Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Οντως ,διανύουμε τις Παράξενες ΜέρεςΟντως ,διανύουμε τις Παράξενες Μέρες της ζωής μας, μέρες που η αδικία , ο φόβος,ο εξευτελισμός,η ανυπαρξία φιλοτίμου,η αχαριστία, η κακία,η προδοςία,ο απανθρωπισμός,ο ρατσισμός,η ανέχεια ,η ένδεια ,και ο καθόλα καθωσπρέπει εξευτελισμός της προσωπικότητας ή του χαρα`κτήρα του καθενός,είναι έκδηλα και φανερά φαινόμενα που κάνουν έντονη την παρουσία τους,καθώς συντελεί και συντρέχει αιτία απαράβατη και λόγος αναμφίβολος και αναμφισβήτητος,ο ωχ αδερφισμός ,του κάθε ατόμου,απέναντι στον συνάνθρωπο.

Τα συναισθήματα των ατόμων έχουν αλλοιωθεί,μεταλλαχθεί και στη θέση τους,συνδράμουν..νωχελικά και άτονα τα παραστρατήματα ψυχής νου και καρδιάς.
Τα αγνά φιλικά αισθήματα έχουν εκλείψει,τόσο η αμοιβαία ή όχι,,σχέση  ή σχετικότητα συναισθημάτων,που αφορά φευγαλές ή εφήμερες απολαύσεις ,σχέσεις ή ακόμα και ελεύθερες συνευρέσεις ,,συνουσίες.

Οι οποίες μαρτυρούν την ελαφρότητα του είναι μας ,καθώς και την απαλλαγή ευθυνών ή και ελάφρυνση από τις τύψεις μας τις ερινύες που μας καταδιώκουν,καθόλη τη διάρκεια μιας μεν σχέσης,είτε ανώριμης ,είτε εσκεμμένης ή παραπαληνούμενης από έκδηλο ενθουσιασμό,ως υπέρβαση  αμφίβολου ή αμφιταλλαντευόμενου καθήκοντος ,επιτελέσεώς του,σχετικά με την εξάπλωση του ανθρωπίνου είδους.

Τα κορίτσια και τα αγόρια ,παρμένα από τη νιότη και την ένταση της αδρεναλίνης τους,μπαίνουν σε ένα δρόμο,μονόδρομο πολλές φορές ,όπου συντελείται και η αποθέωση του δράματός τους.

Δεν είναι λίγα τα άτομα που καταφεύγουν στις εύκολες ή ευκαιριακές λύσεις.όσο αφορά την επιβίωςή τους ,μολονότι υπάρχουν και άλλοι συντελεστές ή παράγοντες ,που θα μπορούσαν να διεξάγουν προβλήματα θέματα ή ενασχολήσεις τους,ώστε να αποκτήσουν για τη διαβίωςή τους.

Πόσα όνειρα και ελπίδες ,δεν πάνε χαμένες,κρυμμένες πλέον σε ένα χρονοντούλαπο,που αν κληθεί να ανοίξει το κουτί της πανδώρας,θα παρασύρει και θα συμπαρασύρει χιλιάδες αναμνήσεις τρωτά και δύστροπα αποτελέσματα ή τυχόν αποφάσεις ,που είχαν παρθεί εν βρασμώ ψυχής και είχαν καθιστεί απολύτως αδύνατες και αδύναμες,΄ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι τους,
Πόσα παιδιά δεν είχαν κρυφά ή φανερά όνειρα ,μα η μοίρα γι αυτά έπαιξε άτιμο και άνανδρο παιχνίδι.
Αλλα είχαν μείνει μόνα τους ,χωρίς φροντίδα και στήριξη,με αποτέλεσμα να είναι το εύκολο θύμα για τυχόν αρρωστημένα μυαλά,ξέροντας ,ότι δε θα υπάρξει κανείς να τα ζητήσει ,να τα στηρίξει και να τα υποστηρίξει,είχαν το θάρρος και το θράσσος πιότερο,να  ασελγήσουν στις φτωχές ψυχούλες τους και να αποτελέσουν τους δημίους τους,στις κρεμάλες που είχαν στηθεί ,χωρίς να ερωτηθούν φυσικά ,και να εκτελέσουν με τα φονικά τους όπλα,,,τα κορμάκια των μικρών παιδιών,που άτυχα καθώς ήταν,έπεσαν βορρά στ άγρια αυτά θηρία.

Για τροφή ,είχαν τα αρρωστημένα τους ένστικτα τα ζωόδη,με όλη τη σημασία της λέξεως ,που ασελγούσαν στα ανήμπορα τραυματισμένα ψυχικά και σωματικά κορμάκια τους.

Μα ο λαός μας λέει,πολύ σοφά και εύστοχα,Ο Θεός μπορεί να αργεί,αλλά δε λησμονεί,
Στον Παντοκράτορα έχουμε τις ελπιδες μας και εκεί στρέφουμε το βλέμμα μας ,σεπτό και ταπεινό,να εισακούσει τις προσευχές μας,και όσο το δυνατόν,αυτοί οι κακούργοι ,αν όχι να εξαφανισθούν από προσώπου γης, να ελλατωθούν,με αποτέλεσμα οι τραυματικές και μετατραυματικές των παιδιών εμπειρίες,να μπορέσουν να βρούν γαλήνη και παρηγοριά σε άτομα,που για κάποιο ιατρικό ,ή καθαρά προσωπική τους επιλογή και απόφαση,δεν κατάφεραν να ζήσουν το ανθρώπινο θαύμα,,,την ανθρώπινη ζωή.

Είναι άξιου θαυμασμού και λόγου αυτοί οι άνθρωποι,
Είναι δείγματα και παραδείγματα μίμησης και κάθαρσης ανθρώπινης ψυχής
πηγη ANNA ZANIDAKH


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only