Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Πώς να βρεθεί?



Παλεύεις ,ξενυχτάς,ανοίγεις κλείνεις βιβλία,ψυχολογίας,παιδοψυχολογίας,μα τίποτα δε γίνεται εμφανή,ειλικρινή και ξεκάθαρο.

Θες να βοηθήσεις,ρωτάς και ξαναρωτά,μαθαίνεις ,αλλά στο προσκύνιο τίποτα ,όλα στο παρασκήνιο,σχέδια πλάνα ύπουλα κατεργασμένα και παραδωμένα από μια λαθραία λατρεία ,υποτυπώδους αγάπης,ενδιαφέροντος και νοιαξίματος.

Αισθήματα ,κατανεμημένα και συνειφασμένα ,με τα βολέματα και τα θέλω ,τα πλάνα και τις περιπλανήσεις,τις παραπλανήσεις .είτε του μυαλού τους είτε μιας πλανώδους θελκτικής ,δε θα το έλεγα,παρά απωθητικής στάσεως και κινήσεως.μονοπωλείου,τάχα αγάπης ,τάχα φυγής από την καταπίεση,που και που το γράφω ακόμα ,με πιάνουν τα γέλια ...

Πώς να βρεθεί η χρυσή τομή,πώς να αποδειχθεί η θέληση και η επιδίωξη μιας ειρηνικής διαπραγμάτευσης και μια απλούστευσης επιδιωκόμενων σύνθετων και πολυμήχανο ν σχεδίων,ώστε να φανούν στα μάτια άλλων οι αθώοι ένοχοι και οι ένοχοι αθώοι?

Πολλά ,πάμπολλα τα δείγματα ,τα προβληματα ,μα εμείς εκει ,να τα βλέπουμε ,να συμβαδίζουμε και κυρίως να τα δεχόμαστε ?

Εεε όχι ,δε γίνεται να ταυτιστούμε με παραλογισμούς και ανώφελες διώξεις και επιδιώξεις ,τεταμένων προκλεινόμενων εντάσεων και παραστάσεων δήθεν πόνου και αποθυμιάς....ποτέ και με τίποτα .

Θες να δείξεις καλή διαγωγή,να συντελέσεις σε ένα καθεστώς ,ύπαρξης ,γονεϊκής μέρυμνας,αλλά να το θέλει και ο άλλος,..

Οταν αδυνατεί να συλλάβει το νόημα της πατρότητας ,αδυνατεί και συλλαμβάνει ,μόνο αυτά που θέλει και τον εξυπηρετούν τον ίδιο ,νοήματα και συνθήκες ζωής,εεε τότε και εμείς ,τον αφήνουμε στη μοίρα του,την  κακομοίρα ή την Καλομοίρα του ,θα το γράψει η ιστορία του.

Φίλτρα ,έχουν μόνο οι φακοί ,τα πατρικά τα μητρικά ,ή τα έχεις ή όχι,,δεν ειναι ΕΥΡΕΙΑΣ Η ΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΩΣ,,ΠΑΡΑ ,ΚΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ .







ΠΗΓΗ ΑΝΝΑ ΖΑΝΙΔΑΚΗ,




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only