Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Φως


Πάντα θα πρέπει να βρίσκουμε εμείς εκείνο το διέξοδο πέρασμα ,ώστε να μην παραμείνει το μόνο σίγουρο και βέβαιο ,εκείνη η εμμονή κι η έμμμονη ιδέα ,πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει ,τίποτα δεν μπορεί ασταθές και ακραίο ,στη σκέψη και στην αντίληψή μας,αν εμείς οι ίδιιοι και μονο ,δεν καταβάλλουμε τις δικές μας προσπάθειες ,τα δικά μας γόνατα ,δε ματώσουν και οι δικές μας ψυχές δεν ανατρέψουν ίσως και καμιά φορά ,καλοβολεμένες συννειδ’ησεικαι συνιστώσες απαλλαγής και καθησυχασμού.

Το φως αυτό .το πολυπόθητο και οι ίδιιες του οι προσλαμβάνουσες,ίσως κι αυτές ακόμα οι ίδιες,να μη σταθρεροποιοουν τηλαμπρότητά του ,με αποτέλεσεμα εκείνες οι διάχυτες ακτίνες του ,να θέλουν κυρίως να παρεισφρύσουν στηνοντότητά του ,στη μεγαλειώδη του υφή και ανάπλαση ,σύμφωνα με τα δικά μας μέτρα και τα δικά μας σταθμά ,αλλα πιο πολύ με τις δικές του αναγκαίες προυποθέσεις στήριξής του. Και εδραίωσής του ,στις ψυχές μας .

Η λαμπρότητά του ,ας σταθεί γεννεσιουργός αιτία και το αποτέλεσμα να είναι η απλοτητά του,μέσα σε εκείνο το έκθαμβο γεγονός της απλόχερης διάδοσής του,στον ψυχικο μας κόσμο,για να εντείνει και να αποτλέσει ,θεμέλιο λίθο ,σε εκείνο το οικοδόμημα που λέγεται πίστη και εμείς να το χρούμε ,να το απολαύσουμε ,αλλά πιο πολύ να το δούμε και να το ζήσουμε σε όλες τις φάσειςι και τις εκφάνσεις του.

Το τούνελ ,που ίσως κάποιοι,θέλησαν να μας καθοδηγήσουν,να δρομοογήσουν τις πορείες μας,να είναι σίγουροι πως είναι γι αυτούς και μονο,και πως θα το περπατήσου αντάμα ή και χώρι αμε τια δικά τους μικροαστικά και μικροκοσμιικά συμβάντα που τους συνοδεύουν η θα τους συνοδεύουν για μια ζωή..

Το φως ,τη λαμπρότητα ,τη γενναιοδωρία του Πλάστη μας ,κυριολεκτικά και πάντα ακριβοσήμαντα,να διεξαχθεί και να καθοδηγηθεί ,η πλεύση ,η ρότα και η απόλυτη συννειδητοποίηση της εν γένει βατής και προσβάσιμής μας σύμπνοιας και σύμπλευσης ,με την απολύτως αποδεκτή και προσφιλή μας ,καταμέτρηςη δικού μας ηθικού,πάντα δυναμικοκαι δυνατού ,σε απόλυτη αρμονία και απόλυτη κυριαρχία του είναι μας .

Οι δρόμοι μας δεν είναι πάντα ανθοστόλιστοι ,αλλα εκεινα τα αγκάθια και τα ζιζάνια ,πρέπει να καθαριστούν με τη μία και να ανακοινωθεί ,μέσα μας ,η δική μας έντονη διαμαρτυρία,για απαλλαγή από αυτά και για ένθερμη καάθεση του είναι μας ,στη συμβολή και στη συμβουλή του εαυτού μας ,για το καλύτερο κι ίσως και για το άπιαστο κάποτε,όνειρο ,αλλάπλέον εφικτή και βατή πραγματικότητα.


ΤΟ ΑΛΛΟ ΗΡΘΕ ΛΑΘΟΣ..


ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKH

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only