Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Ο λόγος που μειώθηκαν τα διαζύγια στους τριαντάρηδεςΈχουμε ακούσει για το ανησυχητικά υψηλό ποσοστό διαζυγίου που θερίζει στους πενηντάρηδες. Αλλά μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Maryland, το College Park έχει κάποια συναρπαστικά νέα για τις επόμενες γενιές!  Και όλα αυτά χάρη στο νέο τρόπο ζωής!

Η μελέτη, η οποία συντάχθηκε από τον Philip N. Cohen έχοντας ως τίτλο "Η παρακμή του διαζυγίου", ανέλυσε τις απαντήσεις των έγγαμων γυναικών και είχε κάποια πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα!

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ποσοστά διαζυγίου μειώθηκαν κατά 18% μεταξύ 2008-2016, και η πτώση αυτή οφείλεται στους millenials (δηλαδή σε όσους γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του '80 μέχρι τα τέλη των 90s)!

Ο Cohen αναφέρει ότι μεγάλο μέρος της μείωσης του διαζυγίου (που αναμένεται να συνεχιστεί) αποδίδεται όντως στους millenials, oι οποίοι τείνουν να παντρεύονται αργότερα, όταν οι καριέρες και τα οικονομικά τους βρίσκονται σε καλό δρόμο. Δεν βιάζονται να κατασταλάξουν, προλαβαίνουν να δοκιμάσουν πολλά πράγματα και να αποφασίσουν. Και επειδή τα ποσοστά γάμου έχουν πέσει, ο Cohen λέει ότι όσοι παντρεύονται είναι εκ φύσεως πιο επιλεκτικοί και επομένως είναι πιο πιθανό να πετύχουν στις σχέσεις τους. Ίσως επίσης να έχει επίσης σχέση με την τελειομανία των νέων γενιών που θέλουν όλα να πηγαίνουν τέλεια στην ζωή τους πριν την κάνουν επίσημη.

Στην πραγματικότητα, ο Cohen λέει ότι το ποσοστό διαζυγίου μεταξύ ατόμων ηλικίας 45 ετών ή νεότερων έχει μειωθεί... αλλά το ποσοστό διαζυγίου για εκείνους άνω των 45 συνεχίζει να αυξάνεται...
Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only