Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

άδικο και άχαρο,



Φαίνεται εντελώς άδικο και άχαρο,οι ευπαθείς ομάδες,,,ευαίσθητες θα έλεγα εγώ ανήμποροι και απροστάτευτοι ,οι παππούδες μας κα οι γιαγιάδες μας,κυρίως όταν μένουν σε απόμακρα μέρη από το κέντρο,είτε ενός χωριού είτε μιας πόλης.
Τα περήφανα γηρατειά ,που στη δύση της ηλικίας τους,θα ζήσουν τέτοιο ψυχικό βιασμό.ακόμα και από μερικούς αρρωστημένους ,να υποστούν και σωματικό βιασμό,καθώς και τον παράλογο εκβιασμό εκφοβισμό που δέχονται,από τους απρόσκλητους και βάρβαρους αυτούς επισκέπτες.

Νοιώθω απέραντο σεβασμό στον ιδρώτα όσων μικρών φτωχών αδύναμων μερίδων ή ομάδων επωμίστηκαν να σηκώσουν τα βάρη τα οικονομικά στις πλάτες τους.
Δεν είναι λίγα τα άτομα που βρέθηκαν στη δεινή θέση να εγκαταλείψουν τις πόλεις τους ,αφού είχαν διωχθεί και εκδιωχθεί από αυτούς που κάποτε νόμιζαν λυτρωτές τους
Ολο αυτό είχε συμβεί διότι είχανε κάνει λάθος υπολογισμούς ,με αποτέλεσμα να χρειασθεί να φύγουν στις πατρίδες τους ,κοντά στους γονείς τους.

Αδύναμοι να προσφέρουν τα ουσιώδη και απαραίτητα στις οικογένειές τους ,αναγκάστηκαν να μείνουν μαζί με τους γονείς τους και να μπορούν τουλάχιστουν να συντηρούνται από αυτούς,ενώ κανονικά έπρεπε τα παιδιά πια,να φροντίζουν και να περιποιούνται όλους αυτούς.

Συναντάς τώρα στη δύση τους,αντί να ναι ήρεμοι ήσυχοι να μπορούν να απολαμβάνουν τις παραμικρές ευχάριστες στιγμές τους,ξενοιασιάς και ησυχίας, να βρίσκονται σε δυςάρεστη θέση να προσπαθούν να στηρίξουν με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο τα παιδιά τους,ώστε να ναι όσο τοδυνατόν πιο ανώδυνη αυτή η εμπειριά των παιδιών τους και συνάμα και των οικογενειών τους.

Τα παιδιά που βρίσκονται σε στάδιο να αποφασίσουν για το μέλλον τους καθώς και για την πορεία που θα ακολουθ΄ήσουν στις μετέπειτα σπουδές τους,είναι πια σε μειονεκτική θέση και τα θέματα οικονομικής οικογενειακής τους βαρύτητας,υπερτερούν έναντι των αποφάσεών τους και των υπεύθυνων τοποθετήσεων τους ,όσο αφορά το σχεδιασμό του μέλλοντός τους και των κατευθυντήριων οδών,που θα έπρεπε να ακολουθήσουν.

Μάταια όμως.
Τα οικογενειακά προβλήματα δεν έχουν σταματημό,παύση.
Οι σσότεροι γονείς καλούνται να κάνουν μειώσεις των δαπανών τους,ώστε να μη βρεθούν στη δυςάρεστη θέση να ανακοινώσουν κάποια στιγμή ,το τέλος και τερματισμό των σπουδών ,στα βλαστάρια τους,

Απαιτεί τεράστια δύναμη και μέγιστο θάρρος ,το να βρεθείς αντιμέτωπος,με τις βλέψεις και προβλέψεις των παιδιών,όσο αφορά τον προγραμματισμό και τις κινήσεις των παιδιών, σε σχέση ,με την αναφορά των επιλογών της σχολής τους ,των μαθημάτων που θα ακολουθήσουν,καθώς η χιλιομετρική πλέον απόσταση ,έπαιζε σημαντικότατο  και καθοριστικότατο ρόλο ΄,όσο αφορούσε το μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπλήρωναν και στόχευαν ,όσο το δυνατό πιο κοντά και πιο οικονομική διέλευση και πρόσβαση των γονιών  τους,σε αυτά.

Τα προηγούμενα χρόνια,,των ΙΣΧΝΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ..ελάχιστοι ήταν αυτοί,που έθεταν θέμα μη σπουδών  και επιλογών σχολών ,στα παιδιά τους,

Ο καθένας ,έβρισκε τον τρόπο ,το μέσο να διασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,τις σπουδές ,τον τρόπο επιβίωσής τους,όπως και κάποιο ανέμελο τρόπο διασκέδασης ή κατ επέκταση, διακοπών ανέμελων στα παιδιά τους.

Εκείνα τα χρόνια, κανείς δεν ήταν σε θέση να προβλέψει,αυτό το δύσβατο και απομονωμένο μοναχικό μονοπάτι που διαβαίνει ο καθένας ή η καθεμία ,στο διάβα της ζωής της.

Οντως ,διανύουμε τις Παράξενες Μέρες της ζωής μας, μέρες που η αδικία , ο φόβος,ο εξευτελισμός,η ανυπαρξία φιλοτίμου,η αχαριστία, η κακία,η προδοςία,ο απανθρωπισμός,ο ρατσισμός,η ανέχεια ,η ένδεια ,και ο καθόλα καθωσπρέπει εξευτελισμός της προσωπικότητας ή του χαρα`κτήρα του καθενός,είναι έκδηλα και φανερά φαινόμενα που κάνουν έντονη την παρουσία τους,καθώς συντελεί και συντρέχει αιτία απαράβατη και λόγος αναμφίβολος και αναμφισβήτητος,ο ωχ αδερφισμός ,του κάθε ατόμου,απέναντι στον συνάνθρωπο.

Τα συναισθήματα των ατόμων έχουν αλλοιωθεί,μεταλλαχθεί και στη θέση τους,συνδράμουν..νωχελικά και άτονα τα παραστρατήματα ψυχής νου και καρδιάς.
Τα αγνά φιλικά αισθήματα έχουν εκλείψει,τόσο η αμοιβαία ή όχι,,σχέση  ή σχετικότητα συναισθημάτων,που αφορά φευγαλές ή εφήμερες απολαύσεις ,σχέσεις ή ακόμα και ελεύθερες συνευρέσεις ,,συνουσίες.

Οι οποίες μαρτυρούν την ελαφρότητα του είναι μας ,καθώς και την απαλλαγή ευθυνών ή και ελάφρυνση από τις τύψεις μας τις ερινύες που μας καταδιώκουν,καθόλη τη διάρκεια μιας μεν σχέσης,είτε ανώριμης ,είτε εσκεμμένης ή παραπαληνούμενης από έκδηλο ενθουσιασμό,ως υπέρβαση  αμφίβολου ή αμφιταλλαντευόμενου καθήκοντος ,επιτελέσεώς του,σχετικά με την εξάπλωση του ανθρωπίνου είδους.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only