Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΟΛΟΓΙΣΜΑ ,,,ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ..


Χαίρομαι αφάντασα ,που παραβρίσκομαι ανάμεςά σας και με τιμάται με την παρουςία σας ..
Η χαρά τοσο...όσο και η συγκίνηςη ,είναι πασιφανές δείγμα ,δικής μου ευαισθηςίας ,ανθρωπιάς, κι όπως οι περισςότεροι το ξέρετε,με ξέρετε,κι οι υπόλοιποι,ευελπιστώ να με γνωρίσετε.

Κάθε μου βήμα στη ζωή,στιγματίστηκε από πολυςύνθετα συναισθήματα,τόσο χαράς ευτυχίας,όσο και λύπης ,πόνου ,επιβίωσης.

Δεν ήταν λίγες οι στιγμές,που αντίκρυσα κατάματα τη σκληρότητα αυτού του κόσμου,των ανθρώπων,αλλά κυριότερα ,κάποιων ανθρώπων ,που θέλουν να τιτλοφορούνται με ταμπέλες,προσφοράς ή μη ,με δοτικότητα,προσφορά ή μη.

Κι όμως ο Καλος Θεούλης.που πάντα πιστεύω και λατρεύω ,ποτέ δε μ άφησε υπό το άγρυπνο βλέμμα του,το βλέμμα των δικών μου ,αγγέλων επί γης,που με φρόντισαν,με βοήθησαν και ακόμα και τώρα ,φαίνονται τα δείγματά τους και τα παραδείγματά τους πρός μίμησι και ποτέ προς αποφυγήν.

Η γραφή για μένα ,πάντοτε αποτελούσε ένα μέσο φυγής,διαφυγής,απο τα πάμπολλα θέματα ,που έπρεπε μικρό παιδί να αντιμετωπίσω ,να επιβιώσω ,αλλά κυρίως να δείξω δύναμη ψυχής και πυγμής,για ότι επακολουθούσε και έπρεπε να το αντιμετωπίσω και να εξαργυρώσω επιτέλους εκείνα τα γραμμάτια ,που η ζωή μου χρωστούσε και μάλλον ήρθε η ώρα ,η κατάλληλη στιγμή,να μου τα ξεχρεώσει.

Συμπαραστάτες και καθοδηγητές μου ,ήταν η θέληςή μου ,η επιμονή μου ,αλλά κυρίως ,η αλήθεια της ψυχής μου ,που λένε ,όσοι με ξέρουν καλά και βλέπουν την ψυχούλα μου,βαθειά και αληθινά.

Η μόρφωςή μου ,ευτυχώς δε στάθηκε ανασταλτικο ςπαράγοντας ,αλλά ίσα ίσα με προέτρεψε και διεκδικώ ,πιστεύω επάξια,,,εσείς θα το κρινετε αυτό .τον τίτλο,την προσφώνηση,του εκολλαπττόμενου συγγραφέα και ποιητή ,της αλήθειας ,του έρωτα ,του πονου κι όλων των καταιγιστικών συναισθημάτων ανθρωπιάς και ποτέ ψεύδους.

Θέλω να ευχαριστήσω κάποια άτομα ,που ίσως κη και σίγ0υρα δίχως αυτά ,να μην κατάφερνα ,να είμαι εδώ ανάμεςά σας και εσέςι να είστε στην ευχάριστη θέση,πιστεύω ,να αντλήσετε δύναμη ,κουράγιο και κυρίως ελπίδα ,απ τα γραπτά μου ,τα ποίηματα ή τα πεζά μου κείμενα,με μια και μόνη ελπίδα ,προσμονή ,δικιά μου ,να βρούνε ανταπόκριση ,να δούνε μέσα στην ψυχή μου ,να νοιώσουν τις αγωνίες μου και να εντρυφήσουν στα εςώψυχά μου ,που θέλω ή όχι ,αποτυπώνοναι και εκτυπώνονται ,φυσικά και στις αράδες που εναποθέτω τη μελάνη μου,την πέννα μου ,όλο μου το είναι .

Κατ αρχάς να ευχαριστήσω ,τον πλέον φίλο μου και εκδότη Κύριο Γιώργο Μωύγλου ,τον άνθρωπο ,που όποτε το χρειάστηκα ,ήταν εκεί να μας δίνει τα φώτα του και ακούραστα να μας οδηγεί και να μας καθοδηγεί ...δίνοντας τις συμβουλές του και τις συμβολές του ...που κατόπιν παροτρύνσεώς της καλής πλέον φίλης μου της Κυρίας Άννας Ζανιδάκη ..της κολλητής μου πλέον φίλης,αποφάσισε να αναλάβει την έκδοση του πρώτου μου βιβλίου της ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ,,,ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ...και να την έχω εδώ στα χέρια μου,ήδη εκδοθείσα,ώστε να τσιμπιέμαι ,μήπως και βλέπω κανένα όνειρο.

Να την ευχαριςτήσω  ,γιατί αν δεν έδινε την απαραίτητη προσοχή και επακριβή αξιολόγηση στη γραφή μου ,δε θα έφτανα σ αυτό το μηδαμινό μεν,προς εξέλιξη,αλλά αρχικό ,προς σημαςία ,σημείο ,για μένα ,,,,για τα δικά μου δεδομένα γραφής μου.

Αν δεν πίστευε ,όπως λέει συνέχεια το εύρος, το πλάτος ,της διαννόηςής μου,των εννοιών,του συνεχούς μου χειμμαρώδους λόγου μου,του ανεξάντλητου από ιδέες και σημασιολογικές εξελίξεις της γραφής μου,αν δεν προσπαθούσε ,να ξυπνήσει το ήδη κοιμισμένο μου όνειρο,σε χειρερρία,εξ αιτίας των συνθηκών νάρκη,να το επανα δραστηριοποιήσει και να ενεργοποιήσει το ηφαίστειο που κρύβεται μέσα μου,από εκείνο το αδιοχέτευτο άγχος ,που ήταν συνειφασμένο και ολοτελώς άρρικτα συνδεδεμένο,με τις εικόνες ,το ότι έζησα,το ότι πετάει,αναπνέει και δίνει ώθηση ,ορμή και έμπνευση για δημιουργία ,τη δική μου δημιουργία ,που θέλω να μοιράζομαι και  να σας χαρίζω με απλοχεριά ,την ανθρωπιά μου κα την αλήθεια μου.

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ,,ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΕΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΛΛΕΙΠΕΣΤΑΤΕΣ ΨΥΧΕΣ .

Να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εμφανείς και αφανείς ήρωες ,στη ζωή μου ,που είναι δίπλα μου ,με στηρίζουν και υποστηρίζουν κάθε μου βήμα και κάθε μου ψυχική ανάβαση και ανάταςή μου.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ ,στους δικούς μου,στη γιαγιά μου ,που είναι και αφιερωμένο το βιβλίο,για της δείξω την απέραντη και απεριόριστη αγάπη κι ευγνωμοςύνη στο πρόσωπό της .....ότι και να πω είναι απειροελάχιστο,μπροστά στο Σταυρό που κουβαλάει χρόνια τώρα και ήρθε πια ο καιρός να της ανταποδώσω το ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΛΟ ,,,,ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΦΗΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ Μ0Υ ,,,ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΥΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ,,,ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ.....


ΟΡΚΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ,,,ΝΑ ΜΑΙ Ο ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΣ ..ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙ,,,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ,ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ.

ΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ,ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΠΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥ ,,,ΕΔΩ ..

ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΩ ΠΟΤΕ ,ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΗΣ ,ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΒΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ .

Να μείνει μια παρακαταθήκη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και να καταφέρω και εγώ να συμβάλλω όσο δύναμαι και μπορώ .σε ένα επιστέγασμα,οικοδόμημα ,που λέγεται πολιτισμός ,ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ........

ΗΔΗ ΕΧΩ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ,,ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ..ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ,,,ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ

ΣΤΑ ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ .....

Χιλια ευχαριστώ για την υπομονη σαι και εύχομαι τα καλύτερα για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ....
Η ΖΩΗ ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠ ΑΥΤΗ.

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΤΟΦΙΑ ΚΙ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟ ΑΠΟ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ.....ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤΟ ΜΑ ΑΠΕΕΙΧΘΗ...ΔΙΑΤΟΝΤΑΣ ΑΣΤΕΡΑΣΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ.
   

 ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKH 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only