Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ανθρωπιά.

Ακριβοςήμαντη ,ιδιαίτερη,μα σπάνια πια στις μέρες μας.
Τόσο ακριβοθώρητη,που έφτασε να αποτελεί ένα θησαυρό,ανάμεσα σε καμμένα ,κάρβουνα ,δήθεν πολυτελέστατες και ειλικρινέστατης,συμπεριφοράς.

Μα όχι ,τόςο δύσκολη,δυσεύρετη,αλλά συγχρόνως και τόσο συχνή και καλοπροαίρετη,όσο η ανακάλυψη,του κόκκου άμμου,στην παραλία.

Δεν είναι δύσκολο να  τη δείξουμε,να τη χαρίσουμε,αλλά είναι δύσκολο ,να την αποδεχθούμε,καθώς θα πρέπει να δεχθούμε και τα λάθη μας,τα πάθη μας και εκείνα που μας οδήγησαν,στο να τελέσουμε και να εκτελέσουμε συμβόλαια,συμβάσεις ζωής.

Οταν φτάσεις στο τέλος και δεις τη ζωή σου,αναγραφόμενη,σε λίγες κόλλες αναφοράς,τότε διερωτάσαι,όχι αν άξιζε,γιατί σίγουρα θα αξίζει ,κάθε τόλμη και έμπρακτη φυγή μας ,από τοξικότατη περιβάλλοντα .

Μα διερωτάσαι ,ησύχως ή εν μέσω ταραχής ψυχής και λες,στον ίδιο σου τον εαυτό.
Δεν ενοχλώ,φταίω,ενοχλώ,πάλι φταίω,εε τι να κάνω στην τελική?

Τι να κάνεις?
Εςύ τίποτα ,εσύ παλεύεις ,προσπαθείς και βλέπεις ακαλλιέργητους ψυχικά,στείρους και αποστεωμένα σ αντιλήψεις ,τύπου,δεν το κανα εγώ ,γιατί δεν το κανες ούτε εσύ,,,ώστε εκεί που σε χρωστούσαν ,σου πήραν και το βόδι.

Δυσκολίες ,αντιλήψεις και ποτέ συγκαταβατικές μέθοδοι,απαλύνοντας τον πόνο,παρά προκαλώντας τον ,ολοένα και πιο βαθειά και πιο εύστοχα.

Ανθρωπιά είναι ,να χωρίζεις ,αλλά παρόλου αυτά ,να κρατάς ισορροπίες και διατηρημένες και ποτέ προκλητικές δηλώσεις και εκδηλώσεις ,απέναντι σε άτομα,που κάποτε αποτέλεσαν ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.

Ανθρωπιά όμως δεν είναι ,να θες να χειραγωγείς και να διαχεριίζεσαι,προς το συμφέρον σου και το αδικοχαμένο σου παρόν και μέλλον μαζί της,του,εμπεκόμενα και περιπλεκόμενα ,συμφέροντα,αγνοώντας το ενδιαφέρον της,του,για καλυτέρευση των σχέσεων .

Απανθρωπιά ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΝ,ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ,ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ,ΦΡΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥΣ.

Κι όμως μπορείς,μπορώ,μπορούμε,αλλά ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ,,,εκεί έγκειται η ουσία και η πράξη,των καλώς προθέσεων κι όχι στυγνών εκτελεσθέντων αντιπαραθέσεων.

Μια νεράιδα καλοσυνάτη,ας χαράζει τις πορείες μας και όχι να σβήνει και να ποδοπατεί τις απορίες μας !!!



ΠΗΓΗ ANNA ZANIDAKH


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only