Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Ανακαλύφτηκαν αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα κοντά στην Κριμαία (Ταυρική)


Ταυρίδα - Μαύρη Θάλασσα) Τα λείψανα της άρπας που βρέθηκαν στην αρχαία νεκρόπολη του οικισμού Volna-1 στην περιοχή Temryuk της περιοχής  Krasnodar  [φωτ : Ινστιτούτο Αρχαιολογίας, RAS


Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών έχουν ανακαλύψει τα απομεινάρια  αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων - μια άρπα και μια λύρα - στη χερσόνησο Taman στη νότια Ρωσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ακαδημίας.

Η Μούσα Τερψιχόρη παίζει άρπα  Τμήμα ερυθρόμορφου  αμφορέα, 440 π.Χ. Βρετανικό μουσείο.
"Μέχρι πρόσφατα, γνωρίζαμε μόνο μία (ΣΣ όχι μόνον ) μερικώς διατηρημένη αρχαία ελληνική άρπα που βρέθηκε στη νεκροταφείο της Πειραιώς στην Αθήνα και τα κλειδιά  μιας άρπας που αποκαλύφθηκαν σε μια νεκρόπολη στον  Τάραντα της νότιας Ιταλίας( στην Μ.Ελλάδα) ", αναφέρει η δήλωση, επικαλούμενη τον αρχηγό της αποστολής Roman Mimokhod.


Η ταφή στην οποία βρέθηκαν τα λείψανα της άρπας.στην Νεκρόπολη του οικισμού


«Η άρπα που βρέθηκε στη νεκρόπολη του Πειραιά χρονολογείται από τα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. και οι κλειδιά  από το Τάραντο ανακαλύφθηκαν σε έναν τάφο που χρονολογείται από τον τρίτο ή δεύτερο αιώνα π.Χ . Σε σύγκριση με τις προηγούμενες ανακαλύψεις, η άρπα που ανακαλύφθηκε στην χερσόνησο που σήμερα ονομάζεται Ταμάν είναι μία από τα αρχαιότερα και καλύτερα διατηρημένα μέχρι σήμερα τα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα », πρόσθεσε ο ερευνητής.


Ταφή ενός πολεμιστή με κιθάρα. Νεκρόπολη του οικισμούΟι Ρώσοι ερευνητές πραγματοποίησαν αυτήν την ανακάλυψη ενώ εξέταζαν μια αρχαία νεκρόπολη κοντά στον οικισμό που σήμερα ονομάζεται Volna.

Οι αρχαιολόγοι λένε ότι υπήρχε ελληνική πόλις από το δεύτερο τέταρτο του 6ου αιώνα π.Χ. έως τον 4ο αιώνα μ.Χ., που ανήκε στο βασίλειο του Βοσπόρου και εκτείνεται από τις δύο πλευρές του στενού Κερτς.

Μια γυναίκα που παίζει μια άρπα. χρον.. 320-310 π.Χ. Από την Άντζε.Οστέινο αντικείμενο  από την ταφή στη νεκρόπολη του οικισμού 

Η εκστρατεία του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας Σότσι συνεχίζεται στην περιοχή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οι ερευνητές εξέτασαν περισσότερους από 600 τάφους και αποκάλυψαν μοναδικά αντικείμενα που αποδεικνύουν στενούς δεσμούς μεταξύ αρχαίων ελληνικών και τοπικών πολιτισμών.

ΔΕΙΤΕ
Έθιμα ταφής των Ελλήνων στον Εύξεινο Πόντο 7ος-2ος/1ος αι. π.Χ.Ελληνικά μουσικά όργανα από την αρχαιότητα 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only