Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Έφτασε η… «μεγάλη» ημέρα για τη Μόρια: Φεύγουν οι πρώτοι 400 για την ενδοχώρα - Μια «δομή» όλη η Ελλάδα


Δευτέρα είναι η μεγάλη ήμερα για τη Μόρια! Φεύγουν 400 άτομα, για νέες «δομές» (sic) στη περίφημη ενδοχώρα, όπου τουλάχιστον ελπίζουν κάποιοι, οι αιτούντες «ασύλου» να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, η οποία αποδεικνύεται εξπέρ στην ενσωμάτωση: Ενσωματώνει από οικονομικά μέτρα, από φτώχεια, από ανεργία μέχρι αλλοδαπούς και ποιος ξέρει τι άλλο ακόμη.

Και φυσικά με τους 400 δεν τελειώσαμε.

Θα ακολουθήσουν 80 την Τρίτη, άλλοι 400 την Τετάρτη, 600 το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής. Σχεδόν 2000 μέχρι την τελευταία μέρα του μήνα.


Και μετά άλλοι 1000! μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου. Όλοι τους με κατεύθυνση τις «δομές» στη βόρεια Ελλάδα. 1100 στη Βόλβη. 560 στον Κατσικά Ιωαννίνων. 860 στα Γρεβενά. 280 στη Φιλιππιάδα.

Παντού δομές, όμορφα δομημένες, και φιλόξενες, μέχρι να γίνει όλη η Ελλάδα μια «δομή», όπου στο τέλος θα χώσουν  μέσα και τους Έλληνες, με έμφαση τους συνταξιούχους, όσοι θα έχουν απομείνει.

Στη συνέχεια από την Τουρκία θα έρθουν άλλοι τόσοι, για να ξαναγεμίσουν τα νησιά, νια τους ξαναπάρουν στην περίφημη ενδοχώρα κ.ο.κ.

Αυτό το παιχνίδι παίζεται χρόνια τώρα.

Και όταν θα ενσωματωθούν όλοι οι αλλοδαποί στην ελληνική κοινωνία, ευκαιρία μεγάλη να βάλουν τους  Έλληνες στις δομές, αλλά οι τελευταίοι μόνιμα. Και με την παρακολούθηση ειδικών ψυχιάτρων από την ΕΕ.

Έρχονται επομένως οι πρώτοι 400,μη νομίζετε ότι είναι πρόσφυγες, αλλά πρόκειται για άτομα από 61 χώρες του κόσμου που υπάρχουν στη Μόρια.

 Και είναι η πρώτη φορά; Όχι φυσικά. Όπως αναφέρεται:«Από 1ης Ιανουαρίου μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου από τη Μόρια αναχώρησαν συνολικά 8.406 άτομα», που αλλού μα για την  ενδοχώρα βέβαια, ενώ μέχρι και τις 19 Σεπτεμβρίου στη Λέσβο είχαν φθάσει  11.934 «πρόσφυγες».

Υπάρχει ελπίδα; Όχι. Ένα έθνος ολόκληρο απλώς παρακολουθεί το σταδιακό αφανισμό του.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only