Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Από σήμερα ,,,ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ ΜΟΥ .... Η ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .


Ο θυμόσοφος λαός μας,λέει να γίνει ψηλό ,σαν κυπαρρίσι,καθόλα αποδεκτό και συνεδεδεμένο με το ύψος,το μέγεθος ,αυτού του δέντρου ,που στέκει ,περήφανο ,ανάμεσα στα άλλα ,,,όμοιά του.

Αλλά συγχρόνως ,λέμε ,ωχχ είδε τα κυπαρρίσια ανάποδα,για κάποιον ,που εγκαταλείπει τούτον το μάταιο για όλους μας κόσμο .

Κι όντως έτσι είναι ,μια κακία μένει,ένα μίσος ,αδικαιολόγητο μερικές φορές ,δικαιολογημένο ,κάποιες άλλες.

Μα πρέπει να δούμε ,να εξετάσουμε και να φιλοσοφήσο0υμε ,τόσο τη ζωή ,όσο και το επόμενο ,μακρινό και αιώνιό μας ταξίδι,το θάνατο.

Μόνο στην ιδέα παγώνουμε,σταυροκοπιόμαστε ,αλλά κανείς δεν είναι σε θέση και σε αντιπαράθεση απέναντί του.

Οταν σωθεί το λαδάκι στο καντηλάκι μας,όχι παρακάλια ,ικεσίες ,όχι να χτυπιόμαστε και να οδυρόμαστε ,κανείς δεν μπορεί να το αποφύγει.

Τι πιο όμορφο και συνετό,απ το να βλέπουμε τι διαδραματίζεται μπροστά μας ,τα δύσκολα γεγονότα που βρίσκονται συνυφασμένα με την τωρινή μας ύπαρξη ,ώστε να ευλογούμε και να δοξάζουμε ,το παραμικρό ελάχιστο δευτερόλεπτό μας,πάνω στη γη...

Τούτη η γη που την πατούμε ,όλοι μέσα της θα μπούμε .

Λόγια ,καλοσύνη,ευπρέπεια,σεβασμός,αξίες αξεπέραστες στο χρόνο και ανίκητες ,παρά το μίσος,την κακία,τη ραδιουργία και τη δολοπλοκία μας,τους.

Οταν έρθει εκεινη η ώρα και η στιγμή,τι θα χει μείνει,ας αναλογιστούμε όλοι και ας φροντίσουμε ,τουλάχιστον ,τα εναπομείναντα καλά μας στοιχεία,να μην τα αλλοιώσει και να τα μεταλλάξει παντελώς ,ο κακός μας εαυτός.

Ας τον αφήσουμε πίσω ,ας του παραχωρήσουμε ένα στενό ,μια ρωγμή ,ίσα ίσα να αναπνέει ,αλλά και πάλι να ασφυκτυά και να μην είναι σε θέση να δρομολογεί και να καταστρώνει σχέδια ενάντιά μας,τους.

Σύννεση ,αγάπη,διάρκεια ,αυτών,ώστε να δείξουμε ,πως και τώρα ακόμη,ας έχει παρέλθει σοβαρός χρόνος,είμαστε ικανοί και έχουμε την καλή θέληση ,όχι να επανορθώσουμε,γιατί ,ότι γέγραφε ,γέγραφε,παρά να διευκολύνουμε και να εξομαλύνουμε τυχόν,οιοδήποτε προκαλούμενο Γολγοθά.

Είμαστε κοντά στην Ανάταςή μας ,της ψυχής μας ,όλου μας τουείναι ,αρκεί να το δούμε και να συννειδητοποιήσουμε.




πηγη
ΑΝΝΑ ΖΑΝΙΔΑΚΗ,

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only