Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Μεταβάσεις ζωής.



Ολη μας η ζωή εντάσσεται και εξελίσσεται,από βρέφος ώςπου να γίνουμε ενήλικες και μάλιστα να διαβούμε το σκαλοπάτι της τρίτης ηλικίας,σε διάφορα φάσματα ,που απαρτίζουν τις μεταβάσεις της ζωής.

Προσβάσεις και φάσεις,που μαρτυρούν και επιδεικνύουν τα τόσα που χουμε περάσει ή αυτά που θα περάσουμε ,τις ήδη εξελίξεις ,μετατροπές,εκτροπές που χουν πάρει διάφορα θέματα.

Ζητήματα που μας απασχολούν,παιδεύουν το μυαλό μας,τη λογική μας και ψάχνουν να βρουν τις απαντήσεις και τις διεξόδους στις τάσεις και τις στάσεις ζωής και εξέλιξής μας.

Μεταβάσεις απο τη βρεφική στην παιδική,απ την παιδική στην εφηβική και απ την εφηβική στην ενηλικίωση,καθώς και η απόλυτη έκβαση της ζωής μας στο τελευταίο στάδιο,της τρίτης ηλικίας ,των περήφανων κάποτε γηρατειών,μα τώρα απομιζωμένων,μαραμένων και παρατημένων στην τύχη τους και στη μοίρα τους.

Στα βρέφη βρίσκουμε την αναζήτηση,την επιδίωξη ,τη θέληση για μάθηση και εκμάθηση νέων πραγμάτων,πρωτόγνωρων και ανέπαφων,μέχρι ήδη εκείνη τη στιγμή.

Η επόμενη μετάβαση είναι της παιδικής ,στην εφηβική,που ίσως απολογηθεί η ίδια και χαρακτηρισθεί ως πιο ευαίσθητη ή και αναίσθητη.

Στάση ζωής και τρόποι αντιμετώπιςής της ,που την κάνουν να διασκορπά το φόβο και τον τρόμο ,στις σκέψεις και στα μάτια των παιδιών,μικρών και μεγάλων,γονέων και παππούδων,ακόμα και στο άκουσμά της,εφηβεία.

Πόσοι δεν την περάσαμε,δεν την αναγνωρίσαμε,δεν την πολεμήσαμε,δεν της αντισταθήκαμε,αλλά αυτή,πάντα εκεί να δρα και να επιδρά πάνω μας,σε όλους,λες και θέλει να κάνει πάντα αισθητή την παρουςία της και να λάμπει ακόμα και διά της απουςίας της.

Η άλλη μετάβαση και η επομενη σηματοδοτούμενη εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους,είναι και η ενηλικίωση,η μέση όπως θα πούμε ηλικία.

Τα πράγματα πιο συννειδητοποιημένα και τακτοποιημένα στο μυαλό μας.
Οι απαιτήσεις πιο ώριμες και διεκδικητικές,απαιτούμενες απο τις πτυχές του νου ,των σκέψεων,να δρούν αποτελεσματικά και καθοριστικά για όλους μας.

Συγκεντρωμένοι στο τι θέλουμε εμείς και όχι οι άλλοι,στο τι αποζητούμε εμείς απ τον εαυτό μας κι όχι στο τι μας καθοδηγούν και μας παροτρύνουν ,ξένοι προς εμάς,προς τον εαυτό μας,θέλουμε να πάρουμε τη δική μας ζωή,στα χέρια μας και να της κοιτάξουμε κατάματα ,να νικήσουμε ,να ορθοποδήσουμε και να περπατήσουμε αγόγγιστα και ακάματα σ αυτό το ανηφόρι που λέγεται ζωή.

Μα ο γολγοθάς δε σταματάει εδώ,καθώς η τρίτη ηλικία,καθαρά αποτυπωμένα τα χαρακτηριστικά στο πρόσωπό τους,στα μάτια τους,αποθέτουν τις αποσκευές τους και περιμένουν κάποια στιγμή ,για την παράδοση του πνεύματός τους.

Ενα πνεύμα που έδρασε,αντέδρασε,κυριάρχησε ,πρωτοστάτησε ,μα κυρίως απέδειξε πως έναντι των άλλων και όλων φάσεων της ζωής του,είναι ο φάρος που σηματοδότησε τις πορείες τους κι αν διαδραματίστηκαν ευτυχή ή δυστυχή περιστατικά ,κατόρθωσαν και όρθωσαν το ανάστημά τους ,με σκοπό και γνώμονα την προσωπική τους ευτυχία και καταξίωση,όχι για τους άλλους,παρά για τους ίδιους και μόνο.

ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ.....ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ.....





ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKH




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only