Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Γνώθεις εατόν.


Η αυτογνωςία για τον καθένα μας και την καθεμιά μας,είναι όρος απαράβατος ,που θα πρεπε να αποτελεί και να συντελεί θετικά και αποικοδομητικά,στο χτίσιμο του χαρακτήρα μας.

Ενός χαρακτήρα που δε φταίμε μόνο εμείς οι ίδιοι ,όπως διαπραγματευόμαστε καταστάσεις,αποφάσεις,ακόμα και άτομα,αλλά εκείνοι οι οποίοι μας παρέτειναν τα όρια και τα περιθώρια.

Αυτά τα οποία θα έπρεπε να τα καθορίσουμε και να τα διαλευκάνουμε απ την αρχή,χωρίς να αποτελέσει τη δική μας Αχίλλειο Πτέρνα και Σημείο Ευαίσθητο,ώστε να λεηλατηθεί και να κατακεραυνωθεί ,απ τις δήθεν,τυχαίες ,ανέπαφες ,κρίσεις και επικρίσεις,συννειδητών κατηγοριών των άλλων .

Με τη συμμετοχή μου στα σεμινάρια,κατάφερα να δυναμώσω το είναι μου,να ενστερνιστώ ακόμα και τα πρέπει των άλλων ,αλλά με γνώμονα και βάσιμο στερεότυπο της στήριξης και συντήρησης του δικού μου εαυτού,να προσδιορίσω λάθη,πάθη,θελημμένα ή άθελλα ,θεμιτά ή αθέμιτα.

Επιτελέσθη ανόρθωσις του ηθικού μου,ανάτασις της ψυχής μου,αλλά κυρίως των ιδανικών των αξιών ,των οποίων πάντα θα ηγούμαι και θα πρεσβεύω.

Οντας διά ζώσης,τα μαθήματα ,κερδίζεις την άμεση επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο,που είτε θα πνίγεται σε ένα κουταλάκι νερό και θα αποζητά βοήθεια ,συμπαράσταση,είτε θα ναι συννειδητοποιημένος στο τι μέλλει γενέσθαι και θα παριστάνει το δικό του κριτή ή επικριτή,με συστατικο απόλυτης επιτυχούσας συμμετοχής του ,όχι στο θέατρο παραλόγου άλλων,αλλά στη δική του παράσταση ζωής,που θα ναι ο πρωταγωνιστής και ποτέ ο κομπάρος του.

Ενεργός σε όλες τις αποφάσεις του ,τις διακυμάνσεις της,αλλα πιο πολύ και πιο σίγουρος από ποτέ ,όπως εγώ πια,να έχουμε γνωρίσει τον εαυτό μας και να του φερόμαστε με αγάπη ,την οποία κάποιοι ,κάποιες ,φροντίζουν να την απομιζούν και να την κάνουν ολοένα και περισςότερο φαρμάκι,δηλητήριο,μεταλλάσοντας την ως κάποια στιγμή καλοςύνη του,αγαθότητα ψυχής του,μα κυρίως την ανθρωπιά τους.

Οτι καλύτερο και σπουδαιότερο μπορούσα να αποφαςίσω να κάνω δώρο στον ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ...

Σας χιλιοευχαριστώ για τη δύναμη και το ξαναζωντάνεμα του είναι μου!!!!




ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKH




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only