Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

1...η ευεργεςία.




Πολλές φορές τη συναντούμε να μας συστήνεται,σε καλές πράξεις,όταν θέλουμε να φανούμε αληθινοί και να εκτιμήσουμε το καλό που έχουμε δει από κάποιους ,αλλά συγχρόνως και τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους άλλους.

Σ αυτό το θέμα όμως δεν πρέπει να συμπεριληφθεί το καλό που θα κάνουμε και στον εαυτό μας,ή μάλλον θα μας κάνουν κάποιοι άλλοι με αντίκρυσμα και αντάλλαγμα,απλά και μόνο λίγες καλές στιγμές,λίγα χρήματα,εξαγοράζοντας όμως πεποιθήσεις και συννειδήσεις μας.

Η ευεργεςία που θέλουμε να πράξουμε αλλά και να απολαύσουμε,θα πρέπει να χει να κάνει μόνο με αισθήματα αληθινά και πάντα δρομολογημένα και κατοχυρωμένα,από αλήθειες και ποτέ από λανθασμένες ικεςίες και παράλογα απεννενοημένα διαβήματα της σκέψης μας ,προς άφεσιν αμαρτιών των άλλων.

Οσες φορές αντιληφθούμε αυτό και κατευθυνθούμε,προς απαλλαγή και απάλλαξή τους από αυτά ,όσο αφορά τους άλλους,τόσο οι άλλοι ,εύκολα αποδεχούμενοι ,θα έλεγα τη δική μς παραδοχή αδυναμίας καθώς και άβουλής σύμπραξης,προς απελευθέρωση και διεκδίκηση των δικών μας πτυχών και κομματιών ανταμοιβής τους ,τόσο και περισςότερο δυσχαιρένουμε τις θέσεις μας και τις αποφάσεις μας,με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε ολοένα και πιο πολύ,στον γκρεμό.

Εναν γκρεμό που τον έχουμε αποδεχτεί και τον οδεύουμε ολοένα και περισςότερο,ολοένα και πιο συννειδητά και αποδεκτά ,με τα δικά μας λάθη,τους φόβους μας και τις ανας΄φάλειές μας.

Ας αναλογιστούμε πως δε χρωστούμε καμία ευεργεςία και καμία εξηλέωση,αφού κι εμείς με το δικό μας τρόπο, με τα δικά μας μέσα ,κατορθώσαμε,ορθώνοντας και το δικό μας ανάστημα ,καμιά φορά,να συντελέσσουμε και να διατελέσουμε κι εμείς παράγοντες και αξίες για μια ζωή,που αποφαςίσαμε απο κοινού να την περάσουμε,να τη διαβούμε και να τη διαπραγματευτούμε.

Το να νοιώθουμε,πως μας κάνουν χάρη,πως έχουμε υποχρέωση εμείς στους άλλους,αμέσως τοποθετούμε τον ίδιο μας τον εαυτό ,σε μια κατώτερη θέση,από ότι του ανήκει και του αξίζει,καθώς δεν αποδεχόμαστε τη σημαντικότητά του και εκτελούμε εντολές ,διαταγές άλλων,προς απαξίωςή του και υποβάθμιςή του.





ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKH


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only