Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Ζήλεια.


Πόσα κείμενα δεν έχουν γραφτεί,πόσοι δεν προσπαθήσαμε να απέχουμε από αυτό το συναίσθημα ,που αγριεύει ψυχή και όψη μας?
Τι δεν κάναμε για να αποφύγουμε διάφορες αντιπαραθέσεις,διάφορες διαμάχες,μα όλα τόσο απειλητικά και ταυτόχρονα τόσο απόμακρα,με τον τρόπο ,τον οποίο θέλαμε,επιδιώκαμε να τα διαχειριστούμε και να κρατήσουμε θέσεις και στάσεις,ευγένειας όπως θα μας άρμοζε.

Μα όλα ήταν μάταια,άσκοπα,αφού ξέρει καλά ,πως είναι να εγκατασταθεί στο μυαλό μας,αν τα καταφέρει και αντέξει σε όλες τις αντιξοότητες ,που θα παραβλέψουμε για να τη νοιώσουμε και να την αισθανθούμε,τότε είναι απολύτως σίγουρη και βέβαιη,πως δεν πρόκειται να φύγει από δίπλα μας.

Με βεβαιότητα κανείς δε θα είναι σε θέση,να αντικρούσει και να αντιπαρέλθει συμπεράσματα,γεγονότα,ακόμα και κάποιες ανούσιες ,περιττές δικαιολογίες.
Το ζήτημα είναι να καταφέρει να δει ότι τον απασχολούν,το κάθε άτομο ξεχωριστά και με ειλικρίνεια ,σοβαρότητα και ωριμότητα ,να ανταπεξέλθει και να οραματιστεί,ένα καλύτερο και πιο χαρούμενο και ήρεμο μέλλον.

Ένα μέλλον που δε θα τον τυραννάει,δε θα τον παιδεύει να βρίσκει αιτίες,δικαιολογίες,ακόμα και προφάσεις,ώστε να βρίσκει πάντα τα δικά του ,καλώς καμωμένα και των άλλων,λανθασμένα και απολύτως μη ταυτισμένα με τις θέσεις του και τις στάσεις και τάσεις της ζωής,που έμαθε να ακολουθεί και να συμβαδίζει με αυτές.

Η ζήλεια πάντα είναι ένας κάκιστος σύμβουλος,σε όποιον αποφασίσει,να δει με άλλο πρίσμα,σχέση,γάμο,φιλία,ακόμα και μια συνεύρεση σε επαγγελματικό τελείως επίπεδο.

Δεν είναι λίγα εκείνα τα άτομα,που έχουν καταφύγει σε χιλιάδες δολοπλοκίες και προστριβές με άξια πάντα και ικανά άτομα,προκειμένου να επωφθαλμιούν θέσεις,αξιώματα,που εκείνοι οι ίδιοι,με κανέναν τρόπο,δε θα ταν ικανοί και άξιοι,να δρομολογήσουν πορείες και να χαράξουν ανάλογες ρότες και κατευθύνσεις ζωής ουςιώδους,ώστε το μόνο πουχω να πω,δε θέλετε ,δεν μπορείτε να κάνετε καλό,ε ούτε και κακό να κάνετε .
Είναι ένα άχρηστο συναίσθημα ,που όποιος καταφέρει να απαλλαγεί ,θα ναι ευτυχής ,




πηγη ΑΝΝΑ ΖΑΝΙΔΑΚΗ, 



Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only