Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

αλλάζει ο άνθρωπος?


Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε,
Μα ίσως να παίρνουμε συνέχεια τις ίδιες απαντήσεις ,ίσως και να μας προβληματίζει το αν και κατά πόσο μπορεί να αλλάξει κάποιος .

Πόσο θα μπορέσουμε εμείς να επηρρεάσουμε και να αλλάξουμε τρόπους και συμπεριφορές ,ώστε να δωθεί και να παραδωθεί σε εμάς,ένας άλλος χαρακτήρας,ίσως και αυτός που θα αναζητούσαμε και θα θέλαμε.

Μα κάποιες φορές,ερχόμαστε αντιμέτωποι και προσπαθουμε να εξηγήσουμε ,φαινόμενα,συνθήκες,καταςτάσεις,συμπεριφορές,που αδυνατούμε να τις αντιληφθούμε και να τις εξηγήσουμε .

Ισως γιατί δε μας είχε δωθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε τέτοια άτομα κι ας ζούν ανάμεςά μας και ας αναπνέουν τον αέρα μας.

Εχουμε συνηθίσει και ίσως πάλι και να έχουμε αποδεχθεί,κάποιες άλλων ειδών συμπεριφορές ,κάποια άλλα κόλπα ,που μας έμαθαν ή ευννουχίζοντάς μας,θέλησαν να επικρατήσει και να πρωτοστατήσει η δική τους ,λανθασμένη πάντα συμπεριφορά .

Το ότι δεχθήκαμε κάποιες τέτοιες συμπεριφορές,δε μας κηρύσσει ανεύθυνους και δε μας απαλλάσει των ευθυνών μας .

Θα πρέπει πάντα να ξέρουμε ,πως το καλύτερο και το σωστότερο,θα ήταν ,να θέτουμε τοςυ εαυτούς μας ,προ των ευθυνών μας και να είμαστε σε θέση να αξιολογούμε τους εαυτούς μας ,να τους κατατάσσο0υμε ,σε εκείνα τα νοήμονα άτομα,που είναι σε θέση να δουν ,που τυχόν και ίσως παρεκλείνουν της πορείας τους και να δράσουν άμεσα και ασφαλή.

Τα μέτρα και τα τασταθμά που θα πρέπει να δούμε και να αντισταθμίσουμε,θα πρέπει να ναι ανάλογα και πάντα σύμφωνα με τις δικές μας αναζητήσεις και τα δικά μας όνειρα και πεποιθήσεις,ώστε να πραγματοποιηθούν,να υλοποιηθούν,να πάρουν σάρκα και οστά.

Στην προσπάθεια όλη αυτή,ίσως και να αλλάξει κάποιος.
Να θελήσει να γίνει πιο δημιουργικός και ευφάνταστος,σχετικάμε τις δικές του βλέψεις καςι ποτέ παραβλέψεις,σχετικές με τα σχέδια και το ότι οραματίστηκε και θέλει να δει ,να αγγίζει,να ακουμπά.

Αυτό όμως είναι τόσο επώδυνο για τους άλλους,που είχαν μάθει σε έναν τρόπο ζωής ,σε μια περπατημένη,πορεία ,που την ώδευαν,ο καθένας απ το δικό του μετερίζι και τη δικιά του σκοπιά.

Σου λένε κάποια στιγμή,γιατί βρε άλλαξες?
Γιατί δεν είσαι αυτή που ήσουν?

Ολα αυτά συσχετίζονται με τον τρόπο τον οποίο δίναμε κα παραδίναμε στοιχεία,τις δικές μας καταθέσεις,ζωής και ψυχής,που όμως,όντως έχοντάς τες δεδομένες,κανείς δεν είχε μπει στις απαραίτητες θέσεις να μας καταννοήσει και να δράσει ,να μας υποστηρίξει και να θελήσει απλά και μόνο,να μας καταλάβει,να δει τις ανάγκες μας,τις δικές μας δραστηριότητες,που ζητήσαμε να λαμβάνουμε μέρος και να προλαμβάνουμε καταστάσεις και πορείες διαμαρτυρίας,των δικών μας και μόνο εσωψύχων καΙ προβληματισμών.


Με αυτές τις προυποθέσεις,ναι ,αλλάζει ο άνθρωπος.
Αλλος προς το καλύτερο κι άλλος προς το χειρότερο.

ΑΝ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΓΟΒΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ....ΜΟΝΟΟΟ....ΤΟΤΕΕΕ.....




ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKH





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only