Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Η τραγική σύμπτωση.



Τον ήξερα πολύ καιρό τον Ιάσονα. Καλό παιδί ,από πολύτεκνη οικογένεια με σωστούς τρόπους ευγενείας και αλληλοσεβασμού..με σωστή καθ΄όλα ανατροφή.είχε φοιτήσει στη Δραματική Σχολή και είχε εντρυφήσει στα ευγενή ένστικτα και δημιουργικά ενός καλλιτέχνη,ενός ανθρώπου της σκηνής.του θεάτρου. Παράλληλα είχε έντονη δράση και αγώνες με τη συμμετοχή του ,σ ότι αφορούσε την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι ότι συμπεριελάμβανε η ελευθερία του ατόμου ..στο αναφαίρετο κομμάτι και δικαίωμά του..να ζει..ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ..
Η καρδούλα του ήταν ,σαν ενός μικρός παιδιού. Άκακος ακίνδυνος ,όπως του έλεγε η παρέα του χαριτολογώντας..αρνάκι του Θεού. Το παρουσιαστικό του ήταν ,λες κι είχε βγει από πίνακα της Αναγέννησης.Ψηλός ξανθός με σγουρά μαλλάκια ,άσπρο καθαρό πρόσωπο,όπως και το βλέμμα του και πολύ όμορφα λεπτά χέρια ,που όποιος κι να τα κοιτούσε..δεν τα άφηνε ασχολίαστα…δεν περνούσαν με τίποτα απαρατήρητα.
Ήταν 30 ετών ,καλλιεργημένος ψυχικά και σωματικά.  Τα χαρίσματά του πάντα υπερτερούσαν ..έναντι των άλλων φίλων του..συμμαθητών του. Πνευματικά αν πεις..είχε διαβάσει τόσα βιβλία ,που πολλές φορές αντικατοπτριζόταν μέσα από τους ήρωές τους. Τον λέγανε Ιάσονα Καλομοίρη. Μα τίποτα δεν  προμήνυε ,την άσχημη τύχη του ,,την ειρωνεία της που είχε παίξει καθοριστικό ρόλο για την μετέπειτα συνέχισή της ζωής του άτυχου νέου..του Καλομοίρη. Όλοι του λέγαμε..βρε παιδί μου,όνομα και πράγμα. Που να φανταζόμασταν τις μετέπειτα οδυνηρές συνέπειες του ονόματός του και αυτό το επίθετο θα καθόριζε την παράκρουση στιγμής μυαλού που θα οδηγούσε σε ένα τραγικό τέλος ,εξ αιτίας καθαρά της παρερμηνείας του ,,της παρολίγου συνονυμίας του.
Η οικογένειά του είχε έρθει από την Αγγλία, γονείς που ζήτησαν την τύχη τους σε μια άγνωστη ξένη χώρα ..πότε αφιλόξενη ,πότε καταδεκτική..αποδεχούμενη. Όλα τους είχαν πάει ευνοικά,κάταφεραν να μαζέψουν αρκετά χρήματα και να γυρίσουν στην Ελλάδα ..πραγματοποιώντας το όνειρό τους..την επιστροφή στη ΜΗΤΈΡΑ ΕΛΛΑΔΑ.
Είχαν  συνταξιοδοτηθεί νέοι,λόγω υπολογισμού ενσήμων βαρέων εις διπλούν χρόνια ,καθότι είχαν πάρει μέρος σε αποστολές..καθότι γιατροί και οι δύο οι γονείς του..κι είχαν βγει σε μειωμένη..αν ήταν στην Ελλάδα .λόγω ηλικίας τους συνταξιοδοτήσεώς τους.
Βλέπετε ήταν τυχεροί.γιατί κατάφεραν να μεταναστεύσουν μεν..αλλά τα χρήματα που τους δινόταν ήταν επαρκή και καθ΄όλα αξιοπρεπή..όχι ψύχουλα όπως στα μετέπειτα χρόνια ..της Κρίσεως..καΙ να ανταποκρίνονται στις σπουδές που είχαν κάνει σε αντίκρυσμα με τον κόπο και το μόχθο που χαν τραβήξει για να αποφοιτήσουν ,να σπουδάσουν. Δεν έψαχναν τις δουλειές με τα κυάλια ,ούτε τα χρήματα δεν εισέρρεαν..με το σταγονόμετρο όπως τώρα. Όπως λένε είχαν ζήσει τις ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, που με καλό κουμάντο και ορθή διαχείρηση των οικονομικών τους καθώς και με σωστό προγραμματισμό ,κατάφερναν να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια στις ανάγκες τις καθημερινές τους στα απαραίτητα ,όχι μόνο προς το ζην αλλά και στο ευ ζειν….δηλαδή καταναλωτικές και μη..όπως ψυχαγωγικές ανάγκες της ζωής.
Βλέπεις τώρα που τα συζητάω με τους γονείς του ,βλέπω τη δική μου ατυχία ,συγκυρία στιγμών καταστάσεων περιστάσεων συνθηκών. Ενώ ζητάμε απεγνωσμένα ως σανίδα σωτηρίας μια εργασία ,μας έχουν θέσει δούλους του ευρώ που για κακή μας τύχη συνεπάγεται η κρίση..ολίσθηση είτε σωματική είτε ψυχική πνευματική ηθική. Σε κάθε τομέα ,αυτή η ρημάδα υπερτερεί και επιβιώνει λαθραία ανάμεσά μας,λες και της ζητήσαμε την παραμονή της την εμμονή της . κανείς δε ζητά να συνυπάρχει ανάμεσά μας ,κανείς δεν την επικαλείται ..αλλά δε φτάνει μόνο αυτό.
Η ζωή απαιτεί μαγκιά ..καλοπροαίρετη δυνατή μα τίποτα και κανείς δεν κάνει κάτι,δεν κάνουμε να ξυπνήσουμε από το λήθαργο που μας επιβάλλουν κι εμείς νωχελικά αβίαστα το δεχόμαστε..παθητικοί θεατές σε ότι διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια μας.
Η ζωή απαιτεί τόλμη μ τίποτα δε γίνεται. Το επαναλαμβάνω καθημερινά σε κάθε ευκαιρία που θα βρεθεί..λες και θέλω να ξορκήσω να αφορήσω όλο αυτό το κακό΄. Όλη αυτή η κρίση οδήγησε τον κακούργο..συνάνθρωπό του..να σηκώσει το όπλο του με ευκολία και παρόρμηση εναντίον του χρυσού αυτού παιδιού..του Ιάσονά μας..φίλος γείτονας …αστεριού…δικού μας ,που δεν πρόλαβε να φεγγοβολήσει.
Ο Ιάσονας ήταν πολύ ευγενικός και συμπαθούσε κάθε μειονοτική ή ευπαθή ομάδα ,όπως έλεγε. Πάντα συνέπασχε με το συνάνθρωπό του κα έτρεφε πάντα ευγενικά αισθήματα για κάθε κακοποιημένο άτομο καταπονημένο ή κατατρεγμένο απ τη ζωή.
Το πάθος του ήταν ,να συμμετέχει σε οργανώσεις.που είχαν να κάνουν με την καταστολή του εγκλήματος στο φόνο. Συμμετείχε σε συνέδρια ,διημερίδες,συμβούλια και κάθε τι που αφορούσε ενημέρωνε και πληροφορούσε τον υπόλοιπο κόσμο ,για την απανθρωπιά ,την ανευθυνότητα ,την ανικανότητα πολλών ατόμων να χειριστούν και να διαχειριστούν τις ανάγκες κάποιων που παλεύουν να υπάρξουν. Ήθελαν να ζήσουν να επιβιώσουν ,ανάμεσα σε ανθρώπους ,θηρία,που ταν ανθρωπόμορφα τέρατα με φιγούρα μεν αλλά με ψυχή αγριεμένη τρικυμιώδη. Μέσα τους τους επισκίαζε η θέληση η ανάγκη να τραφούν από τις ψυχές αθώων θυμάτων που ήταν επιρρεπή ευμετάβλητα και εύπλαστα ,όσο αφορούσαν τα ψυχικά τους κενά τα αόρατα θέλω τους αφού τους τα χαν επιβάλλει τα πρέπει τους …οι δυνατοί,,,,με τρόπο όχι και τόσο καθωπρέπη. Το άδειασμα των ψυχών τους ήταν τόσο εύκολα αναγνωρίσιμο..ακόμα και μέσα από κάθε τους ματιά βλέμμα που ήταν καρφωμένο στο κενό..στο αχανή στο άγνωστο. Είχαν  δεχθεί παντός είδους κακοποίηση κακομεταχείρηση..μυαλού σώματος καρδιάς..Ήταν μέλος σε μια οργάνωση καταπάτησης της βίας..από όπου αυτή κι αν προερχόταν..βλέπετε ήταν ανήσυχο παιδί..ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ ..το λέγαμε ,,τον καλό μας φίλο και γείτονα.
Ο Ιάσονας ήθελε να αποδώσει τις τιμές που τους άξιζαν..που κάποιοι θελημένα μέσα απ το αγριεμένο τους είναι και κακό τους εαυτό ..τους είχαν επιβάλλει τους νόμους τους τους παράνομους και συγχρόνως τους είχαν στερήσει να αισθανθούν αυτό που ήταν δικαιωματικά..ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Ποτέ δεν είχε προδώσει τα πιστεύω του κα τη γαλούχησή που χε δεχθεί απ τους γονείς του. Τρανή του επιθυμία ήταν ένας Καλύτερος Κόσμος ,χωρίς ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΑΙΧΘΡΕΣ ΜΙΣΗ ΠΑΘΗ ..ΛΑΘΗ..μόνο να επικρατεί και να βασιλεύει η ΕΙΡΗΝΗ ΣΟΦΙΑ ΑΓΑΠΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΕΒΑΣΜΟΣ..θεμέλια και βάσεις για ένα μέλλον..ποτέ ζωφερό μα πάντα ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ…κι όχι αυτό το μουντό εγκλωβισμένο απαξιωτικό αποκαρδιωτικό και μεταλλαγμένο ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ ..ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
Είχε στο μυαλό του αυτό το πολύπτυχο κατασκεύασμα αξιών ηθικών – πυραμίδα που ήθελε πάση θυσία να αποκτήσει σάρκα και οστά .Δε φανταζόταν ο καλοπροαίρετος πάντα Ιάσονας το άδικο και ατυχές τέλος των βλέψεών του ..δεν είχε βλέπετε προβλέψει το τέλος του..άλλωστε πως θα μπορούσε και το κατάφερνε? ΑΓΝΩΣΤΑΙ ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
Πάντα είχε την έντονη θέληση να μη διαψευσθούν στο απειροελάχιστο οι θέσεις του οι έννοιες τους οι απόψεις του. Γιατί αυτή τη φορά να σταθεί άτυχος..το επίθετό του τον είχε προδώσει ,,του χε στήσει το άνανδρο σκηνικό της δολοφονίας του. Στάθηκε αιτία για την τραγική σύμπτωση για την τραγική συνάντηση της μοίρας του ,με το άνανδρο χέρι του αστυνομικού Μισητού,
Το θέμα της Οικονομίας ,που μάστιζε όλη την ελληνική κοινωνία.ήταν η αφορμή συγκέντρωσης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου ,σε μια διαδήλωση,που απαρτιζόταν απ τη Νεολαία που την αφορούσε άμεσα αλλά και από μεγαλύτερους για να μάθουν οι νεότεροι και να υπενθυμίσουν στους μεγαλύτερους ότι οι αγώνες δε γίνονται από τις καλοβολεμένες πολυθρόνες μας τα καλοζεσταμένα κρεββατάκια μας ..αλλά στο δρόμο στην πάλη για τα δικαιώματά μας που τα αφαιρούν με θράσσος και κομπασμό. Τα πλακάτ ήταν έτοιμα τα συνθήματα ορμούσαν απανωτά σα χείμαρρος να καταπνίξουν το δόλιο υπόδουλο ανθρωπισμό μας το καταπιεσμένο εγώ μας..που αν καταφέρναμε να γινόταν ως επιτυγχανόμενο συνολικό εμείς..θα ταν ένα βήμα προς τη νίκη την υπέρβασή μας απ το βόλεμα τον ωχ αδερφισμό μας..αλλά που!!!!!
Το τέρας της Οικονομίας είχε συνετελέσει στη μείωση των αναγκών του κάθε έλληνα πολίτη και κάθε οικονομικό υπόβαθρο είχαν γίνει υποτελείς και κανείς με όση προσπάθεια και αν είχε καταβάλλει δεν είχε καταφέρει να ανταποκριθεί ..μάλιστα του χαν δώσει οι δυνατοί της γης και όνομα..ε τι??αβάφτιστο θα το είχαν?πως θα μπορούσαν να αναφέρονται σ όλο αυτό το τερατούργημά τους?ΚΡΙΣΗ..
Μα η κρίση επέφερε χαλάρωση θέλετε να το πείτε…όπως νομίζετε..όπως μας βολεύει..με συνέπειες κατολίσθηση ηθική στις αξίες ακόμα και στα Ιδανικά τα Πιστεύω..
Κάποιος αστυνομικός ,που είχε αποταχθεί απ το Σώμα της Αστυνομίας ,ήταν η δύσμοιρη αιτία του καημένου του Καλομοίρη.που του έκοψε το νήμα της ζωής του αβίαστα παγερά …προμελετημένα. Αυτός που πάνω στη ζάλη του την παραζάλη του ,στη σύγχυση του μυαλού του.αντιλήφθηκε λάθος επίθετο και κατά λάθος αφαίρεσε με τρόπο κινηματογραφικό,τη ζωή ενός αθώου…με όλη τη σημασία της λέξεως.
Είχε μπερδέψει το επίθετο ενός κακοποιού στοιχείου σεσημασμένου..ονόματι Καλοτύχης.με του φίλου μου..Καλομοίρης. μακάρι να μη γινόταν ,να γύρναγε ο χρόνος πίσω ..να παύαμε να θρηνούμε τον αδικοχαμένο μας Ιάσονα που δεν είχε προλάβει να ζήσει τα πάμπολα δειλινά και ηλιοβασιλέματα της ζωούλας του ,καθώς τον είχαν ρίξει στο σκοτάδι στο έρεβος ,αφαιρώντας το πολυτιμότερο και ανεκτίμητο αγαθό του ανθρώπου..ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ,Μα είμαι σίγουρη μετά,κατά την ουράνια άνοδο της ψυχής του ,θα φεγγοβολούσε στο ουράνιο στερέωμα …από τα μικρά του χρόνια ήταν έξοχο παιδιί..ΔΙΑΜΑΝΤΙ.
Έτσι ο Κύριος..που να τον κάνει ο Θεός..Μισητός στο επίθετο..είχε προρέβει και είχε προτάξει το όπλο του ,έναντι του κακομοίρη του Καλομοίρη. Χωρίς ίχνος φόβου και τιμωρίας το σήκωσε εντελώς άνανδρα και το κόλλησε στον κρόταφο του παλικαριού.
Έτσι πολλά άτομα είχαν εγερθεί είχαν εξεγερθεί ενάντια του αρρωστημένου κατεστημένου..κι ο χώρος που θα γινόταν η όλη αυτή κινητοποίηση ήταν το κέντρο λήψης αποφάσεων το Υπουργείο Οικονομικών …η Βουλή-βολή…όπου το βούλεσθαι μετετράπη σε βολεύεσθαι με μόνιμο σκοπό την παγίωση των μέτρων που χαν ληφθείς τώρα ή πρόκειται να ληφθούν σύμφωνα με τους Ξένους Οικονομικούς Κατακτητές ,,καθώς ΄ηταν υπέρ των ελαφρύνσεων του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ και φυσικά ενάντια πορωμένοι στο φτωχό κατατρεγμένο ΛΑΟ ΜΑΣ.Όλο αυτό το πακέτο μέτρων εσώκλυε θετικά μεταρρυθμιζόμενα θέματα των ισχυρών και καθ όλων ολοκληρωτικών αποκλειστικών μειώσεων ενάντια των ολίγων – κολλίγων..όπως μεταλλάξανε τον ανθρώπινο πληθυσμό ..είδος προς εξαφάνιση..λες και θέλουν να πετύχουν. Το ίδιο ενστερνιζόταν και ο φίλος μου στις συνεντεύξεις τους στις πορείες τους στις διαδηλώσεις που τύχαινε σκοπίμως να πάρει μέρος να εισβάλλει ειρηνικά μεν αλλά ουσιαστικά ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΘΛΙΟ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ…ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ..αφού εκεί παίρνονταν όλες οι αποφάσεις εκεί είχαν καταστρατηγηθεί τα σχέδια αφανισμού της μικρομεσαίας τάξης..λες και τους πείραζε..να ευημερεί ο λαός…
Έτσι και εκείνη την αποφράδα ημέρα..είχε κάνει αισθητή την παρουσία του ,,,ο Μισητός …όνομα και πράγμα. Ήταν δεν ήταν 7 η ώρα..μόλις είχε αρχίσει να σουρουπώνει  και δειλά δειλά  μπορούσες με δυσκολία να διακρίνεις φιγούρες ανάμεσα στο πλήθος των ατόμων που απάρτιζαν εκείνη τη διαδήλωση-πορεία-διαμαρτυρία.Κι ανάμεσά τους ο Χάρος προσωποποιημένος,,που να ταν μαύρη η ώρα κι η στιγμή που χει μάθει για τη συγκέντρωση και ως ένας έκδηλος και φανερός διώκτης επέφερε το θανάσιμο χτύπημα στο φίλο και αγαπητό μου γείτονα ,τον Ιάσονα.
Ο Ιάσονας ήταν τόσο αγαπητός σε μικρούς και μεγάλους. Η καλοσύνη του διαχεόταν απ τη θετική του αύρα σ όλο το κλίμα οπου εξειλσσόταν μια συζήτηση μια συνέντευξη μια φιλία.Αληθινός χωρίς να απσσκοπεί σε οφέλη ,παρά έδινε σώμα και ψυχή σε κάθε του νέα επίτευξη στόχο σκοπό όραμα.είχε ακλώνητα χαρίσματα τη θέληση τον κόπο την ανιδιοτέλεια ,,,ένας ανεκτίμητος θησαυρός ακριβοσήμαντος ακριβοθώρητος ανάμεσα στα σκουπίδια τα απορρίματα ψυχών που βίωναν και συνυπύρχαν ανάμεσά του..ΈΤΣΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ…ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ…ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ…ΑΡΧΗΓΟΣ…
Όμως ο Θεός είχε άλλα σχέδια …μάλλον ήθελε να χει πιο πλουμιστό τον ουράνιό του θόλο ,με ένα ακόμα αστέρι υπέρλαμπρο ολοφώτεινο. Μόνο η καθαρότητα του βλέμματός του,,,έφτανε να δει ο καθένας τον καθρέφτη της ψυχής του..ανθρώπινης. Έφτανε η λάμψη και η φωτεινότητά του συνολικά ,μαζί μ όλα τα άλλα συνυπάρχοντα αστέρια=ψυχές ,.να φωταγωγηθεί όλη η γη η Πλάση .
Κατά τη διάρκεια της πορείας ,είχε ξεχυθεί σα μανιασμένο πλήθος ,,,ο κόσμος ζητωκραύγαζε συνθήματα,,είχε φτάσει η ώρα που ο λαός ως χείμαρρος θα συμπαρασύρει στο διάβα του ,,,,.όλα τα αντικείμενα..μορφές που του βρωμίζουν τον αέρα του,,που θέλει να τον απολαμβάνει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ.Τα συνθήματα ήταν καταιγιστικά απανωτά,,κι αυτό ήταν που έφερε σε σύγχυση το Μισητό..Τα συνθήματα ήταν καυστικά ενάντια στο κράτος φονιά ,γιατί δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν προβεί στο απενενοημένο διάβημα ,,,της αυτοκτονίας΄΄αλλά ποιους νομίζετε έννοιαζε?? Κι όμως συμπολίτες μας είχαν πάρει μια δύσκολη απόφασηάλλοι, άλλοι ούτε καν να μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν,,,μόνο και μόνο να απαλλαγούν απ τη θηλιά το γόρδιο δεσμο του δανείου των απλήρωτων υποχρεώσεων ,αδύναμοι και ανίκανοι να διεκπαιρεώσουν τα προς το ζην.Παραγόντων μεν εξωγενών,,δε υπαρχόντων,,,που κι αν δεν τους αφορούσαν άμεσα τους επηρρέαζαν την καθημερινότητά τους,τις συνήθειές τους ,,,ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ.Άλλοι είχαν βρεθεί σε αδιέξοδο γιατί είχαν προσκληθεί κληθεί να απουσιάσουν οικειοθελλώς απ τις εργασίες τους απ τις επιχειρήσεις που είχαν προσληφθεί,αφού το όνειρο πλέον κάθε εργοδότη ,ήταν φθηνά εργατικά χέρια ή παροχές ελαφρυντικές δικες τους ,ανοίγοντας παραρτήματα σε γείτονες απαλλασόμενες φορολογικά ελαφρυνόμενων παροχών χώρες. Άλλοι παρασυρόμενοι από την έκδοση πιστωτικών καρτών,που ανέμελα και ξένοιαστα εξέδιδαν σε πολλά τραπεζικά υποκαταστήματα,,γιατί βλέπετε τότε ήταν πελάτες μετά γίνανε τους μετέβαλλαν σε επέτες…αφού δεν έφταιγαν γιατί δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές τους για την εξόφληση των δανείων τους΄΄άμεσα..φυσικά υπήρχαν και οι αλλαζόνες οι καλοπερασάκες..που ο καθένας όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας΄΄΄ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΝΕΙ ,,,ΚΟΙΜΑΤΑΙ, Ευτυχώς αυτή η τελευταία ομάδα ,όσο αφορά την απαρίθμησή της ..ωχριούσε μπροστά σ όλο το πλήθος που βρισκόταν ανοχώρωτο ανυπεράσπιστο από  την καταιγιστική φορά της λαίλαπας της μάστιγας που ονομαζόταν ΚΡΙΣΗ…
Συνέπειες όλων αυτών ήταν και οι κρούσεις παρακρούσεις μαλώματα καυγάδες τσακωμοί ,ανάμεσα στα ζευγάρια τα άτομα που είχαν αποφασίσει από κοινού να ακολουθήσουν κοινή πορεία στα καλά και στα κακά στα εύκολα και στα ζόρια,,,Μα δεν είχαν βρει τις αντστάσεις τους και ήταν επιρρεπείς σε κάθε πειρασμό σειρήνα που τους σίμωνε κι αυτοί μη θωρακισμένοι αποδέχονταν κάθε είδους οικονομική=παράνομη βοήθεια παρότρυνση ευκολία λαμογιά .
Τέτοιου είδους θύμα,,έπεσε και ο Μισητός που από κείνη τη μαύρη στιγμή,έγινε ο εφιάλτης όσων αγαπούσαμε τον Ιάσονα.
Είχε παρουσιάσει ατασθαλία οικονομική ,είχε καταχρασθεί χρήματα ..είχε δωροδοκηθεί,μέσω μιας συνδιαλλαγής παράνομης που είχε διατελέσει , με ένα φιγουρίνι της Αστυνομίας..σκέτο κατάλοιπο απόβρασμα.είχε αποφασίσει να πάρει χρήματα από κείνον με..αλλά που να ήξερε ότι΄ήταν σημαδεμένα,..προσημειωμένα. Ήταν τόση η αλλαζονεία του η αχόρταγή του ψυχή,που είχε αποφασίσει να προβεί στο αδίκημα μεν αυτό΄,που ήταν γνώστης της κατάστασης λόγω επαγγέλματος,,αλλά είχε θαμπωθεί από το μέγεθος του ποσού,αφού έτσι θα μπορούσε να γλεντήσει τη ζωάρα του με τη φίλη που το συνόδευε τελευταία,,,όπως μάθαμε κατόπιν των γεγονότων,αφού είχε εκδιωχθεί κακήν κακώς από τη γυναίκα του..λόγω βίου ασύδοτου..κι ανελέητου,
Ήταν ένα μυστικό μεν..αλλά διέρρεε μέρα με τη μέρα από αυτούς ,ξέρετε,τους καλοθελητές έτσι σαν κλείστηκε το ραντεβού το προγραμματιζόμενο και αποκαλύφθηκε η απάτη ,έγινε το αναμενόμενο…Η ΑΠΟΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΠ ΤΟ ΣΩΜΑ.
Η ζωφερή εξέλιξη της νυχτιάς ,,είχε κάνει έκδηλη την παρουσία της. Λες και η μοίρα είχε αρχίσει να πλέκει το σενάριό της,Το μούτρο τον τύπο του Υπόκσμου,,το λέγαν Καλοτύχη. Κι όντως αυτή τη φορά η τύχη του ήταν μαζί του,,στάθηκε γενναία.,Μετά; Την όλη εξέλιξη και για το χειρισμό αυτής της εκδούλευσής του,,γιατί όπως φάνηκε αργότερα,ήταν ένα κόλπο της Αστυνομίας να πιάσει τον απότακτο πλέον τώρα και τότε συνάδελφό τους,αφού ήταν ευδιάκριτη η αλλαγή ζωής του συνηθειών του καθώς και των όσων τον περιτριγύριζαν με αποτέλεσμα στην τελική όντως μείωση της ποινής του,αφού είχε συνεργαστεί άψογα με τους ιθύνοντες και είχε διεκπαιρεώσει στο έπακρον και με άριστη κατάληξη η υπόθεση που του είχε τεθεί ανατεθεί,.
Τα μαντάτα ήρθαν και μας πάγωσαν την καρδιά ,μας άδειασαν τα σωθικά μας. Ο Ιάσονας βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος ,ξαφνικά,αναπάντεχα ,χωρίς να καταλάβουν και πολλά πράγματα οι λοιποί συναγωνιστές του.Τι είχε συμβεί τι είχε πυροδοτήσει την όλη ατμόσφαιρα στο όλο κλίμα που επικρατούσε σύγχυση ένταση ορμή.
Ναι,μόλις το πληροφορήθηκα έτρεξα έντρομη στο σημείο του εγκλήματος…του χαμού του Ιάσονά μας. Το ένιωθα..μπορεί να μη με έβλεπε,,,αλλά τα μάτια της ψυχής μας επικοινωνούσαν άμεσα απόλυτα .Ένα άψυχο κορμί κείτονταν στο έδαφος και δίπλα του ,ένα ακόμα, Ήταν τόση η σύγχυσή μου που δεν καταλάβαινα τι γινόταν ,,τι δράμα είχε κληθεί ο φίλος μου να παίξει πρωταγωνιστής. Με όσες δυνάμεις κατάφερα να μαζέψω ,..μου χαν απομείνει και μ όση ψυχραιμία μπορούσα να έχω,,,έκανα αλλλεπάλληλα ερωτήματα ..μα κανείς δεν ήταν σε θέση να μου δώσει κάτι καθοριστικό για τη διαλεύκανση αυτού του τραγικού φόνου ,όπως απεδείχθηκε μετέπειτα.
Ξαφνικά μέσα από το άγνωστο σε εμένα πλήθος ,ξεπήδησε έντρομος ένας μεσήλικας κύριος ,που φώναζε απανωτά…έκανε λάθος έκανε λάθος…ήξερε τα πάντα γιατί ήταν μαζί με το Μισητό.Δυσκολεύτηκα να καταλάβω τι ήθελε να πει τι εννοούσε..με μισόλογα κατάλαβα  μόνο….ήταν μαζί μου στο Σώμα.
Κάποιο άτομο μέσα στη φασαρία της πορείας φώναξε απευθυνόμενο στον Ιάσονα
ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ ΕΣΥ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ
ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΟΥ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙΣ.Αυτό το σύνθημα είχε σταθεί καθοριστικό για τον ξεσηκωμό του Μισητού απέναντι στον Ιάσονα.Ο άτιμος ο Μισητός είχε παρακούσει παρανοήσει το επιθετο του Καλομοίρη με του Καλοτύχη.
Η τραγική σύμπτωση που έμελλε να σταθεί αιτία για το φονικό,,εν ψυχρώ..όπως αποφάνθηκε μετέπειτα ο Ιατροδικαστής.πάντα ο Μισητός έτρεφε αφάνταστο αχόραγο μίσος για τον Καλοτύχη….του στοίχησε το πούλημα ενός υποκειμένου,,,εξ αιτίας σχεδίου καταστρώσεως των συναδέλφων του,Αυτό δεν του συγχώραγε.Μόλις άκουσε το επίθετο σαν ταύρος εν υαλοπολείω ξεχύθηκε επάνω στο φίλο μου και με μια κίνηση του τίναξε τα μυαλά στον αέρα,μόλις ξεκαθάρισε το μυαλό του από τη σύγχυσή του,,,χωρίς δεύτερη κουβέντα..έστρεψε το περίστροφο στον εαυτό του.τουλάχιστον φέρθηκε με μπέσα..αναγνώρισε το έγκλημά του και μόνος απέδωσε την ποινή του,,,ισόβια….
Το αστέρι του Ιάσονα …θα λάμπει για πάντα και ως φάρος θα καθοδηγεί τα βήματά μας….Θα φωτίζει τις σκοτεινές μας στιγμές και με τη λάμψη του θα αλλάζει την πορεία σε κάθε τυχόν στραβοπάτημά μας στο διάβα της ζωής.
Ίσως ,,,λέω..κι ο Μισητός να βρει τη θέση ,,αν του αξίζει….δίπλα στον Ιάσονά μας. Γιατί όπως λέει ο λαός μας ,,όταν μεταννοιώσεις αληθινά για κάτι ίσως επέρχεται η σωτηρία της ψυχής μας,,αν  και πολύ δύσκολο πράγμα ,,όπως μας υπρνθυμίζει και το άσμα και όπως ο Χριστός συγχώρεσε πάνω στο Σταυρό τους ληστές,έτσι και ο καλοσυνάτος Ιάσονας να δείξει το μεγαλείο της ψυχής του ,,σε μια άλλη διάσταση….





ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKH


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only