Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ! ΣΤΟ ΦΩΣ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΟΧΥΡΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΛΟΚΡΩΝ ΕΠΙΖΕΦΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.



Κτίστηκαν από τους κατοίκους  των Λοκρών Επιζεφυρίων, που είχαν ιδρύσει και μία ακόμα πόλη το Ιππώνιον (Vibo Valentia),  για να μπορούν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των αποίκων της Χαλκίδας που είχαν κτίσει το Ρήγιο. Βρίσκονται μέσα στο εθνικό πάρκο του Ασπρομόντε  και ανακαλύφθηκαν πρόσφατα από  τον Lino Licari, που άρχισε να αποκαλύπτει τις οχυρώσεις την μία μετά την άλλην ,μια σειρά από οχυρωματικά έργα και τείχη .

Στα οχυρωματικά έργα ανακαλύφθηκαν κομμάτια κεραμικής του 6ου και 5ου αιώνα π.Χ που χρονολογούν την κατασκευή του σε εκείνα τα χρόνια. Η μορφή των οχυρώσεων έχει τετραγωνικό  σχήμα ,τα τείχη έχουν πλάτος έως και 2,40 μέτρα και ήταν κτισμένα σε διάφορα επίπεδα. Μικρά επί μέρους οχυρωματικά έργα με προμαχώνες, κλίμακες, στέρνες με νερό, και άλλες κατασκευές για τους υπερασπιστές του οχυρωματικού έργου, συμπληρώνουν το μοναδικό αυτό τεχνικό έργο .

Το ύψος του εδάφους  των οχυρωματικών περιβόλων και των άλλων οικοδομημάτων ποικίλλει από το επίπεδο της θάλασσας από τα 800 έως και τα 1560 μέτρα, δημιουργώντας έτσι μια απροσπέλαστη οχυρωματική γραμμή ανασχέσεων των επίδοξων εισβολέων.

Μετά από αυτές τις ανακαλύψεις , το όνειρο του Lino Licari είναι «να μπορούν οι επισκέπτες να κάνουν μέσα σε 3-4 ημέρες μια εξερεύνηση ιστορική-αρχαιολογική-φυσιολατρική μέσα στα δάση του Aspromonte, και άλλες 2-3 μέρες να επισκεφθούν την Ελληνόφωνη περιοχή όπου ομιλείται ακόμα το αρχαικό ελληνικό ιδίωμα, καθώς  και να βιώσουν την συνήθεια που επιβιώνει μέχρι σήμερα ,να φιλοξενούνται οι επισκέπτες στις παλιές κατοικίες της περιοχής»










ΠΗΓΗ estia.tv

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only