίνουν ρητά την άδειά τους στο Facebook για να έχει πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά στο Messenger (όχι στις άλλες πλατφόρμες του Facebook), ώστε να διευκολύνεται η επαφή των χρηστών με τις τράπεζές τους και με άλλους οργανισμούς όπως το PayPal ή η American Express.
Εκπρόσωπος του Facebook διαβεβαίωσε ότι τα στοιχεία αυτά δεν θα χρησιμοποιούνται «για διαφημιστικούς σκοπούς ή για οτιδήποτε άλλο» και τόνισε ότι τα χρηματοοικονομικά δεδομένα των χρηστών θα είναι ασφαλή.
Οι πελάτες-χρήστες των υπηρεσιών των τραπεζών και των άλλων συναφών οργανισμών θα μπορούν να συνδέουν τους χρηματοπιστωτικούς λογαριασμούς τους με το Messenger και να 'συνομιλούν' online (chat) με κάποιον εκπρόσωπο της τράπεζας ή άλλου παρεμφερούς φορέα.
«Η όλη ιδέα έγκειται στο ότι το messaging με μια τράπεζα μπορεί να είναι καλύτερο από το να περιμένει κανείς με τις ώρες στο τηλέφωνο» σύμφωνα με το Facebook. Από την πλευρά τους, οι τράπεζες, οι εταιρείες πιστωτικών καρτών και οι λοιποί φορείς θα μπορούν να έρχονται σε πραγματικό χρόνο μέσω του Facebook Messenger σε επαφή με τους πελάτες τους, π.χ. στέλνοντάς τους προειδοποιήσεις για κάποια εξελισσόμενη απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης από χάκερ ή για να τους ενημερώσουν για τις μεταβολές στα υπόλοιπα των λογαριασμών τους. Αλλά, επίσης, για να τους προσφέρουν νέες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω του Messenger.
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.