Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

7 χαρακτηριστικά των πραγματικά αυθεντικών ανθρώπων


Πριν προχωρήσω στα χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανθρώπων, θέλω να ξεκινήσω περιγράφοντας τι είναι ένας αυθεντικός άνθρωπος. Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν νοιάζονται για τις τάσεις και τη μόδα. Χορεύουν στο ρυθμό του δικού τους τυμπάνου αντί να ακολουθούν το πλήθος. Είναι οι ίδιοι σε όλες τις περιστάσεις και δεν αλλάζουν αυτό που είναι ανάλογα με ποιον είναι μαζί ή με το τι κάνουν. Είναι ειλικρινείς και αυθεντικοί.

Λοιπόν, γιατί δεν είναι όλοι αυθεντικοί; Ένας λόγος είναι ο φόβος. Ο φόβος τι θα σκεφτεί κάποιος άλλος για εμάς. Ο φόβος ότι δεν θα είμαστε αρεστοί ή αποδεκτοί ή δημοφιλείς, αν κάνουμε ή δεν κάνουμε κάτι. Ο φόβος ότι οι άνθρωποι μπορεί να γελάσουν μαζί μας ή να νομίζουν ότι είμαστε περίεργοι ή ανόητοι.

Άλλος λόγος είναι ο φόβος ότι μπορεί κάποιος να μας εκμεταλλευτεί, θέλοντας να αποκομίσει κάποιο όφελος από εμάς. Σκεφτείτε τον πωλητή που σκαρφίζεται κάτι πομπώδες για να σας πείσει ότι αυτό που πουλάει είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να αγοράσετε. Ή τον εκμεταλλευτή που είναι καλός μαζί σας μέχρι να πάρει αυτό που θέλει, και έπειτα σας αφήνει.

Αν θέλετε να γίνετε ένα περισσότερο αυθεντικό άτομο, ξεκινήστε να ενσωματώνετε αυτά τα 7 χαρακτηριστικά στη ζωή σας

1. Να ενδίδετε στην περιέργειά σας

Να είστε περίεργοι για τα πράγματα που σας λένε. Να είστε περίεργοι για αυτά που ακούτε και βλέπετε. Μην δέχεστε οτιδήποτε ως τη μία και μοναδική αλήθεια. Μην είστε το πρόβατο που ακολουθεί τυφλά επειδή απλά οι γονείς σας ή οι φίλοι σας έχουν μια πεποίθηση για κάτι. Κάντε τη δική σας έρευνα πριν αποφασίσετε τι είναι αυτό που νομίζετε. Να είστε περίεργοι για τους άλλους και για τον εαυτό σας.

2. Πείτε αυτό που έχετε στο μυαλό σας

Πληγώνετε τον εαυτό σας αν συγκρατείτε αυτά που λέτε, επειδή φοβάστε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των άλλων. Πρέπει να λέτε την αλήθεια σας και να ακούγεται. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να λέτε πάντα πώς αισθάνεστε, ιδιαίτερα αν πρόκειται να πληγώσετε κάποιον. Αντιθέτως, βρείτε κάτι στο οποίο θα μπορείτε να λέτε ανοιχτά και ειλικρινά αυτό που θέλετε. Μπορεί να είναι ένα ημερολόγιο, ίσως είναι ένας στενός σας φίλος ή ίσως να είναι μια ομάδα υποστήριξης. Προσωπικά είμαι μεγάλος φαν του γραψίματος, των ομάδων υποστήριξης και των συναντήσεων σε καφετέριες με φίλους.

3. Περάστε λίγο χρόνο μόνοι σας

Το να περνάτε λίγο χρόνο μόνοι, είναι ένας ωραίος τρόπος να γνωρίσετε τον εαυτό σας. Τα συναισθήματά σας, τις σκέψεις σας, και τις πεποιθήσεις σας. Όταν βρισκόμαστε συνεχώς με άλλους ανθρώπους, είναι σχεδόν αδύνατο να ξέρουμε ποιες είναι οι δικές μας αντιλήψεις. Για αυτό, βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας. Διαλογιστείτε. Πηγαίντε κάπου βόλτα μόνοι σας. Γνωρίστε τον εαυτό σας με το να είστε με τον εαυτό σας.

4. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι δεν αρέσετε σε όλους

Δεν σας αρέσει ο καθένας που συναντάτε, για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Αντιστρόφως δεν αρέσετε σε όλους όσους συναντάτε. Για αυτό, σταματήστε να προσπαθείτε να είστε φίλοι με όλους, παριστάνοντας τον χαμαιλέοντα που αλλάζει χρώματα ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Είναι αδύνατο να τους κάνετε όλους να σας συμπαθήσουν. Σταματήστε να προσπαθείτε και απλά να είστε ο εαυτός σας.

5. Γνωρίστε τί σας παρακινεί

Αυτό είναι κάτι που οι αυθεντικοί άνθρωποι κάνουν σε τακτική βάση. Αν δεν καταλαβαίνετε το κίνητρο που κάνετε κάτι, το Εγώ σας μπορεί να βγει εκτός ελέγχου. Οι αυθεντικοί άνθρωποι κάνουν αυτή την ερώτηση στον εαυτό τους : «Είναι το κίνητρό μου αληθινό ως προς αυτό που είμαι ή το ελέγχει η ανάγκη για αποδοχή;». Για αυτό, να ελέγχετε συχνά ποια είναι τα κίνητρά σας.

6. Ακούστε το ένστικτό σας

Αν κάτι σας φαίνεται λάθος, υπάρχει ένας λόγος. Αν κάτι δεν σας φαίνεται σωστό, υπάρχει πιθανώς κάποια αλήθεια σε αυτό. Τα σώματά μας είναι ευφυή και μπορούν να νιώσουν κάτι που δεν είναι καλό για εμάς. Δώστε προσοχή στο ένστικτό σας και εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας όταν σας ειδοποιήσει για κάτι.

7. Ποτέ μην απολογείστε για αυτό που είστε

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν απολογούνται για αυτό που είναι. Είμαστε αυτοί που είμαστε. Όταν απολογούμαστε για αυτό που είμαστε ή για αυτό που αγαπάμε, στέλνουμε στον εαυτό μας και στους άλλους το μήνυμα ότι κάτι πάει στραβά με εμάς και πρέπει να το «φτιάξουμε». Για αυτό, μην απολογείστε για το γεγονός ότι σας αρέσουν τα μωβ μαλλιά ή ότι σας αρέσει να φοράτε μπότες το καλοκαίρι  ή ότι θέλετε να είστε μόνοι κάποιες φορές. Είστε αυτοί που είστε και είναι όμορφο κάποιες φορές, χαοτικό κάποιες άλλες και αρκετά συχνά και τα δύο.Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only