Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

οι στόχοι


Τα παιδιά που βρίσκονται σε στάδιο να αποφασίσουν για το μέλλον τους καθώς και για την πορεία που θα ακολουθ΄ήσουν στις μετέπειτα σπουδές τους,είναι πια σε μειονεκτική θέση και τα θέματα οικονομικής οικογενειακής τους βαρύτητας,υπερτερούν έναντι των αποφάσεών τους και των υπεύθυνων τοποθετήσεων τους ,όσο αφορά το σχεδιασμό του μέλλοντός τους και των κατευθυντήριων οδών,που θα έπρεπε να ακολουθήσουν.

Μάταια όμως.
Τα οικογενειακά προβλήματα δεν έχουν σταματημό,παύση.
Οι σσότεροι γονείς καλούνται να κάνουν μειώσεις των δαπανών τους,ώστε να μη βρεθούν στη δυςάρεστη θέση να ανακοινώσουν κάποια στιγμή ,το τέλος και τερματισμό των σπουδών ,στα βλαστάρια τους,

Απαιτεί τεράστια δύναμη και μέγιστο θάρρος ,το να βρεθείς αντιμέτωπος,με τις βλέψεις και προβλέψεις των παιδιών,όσο αφορά τον προγραμματισμό και τις κινήσεις των παιδιών, σε σχέση ,με την αναφορά των επιλογών της σχολής τους ,των μαθημάτων που θα ακολουθήσουν,καθώς η χιλιομετρική πλέον απόσταση ,έπαιζε σημαντικότατο  και καθοριστικότατο ρόλο ΄,όσο αφορούσε το μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπλήρωναν και στόχευαν ,όσο το δυνατό πιο κοντά και πιο οικονομική διέλευση και πρόσβαση των γονιών  τους,σε αυτά.

Τα προηγούμενα χρόνια,,των ΙΣΧΝΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ..ελάχιστοι ήταν αυτοί,που έθεταν θέμα μη σπουδών  και επιλογών σχολών ,στα παιδιά τους,

Ο καθένας ,έβρισκε τον τρόπο ,το μέσο να διασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,τις σπουδές ,τον τρόπο επιβίωσής τους,όπως και κάποιο ανέμελο τρόπο διασκέδασης ή κατ επέκταση, διακοπών ανέμελων στα παιδιά τους.

Εκείνα τα χρόνια, κανείς δεν ήταν σε θέση να προβλέψει,αυτό το δύσβατο και απομονωμένο μοναχικό μονοπάτι που διαβαίνει ο καθένας ή η καθεμία ,στο διάβα της ζωής της.

Οντως ,διανύουμε τις Παράξενες Μέρες της ζωής μας, μέρες που η αδικία , ο φόβος,ο εξευτελισμός,η ανυπαρξία φιλοτίμου,η αχαριστία, η κακία,η προδοςία,ο απανθρωπισμός,ο ρατσισμός,η ανέχεια ,η ένδεια ,και ο καθόλα καθωσπρέπει εξευτελισμός της προσωπικότητας ή του χαρα`κτήρα του καθενός,είναι έκδηλα και φανερά φαινόμενα που κάνουν έντονη την παρουσία τους,καθώς συντελεί και συντρέχει αιτία απαράβατη και λόγος αναμφίβολος και αναμφισβήτητος,ο ωχ αδερφισμός ,του κάθε ατόμου,απέναντι στον συνάνθρωπο.

Τα συναισθήματα των ατόμων έχουν αλλοιωθεί,μεταλλαχθεί και στη θέση τους,συνδράμουν..νωχελικά και άτονα τα παραστρατήματα ψυχής νου και καρδιάς.
Τα αγνά φιλικά αισθήματα έχουν εκλείψει,τόσο η αμοιβαία ή όχι,,σχέση  ή σχετικότητα συναισθημάτων,που αφορά φευγαλές ή εφήμερες απολαύσεις ,σχέσεις ή ακόμα και ελεύθερες συνευρέσεις ,,συνουσίες.

Οι οποίες μαρτυρούν την ελαφρότητα του είναι μας ,καθώς και την απαλλαγή ευθυνών ή και ελάφρυνση από τις τύψεις μας τις ερινύες που μας καταδιώκουν,καθόλη τη διάρκεια μιας μεν σχέσης,είτε ανώριμης ,είτε εσκεμμένης ή παραπαληνούμενης από έκδηλο ενθουσιασμό,ως υπέρβαση  αμφίβολου ή αμφιταλλαντευόμενου καθήκοντος ,επιτελέσεώς του,σχετικά με την εξάπλωση του ανθρωπίνου είδους.

Τα κορίτσια και τα αγόρια ,παρμένα από τη νιότη και την ένταση της αδρεναλίνης τους,μπαίνουν σε ένα δρόμο,μονόδρομο πολλές φορές ,όπου συντελείται και η αποθέωση του δράματός τους.

Δεν είναι λίγα τα άτομα που καταφεύγουν στις εύκολες ή ευκαιριακές λύσεις.όσο αφορά την επιβίωςή τους ,μολονότι υπάρχουν και άλλοι συντελεστές ή παράγοντες ,που θα μπορούσαν να διεξάγουν προβλήματα θέματα ή ενασχολήσεις τους,ώστε να αποκτήσουν για τη διαβίωςή τους.

Πόσα όνειρα και ελπίδες ,δεν πάνε χαμένες,κρυμμένες πλέον σε ένα χρονοντούλαπο,που αν κληθεί να ανοίξει το κουτί της πανδώρας,θα παρασύρει και θα συμπαρασύρει χιλιάδες αναμνήσεις τρωτά και δύστροπα αποτελέσματα ή τυχόν αποφάσεις ,που είχαν παρθεί εν βρασμώ ψυχής και είχαν καθιστεί απολύτως αδύνατες και αδύναμες,΄ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι τους,


ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKHΔημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only