Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

15 σημάδια που δείχνουν οτι μπορεί κάποιος να έχει όγκο στον εγκέφαλοΜε τα χρόνια, έχει σημειωθεί αύξηση των περιπτώσεων με όγκο του εγκεφάλου. Μόνο στις ΗΠΑ, εκτιμάται ότι πάνω από 700.000 άνθρωποι αντιμετωπίζουν σε αρχικό στάδιο όγκο στον εγκέφαλο και όγκο στο κεντρικό νευρικό σύστημα του εγκεφάλου.Ο όγκος στον εγκέφαλο εμφανίζεται όταν ένας ιστός στον εγκέφαλο ή στη σπονδυλική στήλη εμφανίζει ανώμαλη ανάπτυξη. Αυτό εμποδίζει τις σωστές λειτουργίες του εγκεφάλου.Κανονικά, υπάρχουν τέσσερις τύποι όγκων.

1. Καλοήθης – η λιγότερο επιθετική μορφή του όγκου.
2. Ο όγκος σε αρχικό στάδιο – πρόκειται για όγκους, οι οποίοι αρχίζουν στον εγκέφαλο και εξαπλώνονται σε άλλα μέρη του σώματος.
3. Κακοήθεις – περιέχουν καρκινικά κύτταρα και δεν έχουν σαφή όρια.
4. Μεταστατικοί – προέρχονται από άλλα μέρη του σώματος και εξαπλώνονται στον εγκέφαλο.

Σαφώς, ένας όγκος που διαγιγνώσκεται από πολύ νωρίς δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στην αντιμετώπισή του, αλλά δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τα συμπτώματα των όγκων στον εγκέφαλο.

Έτσι, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε 15 συμπτώματα του όγκου στον εγκέφαλο.

1. ΠονοκέφαλοςΑν και δεν είναι σύμπτωμα μόνο του όγκου του εγκεφάλου, μπορούμε να πούμε οτι αποτελεί ένα πρώιμο σημάδι. Οι πονοκέφαλοι, οι οποίοι δεν απομακρύνονται με κανονικές θεραπείες και επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου υποδηλώνουν ότι κάποιος έχει όγκο. Ωστόσο, οι περισσότεροι πονοκέφαλοι δεν σχετίζονται με τους όγκους.

2. Επιληπτικές ΚρίσειςΕκτιμάται ότι σχεδόν το 60% των ασθενών που έχουν όγκο, έχουν επιληπτικές κρίσεις σε κάποιο σημείο της ζωής τους. Ορισμένα συμπτώματα μπορεί να είναι οι συσπάσεις των μυών, το τράνταγμα και οι σπασμοί.

3. Απώλεια αισθήσεωνΗ απώλεια αισθήσεων μπορεί να ποικίλει από την όραση έως το άγγιγμα. Ένα άτομο με όγκο μπορεί να βιώσει μια αλλαγή μέσω της όρασης,της οσμής ή της ακοής

4. Απώλεια ελέγχου της κίνησηςΤα κύτταρα του όγκου μπορούν να επηρεάσουν περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τις λειτουργίες της κίνησης, όπως της ισορροπίας, του συντονισμού και της κίνησης. Μπορεί επίσης να αποδυναμώσουν τους μύες του προσώπου.

5. ΘρόμβοιΕάν ο όγκος που έχει εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος, μπορεί να προκαλέσει θρόμβους αίματος μέσα στον εγκέφαλο και σε άλλα μέρη του σώματος. Ένα κοινό σύμπτωμα της παρουσίας του θρόμβου στον εγκέφαλο είναι η απώλεια αίσθησης σε μια πλευρά του προσώπου, του χεριού ή του ποδιού.

6. Απώλεια ακοής.Η απώλεια ακοής είναι γνωστή ως ακουστικό νεύρωμα. Είναι συνήθως ένα από τα πρώτα σημάδια του όγκου στον εγκέφαλο. Ορισμένα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στο αυτί, τσούξιμο και μούδιασμα, καθώς και σταδιακή απώλεια της ακοής.

Ο όγκος στον εγκέφαλο εμφανίζεται όταν ένας ιστός στον εγκέφαλο ή στη σπονδυλική στήλη εμφανίζει ανώμαλη ανάπτυξη

7. Βουητό στα αυτιάΤο βουητό στα αυτιά μπορεί να προκληθεί εξαιτίας της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων στο κανάλι του αυτιού.8. Απώλεια όρασης.Οι αλλαγές στην όραση μπορούν επίσης να συνδεθούν με τον όγκο στον εγκέφαλο. Η απώλεια μέρους της όρασης, μπορεί να προκληθεί από έναν όγκο στον κροταφικό λοβό, στον ινιακό λοβό ή στο στέλεχος του εγκεφάλου.

9. Κόπωση.Ο όγκος μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι καθώς η ανάπτυξη του όγκου συνεπάγεται συνεχή καταστροφή και αποκατάσταση των καρκινικών κυττάρων, η οποία χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος της ενέργειας του σώματος που κανονικά έπρεπε να χρησιμοποιηθεί για άλλες λειτουργίες.

10. Κατάθλιψη.Σε μια περίπτωση, διαπιστώθηκε ότι ο πραγματικός λόγος για την κατάθλιψη ενός ατόμου ήταν ο όγκος του εγκεφάλου. Μετά την απομάκρυνση του όγκου, το άτομο έγινε φυσιολογικό, υποδηλώνοντας ότι η κατάθλιψη μπορεί επίσης να είναι σύμπτωμα του όγκου στον εγκέφαλο.

11. Αλλαγές συμπεριφοράς.Ένας όγκος μπορεί να αλλάξει ελαφρώς την ανατομία του εγκεφάλου και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να φανερωθεί με τη μορφή αλλαγών στη συμπεριφορά. Συνήθως, τα συμπτώματα είναι ήπια όπως είναι η απώλεια μνήμη, μεταβολές της διάθεσης ή έντονες συναισθηματικές εκρήξεις αλλά εξαρτώνται από τη θέση του όγκου.

12. Ενδοκρινή δυσλειτουργία.Το ενδοκρινικό σύστημα αποτελείται από αδένες που εκκρίνουν ορμόνες όπως η αδρεναλίνη, η τεστοστερόνη κλπ στο σώμα μας. Ένας όγκος μπορεί να επηρεάσει το ενδοκρινικό σύστημα, το οποίο διαταράσσει την έκκριση των ορμονών και μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, ερεθισμό, κατάθλιψη κλπ.

13. Αφασία (αδυναμία ομιλίας)Η αφασία σημαίνει προβλήματα στην ομιλία, και στη κατανόηση – ακουστική και λεκτική. Τα συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου είναι υπεύθυνα για την παραγωγή και την κατανόηση της γλώσσας. Για παράδειγμα, ο μετωπικός λοβός εμπλέκεται στην παραγωγή γλωσσών και ο κροταφικός λοβός εμπλέκεται στην κατανόηση της γλώσσας. Ένας όγκος σε μια από αυτές τις περιοχές μπορεί να επηρεάσει τις ικανότητες επικοινωνίας και κατανόησης.

14. Προβλήματα στην κατανάλωση φαγητούΠροβλήματα στην κατανάλωση / κατάποση συνήθως συνοδεύονται από την ταχεία ανάπτυξη των όγκων. Καθώς οι όγκοι εξελίσσονται, τα προβλήματα μπορούν να επιδεινωθούν. Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι ο πνιγμός, η διαρροή τροφής στους πνεύμονες αντί στο στομάχι.

15. Άλλα συμπτώματα.Η ναυτία, ο εμετός, η μη φυσιολογική κίνηση των ματιών κ.λπ. θα μπορούσαν να είναι σημάδια όγκου στον εγκέφαλο.

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση.

Πηγή: wittyfeed, daddy-cool

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only