Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Αξιοπρέπειας τιμή.


Πολλές φορές κάνουμε λόγο για το πόσο και αν πρέπει να στεκόμαστε σε βάθος στα πράγματα ,αν πρέπει να τα βλέπουμε επιδερμικά και εντελώς επιφανειακά.

Κανένας δεν είναι σε θέση να μας δείξει και να μας υποδείξει,να μας καθοδηγήσει,αν εμείς οι ίδιοι δεν καταβάλουμε τις δικές μας προσπάθειες,αλλά ποτέ υπέρ προσπάθειες.

Το σωστό και το ασφαλές για όλους θα είναι η συμπεριφορά μας να στρέφεται γύρω απ τα ουσιαστικά και μεγαλιώδη μας θέλγητρα,ενός ποτέ επιπόλαιου,αλλά ορθού συλλογισμού αξίωσης και ποτέ απαξίωσης,σε ότι αφορά τις δυνάμεις απο τις οποίες πηγάζουν.

Θέληση ,εντιμότητα ,καταξίωση,παραδοχή,αποτροπή,αλλά κυρίως τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε ,για να δείξουμε ,τη μοναδική και ανεπανάληπτη δικ'η μας δύναμη και θάρρος για να επιστεγάσουμε τα όνειρά μας ,τις ελπίδες μας,αλλά κυρίως τις τακτικές και τις προοπτικές μας ,για μια καλύτερη ζωή,ένα καλύτερο αύριο και μέλλον του εαυτού μας.

Η τιμιότητα των πράξεών μας ,η αξιοπρέπεια κι ο αυτοσεβασμός μας,είναι αγαθά,αξίες και αρετές που θα πρέπει να στεκόμαστε με δέος και ευγνωμοςύνη.

Ατομα που κατάφεραν άλλοι να τις ποδοπατήσουν και να χάσουν παντελώς την ακεραιότητα και τη σημαςία τους,δεν  είναι δυνατόν να αποτελούν άτομα του οικογενειακού μας ή του συγγενικού μας ,δη,περιβάλλοντός μας.

Ενδέχεται κάποιοι να νομίζουν πως μπορεί να τα κατάφεραν να δαμάσουν τις δικές μας αρετές και αξίες,αλλά πάντα με λάθος κινητρα και λάθος σκεπτικισμούς,νομίζουν πως γίναμε δικά τους υποχείρια,χωρίς δική μας κρίση ,γνώμη και άποψη.

Μα πλανώνται πλάνην οικτράν,αφού το να αποδείξεις πως να μπορείς να χειρίζεσαι και να διαχειρίζεσαι άτομα και καταστάσεις,δεν παύει να είναι ένα μελανό στοιχείο και σημείο του χαρακτήρα σου.

Η ελευθερία λόγου και κινήσεων πάντα θα είναι ένα αναφαίρετο και απόλυτα αποδεκτό κατακτούμενο αγαθό και κυρίως επιδιωκόμενο και απόλυτα εφικτό και προσιτό.

Δεν πρέπει και δεν είναι δυνατό,να θέλουν κάποια άτομα να ευννουχήσουν τις σκέψεις μας ,τις αποφάσεις μαι και εμείς να στεκόμαστε στήλες άλατος,στο να αποδεχόμαστε και να συγκαλύπτουμε αυτό το έγκλημα.

Είναι ένα έγκλημα ψυχής,που συνιστάται και συναντάται σε άτομα,απαραίτητα όι κατωτέρου πνευματικού επιπέδου,αλλά κυρίως επιδιωκόμενων και παροτρυνόμενων επιβαλλόμενων κάθετων αποφάσεων και γνωμών.

Ολοι νοιώθουμε την ανάγκη να υποστηρίξουμε και να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας,να στηρίξουμε τις προσπάθειές μας για ενδυνάμωση αυτού ,αλλά κυρίως για να καταφέρουμε και να επιφέρουμε,όχι βαθύτερα πλήγματα ,αλλά να απαλύνουμε και να διοχετεύσουμε τα δικά μας κενά,με ομορφιές ,στιγμές ,γεγονότα,αλλά κυρίως έγχρωμες πινελιές στον καμβά των συναισθημάτων.

Χωρίς πολλά έντονα χρώματα ,αλλά τόσο όσο να δώσουμε την ανάλογη χρωματική νότα και πινελιά ,στα δικά μας μουντά και γκρίζα χρώματα της μοναξιάς μας,της απελπιςίας μας ,της εσωστρέφειάς μας,αλλά και της έντρομής μας θέλησης και επιδίωξης για μια καλυτέρευση ζωής και συνθηκών αυτής.

Η αξιοπρέπεια είναι η τιμιότητα της προσωπικότητας κάποιου,εν δυνάμει του χαρακτήρα του και της ατόφιας και αληθινής του υπόστασης και στάσης ζωής και δημιουργίας.





ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKH



Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only