Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Αν ο προορισμός μου ήταν,να με ελέγχουν Θα γεννιόμουν με τηλεχειριστήριο.


Πόσες αλήθειες και πόσα παράπονα ,κρύβουν αυτά τα λόγια ,αυτές οι φράσεις ,που καθηλώνουν τις σκέψεις μας και θέτουν τα νέα χρονικά μας όρια ,για διαπραγματεύσεις και για νέες στάσεις ζωής και δημιουργίας.

Ποτέ δεν είναι αργά , αρκεί να σκεφτούμε πόσο κακό κάναμε και ακόμα κάνουμε στους εαυτούς μας ,στους ίδιους μας τους ανθρώπους , που μάθαμε να τα διαχειριζόμαστε όλα , με εκείνα τα μέτρα και τα σταθμά ,που μας έμαθαν, επέβαλλαν , να τα αποδεχθούμε και να ζήσουμε ,σύμφωνα μ αυτά ,των άλλων,των δήθεν,των αλάνθαστων και των αναμάρτητων.
Πάντα οι γνώμες θα διχάζονται ,  θα διύστανται και θα μας προβληματίζουν.
Το σίγουρο είναι να αφήνουμε στους άλλους,το δικαίωμα ακόμα και επιλογής,λάθος αποφάσεων,ώστε να διδαχθούν και να οδηγηθούν,στις μετέπειτα ,σωστές απαντήσεις και οδηγίες,για τυχόν επιλογές και διευθετήσεις,δικών τους θεμάτων ,ακόμα και άλλων.
Το να αποφασίζουν κάποιοι για εμάς ,χωρίς εμάς ,είναι και ανέντιμο και άνανδρο,αναφερόμενη στις γυναίκες,που αποσκοπούν κάποιοι άνδρες,να ζουν και να τιμούν τον έγγαμό τους  βίο,με αποκλειστικότητα και επιβεβλημένη πατριαρχία,σε μια οικογενειακή ταλαιπωρημένη και ποτέ εφησυχασμένη ατμόσφαιρα,επικρατώντας ο νόμος του ισχυρού και δυνατού.
Σε άλλες περιπτώσεις,δεν είναι και λίγοι οι άνδρες,που δέχθηκαν,πάντα θελημένα και επιτακτικά,τον ευννουχισμό τους,της προσωπικότητάς τους,χωρίς να κάνουν την παραμικρή κίνηση απαίτησης και διεκδίκησης των δικών τους χοροταξιακών ορίων και επιπέδων,εφαρμογών και επανα προοθήσεων της στάσης και της θέσης τους,απέναντι στην ίδια τηζωή.
Βλέπουμε λυπηρά φαινόμενα.μητριαρχικά ,πατριαρχικά,χωρίς να φαίνεται έντονη η διεκδίκηση αμοιβαίας,υποχωρητικότητας,αμοιβαίου σεβασμού και αμοιβαίας καταννόησης.

Μα δε θα τα βάλουμε όλα τα συναισθήματα,τις προτροπές και τις μεταλλάξεις χαρακτήρων,στο ίδιο το τσουβάλι.
Κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του.κάθε νόμος έχει και τα παραθυράκια του,που αν καταφέρουμε να τα ζυγώσουμε και να τα ζυγίσουμε προς όφελός μας ,να είστε όλοι σίγουροι,πως η ζυγαριά δε θα γείρει,η πλάστιγγα θα ισορροπήσει και μαζί της κι εμείς.




ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKH





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only