Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΜΑΣ.



Αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος,δε θέλει και ιδιαίτερες συστάσεις.
Από την πρώτη στιγμή που τον αντικρυζεις,σε διακατέχει συναίσθημα σεβασμού,αξίωσης απέναντί του,καθώς και ιδιαίτερα φιλικά ανθρώπινα αισθήματα ,διακατεχόμενα ,από νοιάξιμο και στοργή,ως προς το έργο του,το μέλλημά του,αλλά κυρίως ως προς τις ηθικές του αξίες ,τα προτερήματά΄του,τις γνώσεις του,αλλά κυρίως προς την ανθρωπιά του.

Εγώ είμαι νέο μέλος,χορωδός,στη χορωδία που διευθύνει εδώ και 24 συναπτά΄περίπου έτη,στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ.

Παρόλου αυτά ,απ την αρχή που πήγαμε με τη φίλη μου,την κολλητή μου,μας έδειξε τόση ζεστασιά ψυχής,που αμέσως ενσωματωθήκαμε και νοιώσαμε σαν το σπίτι μας.

Φυσικά ,σ αυτό ,συνέβαλαν και τα άλλα άτομα,οι χορωδοι,που μας περιτύλιξαν με ανθρώπινη ζεστασιά,ενδιαφέρον ,φιλία και τη δική τους ο καθένας ,ξέχωρη και ευπρόσδεκτη,ανθρωπιά και καλοςύνη.

'Ετσι γίναμε ένα όμορφο παρεάκι ,που όποτε είχαμε ,ή προκαλούσαμε εμείς την ευκαιρία,μοιραζόμασταν σκέψεις,ανέκδοτα ,με ευχάριστες στιγμές ξενοιασιάς,ανεμελλιάς,αλλά κυρίως με διαθέσεις και προδιαθέσεις χαρά και ποτέ μιζέριας και κακοπροαίρετης στάσης και υπόστασης.

Οπως σε κάθε κοινωνία,έτσι και στη χορωδία μας,δε θα λείψουν οι εντάσεις,τα παραπονάκια,κάθε είδους προστριβή,αλλά πάντα με καλή διάθεςη και πρόθεση,να βρεθούν οι ανάλογες λύσεις και θα παραπεμφθούμε και πάλι εις την τάξιν και τη σιγουριά των βημάτων ,που μας οδηγεί ο μαέστρος μας και μας καθοδηγεί.

Τα αποτυπώματα του ,βαρειά και τα βήματά του ευκρινώς σημαντικά΄,αξιοςήμαντα ,καθώς η κάθε μια κληρονομιά,απο τις παρουσιάσεις ,τις εκδηλώσεις και γενικά με το κάθε τι που θα σκεφτεί ναασχοληθεί και να το φέρει επάξια εις πέρας,δρομολογεί την ως τώρα πορεία του ,ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ,καθώς και ως ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΑΥΤΗΣ,ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ,ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΣ.

Απ την αρχή που το γνώρισα τον ΚΥΡΙΟ ΘΟΔΩΡΟ,το Θοδωρή μας,επιτρέψτε με να τον αποκαλέσω,έτσι φιλικά αληθινά ανθρώπινα,πάντα ήθελα να πω δυο λόγια,με αγνότητα και καλοςύνη ψυχής ,που μας μεταδίδει και μας κατευθύνει στα μετερίζια της μουσικής και της συμόρφωςής μας ,με τους κανόνες του,που ίσως θα πρεπε να γίνουν πιο ισχυροί και επιβλητικοι.

Αλλά βλέπετε τι να ζητήσουμε από έναν άνθρωπο ,που παλεύει με ηρεμία ψυχής,τεραστίου ταλέντου μουσικής παιδείας ,να καταφερθεί έτσι σε μας ,πιο έντονα και επιβλητικά ?

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΚΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ,,,ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΓΜΑ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ.

Κι όπως ξέρουμε από πάντα,ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΑΧΤΥΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ.
ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΆ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ..ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ..ΕΜΕΙΣ..ΟΙ ΧΟΡΩΔΟΙ ΤΟΥ,,ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑΤΟΥ,,,ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.

Τέτοια άτομα ,θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμησιν και να αναγνωρίζεται και το έργο τους και η προσφορά τους ,καθώς ΘΕΤΟΥΝ ΟΧΙ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΛΙΘΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ...ΗΘΟΣ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΨΥΧΗΣ.,έχοντας το σεβασμό και την εκτίμηση όλων μας.

Μα με λύπη μου διακρίνω ,όχι πως δε γίνονται αποδεκτά ,ίσα ίσα ,αλλά το θλιβερό της ιστορίας είναι πως οι προσπάθειες που γίνονται με κόπο ψυχή ς,με βάσανο επιμονής και υπομονής ως προς τις διεκπαιρεώσεις των διαφόρων εκδηλώσεων,ΑΣ ΤΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ,το λιγότερο,με την ΕΠΙΤΙΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ,ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ,,,,

Γιατί το να είσαι άνθρωπος είναι αρετή και προτέρημα ,απαξιώνοντας να φερθείς και να συμπεριφερθείς ανάλογα στην πρόκληση και τη μη αποδοχή της ανάλογης πρόσκλησης ,δηλώνοντας την αποχή σου ,καθώς και την αδιαφορία σου ,με τη μη συμμμετοχή σου σ αυτή.

Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΤΗ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠ ΤΑ ΓΕΝΝΟΦΑΣΚΙΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΤΗΤΗ ,,,ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ,,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΤΑΙΑ ,,,ΑΠΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΥΡΗ Η ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΗ ΤΗΣ

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΝΟΗΣΗ ΤΟΥ... .
ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΩΝ ΜΟΥ...ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕΝ ΑΙΤΙΕΣ....ΑΛΛΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥΣ..ΔΕ....

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only