Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

7 Βασικοί Κανόνες του Σαβουάρ Βιβρ που οι περισσότεροι ΔΕΝ τηρούμε. Ιδιαίτερη προσοχή στον #3


Οι καλοί τρόποι είναι διαφορετικοί ανάλογα την εποχή και την κοινωνία. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι κανόνες εθιμοτυπίας που θα πρέπει να ακολουθούνται ανεξάρτητα από το ποιας εθνικότητας είστε.

Εξάλλου όλοι θέλουμε να είμαστε ευγενικοί!

1. Γυναικεία τσάντα

Τα κινητά μας μεγαλώνουν συνεχώς και σχεδόν όλοι χρειάζονται μία τσάντα για να το κουβαλάνε.

Πάντα να κουβαλάτε την τσάντα στο αριστερό σας χέρι ώστε να έχετε ελεύθερο το δεξί για χειραψίες.

Ποτέ μην κουβαλάτε την τσάντα μίας γυναίκας αν είστε άντρας, χωρίς να εννοούμε τις σακούλες από τα ψώνια.

Μην βάζετε την τσάντα σας στο πάτωμα δίπλα από το τραπέζι στο εστιατόριο. Είτε να την κρεμάτε στην καρέκλα, είτε σε γάντζο αν υπάρχει κάτω από το τραπέζι.

2. Σεβασμός στο γυμναστήριο

Το ότι δεν είναι γραφείο δεν σημαίνει πως μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, χωρίς να σας νοιάζει για τους άλλους.

Το να αργείτε σε μία ομαδική άσκηση σημαίνει πως θα πρέπει να περάσετε από όλους τους άλλους μέχρι να πάτε στην θέση σας.

Όταν τελειώνετε από ένα όργανο, αφήστε το στην ελάχιστη ρύθμιση. Έτσι, ο επόμενος δεν θα τραυματιστεί αν ξεκινήσει να γυμνάζετε χωρίς να το κοιτάξει. Πιστέψτε μας, συμβαίνει.

Χρησιμοποιήστε μία πετσέτα για να σκουπίσετε τον ιδρώτα από όλες τις επιφάνειες.

3. Σε δημόσιους χώρους

Σαν μέλη της κοινωνίας, πρέπει να συμπεριφερόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο όταν είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους:

Όταν πρέπει να περάσετε μπροστά από άλλους σε μία συναυλία ή σε παράσταση, κάντε το κοιτώντας τους και μην τους γυρνάτε την πλάτη.

Εάν πάλι είστε αυτός που κάθεται, σηκωθείτε και βοηθήστε τους άλλους να περάσουν πιο εύκολα.Το να μιλάτε στο τηλέφωνο ή να σχολιάζετε αυτό που συμβαίνει είναι λάθος σε μία ταινία, στο θέατρο ή σε συναυλία. Αυτά μπορείτε να τα κάνετε μόνο σε αθλητικό αγώνα.

4. Διαχειρίζοντας τις προσκλήσεις

Οι προσκλήσεις απαιτούν απάντηση και καλό θα είναι να τις απαντάτε εάν θέλετε να σας καλούν και στο μέλλον. Οι οικοδεσπότες πρέπει να ξέρουν πόσοι θα έρθουν για να ετοιμάσουν το φαγητό, τα αναψυκτικά, κλπ.

5. Τρόποι στο τραπέζι

Εάν θελήσετε να φύγετε από το τραπέζι, βάλτε την χαρτοπετσέτα στην καρέκλα. Μόνο όταν τελειώσετε το γεύμα σας μπορείτε να την βάλετε πάνω στο πιάτο σας. Θα είναι σινιάλο για τον σερβιτόρο πως μπορεί να πάρει το πιάτο σας.

Το πιρούνι θα πρέπει να το βάζετε πάνω στο πιάτο αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα. Και αν δεν ξέρετε ποιο πιρούνι να χρησιμοποιήσετε, ξεκινήστε με εκείνο που είναι πιο μακρυά και προχωρήστε προς τα μέσα.

Όταν είστε αλλεργικοί σε κάτι, καλό θα είναι να τους προειδοποιείτε από πριν ώστε να τους γλυτώσετε από πολύ κόπο.

6. Ντυθείτε κατάλληλα για την περίσταση

Καθημερινή ενδυμασία: Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει από T-shirt και τζιν μέχρι σορτς και μπλούζα. Μάθετε πρώτα αν θα είστε μέσα ή έξω και προσαρμοστείτε στις ανάγκες.
Στο γραφείο είναι σημαντικό να πηγαίνετε καλά ντυμένοι γιατί μπορεί να συναντήσετε έναν υψηλά ιστάμενο υπάλληλο που θα κρίνει το μέλλον σας. Γιατί να το ρισκάρετε;

7. Να είστε ευγενικοί

Υπάρχουν 2 απλοί κανόνες που μπορείτε να ακολουθήσετε:

Ενώ περιμένετε στην ουρά για καφέ, μην μιλάτε στο τηλέφωνο. Ειδικά όταν ο υπάλληλος σας ρωτάει τι θα πάρετε. Είναι αγενές να τους κάνετε να περιμένουν και να τους αναγκάζετε να ακούνε την συζήτησή σας.

Μην παίρνετε τα κατοικίδιά σας όπου πηγαίνετε. Δεν τους αρέσουν τα ψώνια και ούτε οι άλλοι απολαμβάνουν να τα ακούνε να γαβγίζουν. Το ίδιο ισχύει όταν σας προσκαλούν σε ένα σπίτι. Πάντα να ρωτάτε πρώτα αν μπορείτε να πάρετε μαζί τον σκύλο σας.

Είναι σημαντικό να μάθουμε να συνυπάρχουμε και ελπίζουμε αυτοί οι κανόνες να σας βοηθήσουν στην καθημερινή σας ζωή.

Πηγή: olasimera

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only