Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

2.Το τράνταγμα.


Η συννείδηςή μας πάμπολλες φορές ,δρά ,αντιδρά ,επεξεργάζεται,προβληματίζεται καθώς και απαξιώνει ή υπερεκτιμά ,διάφορες καταστάσεις,γεγονότα,ακόμα και άτομα.

Πρέπει να φανούμε δυνατοί ,άξιοί της ,να σταθμούμε στα υπέρ και στα κατά κάποιου,κάποιας ,ατόμου ή κατάστασης,να καταφέρουμε να αναλογιστούμε ,συνθήκες ,καταστάσεις ,που επιφέρουν αυτά τα αποτελέσματα και με καθαρό μυαλό και ενσυναίσθηση του τι μας γίνεται,να σταθούμε αμερόλληπτοι και να κινήσουμε ,για το μακρύ ,το μεγάλο ταξίδι των διαπραγματεύσεων και των συννειδητών απαλλαγών μας και επιλογών μας συνάμα.

Κι όντως έρχεται η ώρα ,εκείνη η στιγμή,που τραντάζεται το είναι μας,που συθέμελλα ταράζεται όλη μας η υπόσταση,αν και εφόσον σταθούμε τυχεροί και αντιληφθούμε τον όλεθρο και την καταστροφή στην οποία οδεύαμε και πως άσχετα το τι μας έλεγαν ή μας προέτρεπαν οι άλλοι ,εμείς κινούσαμε και διακινούσαμε τα δικά μας νήματα,απεγκλωβισμένα από τις δικές μας μεν ηττοπάθειες ,αλλά έναρμονισμένα και εφαπτόμενα με τις πτυχές του χαρακτήρα του άλλου.

Συνηθισμένοι και απόλυτα ελεγχόμενοι,κινούμασταν και πράτταμε ,σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα και σταθμά ,σύμφωνα πάντα ως στρατιωτάκια ,με τα δικά΄του παραγγέλματα,υπάκοοι και υπήκοοί τους.

Σε όλη αυτή λοιπόν τη συμεπεριφορά ,δεν τίθεται θέμα ευεργεςίας,καλής θελήσεως,καθώς και το να διαδεχθεί η δικη μας συμπεριφορά ,όπως και η Ιώβεια υπομονή μας,τα δικά τους κατεστημένα,ενός παράλογου θεάτρου,προτάσσοντας εμάς ως πρωταγωνιστές κάποια στιγμή,ή κομπάρσους κάποια άλλη.

Την ευεργεςία ,τη νοιώθουμε,την αποδίδουμε και δεν την ανταμείβουμε,ως υποχρέωση.ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKHΔημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only