Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ενα αντίο.

Μη σκεφτεί κανείς πως το να πεις το αντίο,θα σε λυτρώσει ή θα απαλύνει τις σκέψεις ,τους κόπους και τις προσπάθειες που κατέβαλες ,αλλά απεδείχθησαν φρούδες και μάταιες.

Ενα αντίο ποτέ δεν αποτελεί τη διαπίστωση και τη σιγουριά ,πως όλα τελείωσαν,πως όλα εξελίχθηκαν ομαλά,δίνοντας τη θέση του ,σε ένα καλοςώρισμα ζωής,ανατολής ενός ηλίου,που δε θα σκιάζουν τα σύννεφα και οι κεραυνοί,αναζητώντας και αποζητώντας πάντα και παντού κάθε είδους αλεξικέραυνο για προσταςία.

Αυτό το αντίο σημαίνει μεν κλείσιμο ενός λογαριασμού ,με παθητική συνεύρεση λογικής και συναισθημάτων,εντελώς αποκαμωμένου και αποτελειωμένου κενού αυτών και των παραγόντων που βοήθησαν και συνετέλεσαν στην πλήρη διαφυγή και φυγή των άμεσα ενδιαφερομένων και συντελεστών σ αυτό.

Επίσης θα σημάνει και την έναρξη,από τη λήξη διαφόρων εχθροπραξιών,μαλωμάτων,ανώφελων πλέον ,ήδη καιρού τώρα ,αλλά παρατεινόμενου και συμφραζόμενου ,από το να φανεί και να διαπραχθεί ακόμα ένα έγκλημα ψυχής,που πολλοί δε τη σεβόμαστε αλλά όταν μας δείξει τα δόντια της,όχι μόνο τη σεβόμαστε ,αλλά προτείνουμε άμεσες και καθοριστικές λύσεις ,ώστε να σταματήσει το μαρτύριό της.

Σε διάφορες φάσεις της ζωής μας ,έρχεται μας λυτρώνει και μας καθορίζει το άμεσο και ενθαρρυντικό μας μέλλον,το μη αβέβαιο και απρόσιτο,αλλά αποτελεί το έναυσμα και το κριτήριο για τον απεγκλωβισμό,από την τροχοπέδη,που εμείς οι ίδιοι συστήσαμε ως μέσο επιβίωσης και συμβίωσης,ώστε να φανούμε όχι οι δυνατοί,αλλά οι αδύναμοι κρίκοι.

Φερόμαστε και συμπεριφερόμαστε ,λες και είμαστε ανίκανοι να δούμε τη σκληρή ,στυγνή πραγματικότητα ,που ήδη χρόνια μας αγκαλιάζει και μας πνίγει,χωρίς να είμαστε στην κατάλληλη θέση ,να αντιληφθούμε και να πράξουμε τα ανάλογα ,ώστε να φανούμε δυνατοί και ανθεκτικοί,στο βάρος που επωμιστήκαμε ,μέσω του θάρρους ακόμα και του θράσσους ,για την επιβίωςή μας ,τη συνταγή,για την δική μας ακεραιότητα και πληρότητα ζωής.

Μα αυτό που θα μας εκπλήξει όλους και όλες είναι όταν θα αντιληφθούμε,θα καταννοήσουμε και θα συμφωνήσουμε ,πως τα όρια ανοχής,αντοχής έχουν πλήρως ξεπεραστεί και η κόκκινη γραμμή,μας κλείνει το μάτι,όχι πονηρά μόνο,αλλά θετικά΄και τονίζοντας πως είμαστε κι εμείς εδώ και πως κανείς δεν είναι άξιος και ικανός ,όχι μόνο να μας κατευθύνει ,να μας διαχειριστεί,αλλά το σπουδαιότερο,να ζει για μας,χωρίς εμάς.

Αντίο ...ΠΡΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΜΑΣ ...
Καλοςώρισμα .....ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ,ΖΩΗΣ,ΑΛΛΑΓΗΣ,,,ΜΕ ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΘΑΥΜΑΣΜΟ.


πηγη
ANNA ZANIDAKH


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only