Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Προλόγισμα ΝΕΟΚΛΗ.

Κατ αρχάς να σας καλοσωρίσω και να σας ευχαριστήσω ολόθερμα που παραβρίσκεστε σ αυτή την όμορφη και χαρούμενη στιγμή ,του συντοπίτη σας ,του συγχωριανού σας ,του φίλου μας,του φίλου σας ...ΝΕΟΚΛΗ ΜΠΙΜΠΙΚΟΥ.

Φυσικά η χαρά και η τιμή είναι μεγάλη ,εκ μέρους μου,γιατί είναι η πρώτη φορά ,που μου γινε πρόταση να προλογίσω ένα βιβλίο ,καθώς να αναλάβω ,την επιμέλλεια όλης της εκδήλωσης ,ώστε να τα φέρουμε εις πέρας .

Είναι η πρώτη φορά ,που αναλαμβάνω,να εισηγηθώ ,στην εκδήλωση αυτή,όσο αφορά την έναρξη της εκδήλωσής μας ,καθώς όσο αφορά και για τις όμορφες ,χαρούμενες ,εκπλήξεις ,που θα χετε τη χαρά ,να ακούσετε ,κατά τη διάρκεια της παρουσίαςεως αυτής .

Να σας πω την αλήθεια,με το που μου προτάθηκε ,απ το μικρο μου φίλο,δεν πέρασε καν κλάσμα δευτερολέπτου,που δέχθηκα αμέσως,καθώς,μέςα απ τη γραφή του,τηνιδιοσυγκρασία του,διέκρινα ,αμυδρά ή έντονα,στοιχεία ,της δικής μου προσωπικότητας ,του δικού μου ψυχισμού,με επίκεντρο ,ένα και μοναδικό στοιχείο,που ήταν κι εκείνο που με έκανε και να επιμελληθώ και να ασχοληθώ,αλλά κυρίως το να του δίνω συνέχεια δύναμη και κουράγιο ..να τον παροτρύνω και να τον κατευθύνω,στους δρόμους ,εκείνους της γραφής,της λογοπλόκας δημιουργίας ,του φρασιολογίου εκείνου ,του παιδέματος και του απολύτου συγχρονισμού των παλμών της ψυχής του ,με τις ταχυπαλμίες ,που ειχαν προκύψει και ας μην ήθελε πολλές φορές να το παραδεχτεί,απ το φόβο ,τον τρόμο για το άγνωστο ,το πολύπλοκο εκείνο στερέωμα ,που ήθελα με μιας να το ρίξω στα βαθειά νερά .

Επέλεξα να το ρίξω στα βαθειά ,γιατί απλά΄,αυτό το παιδί,δε φτιάχτηκε για τα εύκολα της ζωής,αλλά για τα δύσκολα και ολες εκείνες τις κακουχιες ,που ήρθε ,θέλοντας ή μη,αντιμέτωπος με τη ζωή,την ύπαρξή του και την υπόστασή του.

Ενα παιδάκι ,μικρό τότε ,που δεν κατάφερε να δει τα όνειρα ,εκείνης της εποχής,των παιδικών του χρόνων,να κυλήσουν ανέμελα ,να δουν εκείνες τις τροπές και μετατροπές,σύμφωνα πάντα με τις ηλικιακές τους τάσεις και εξελίξεις.

Παρά κλήθηκε ,χωρίς να θέλει ,να ωριμάσει νωρίς,να ανταπεξέλθει με τη βοήθεια του πατέρα του ,του αδερφού του ,μόνιμα στηρίγματα ως τώρα και φυσικά για πάντα ,μα η ξέχωρη και ιδιαίτερη φροντίδα ,ενός παιδιού,ενός εγγονιού,συν και του άλλου παιδιού,που ήταν και μάνα και πατέρας μαζί,θέλοντας ν α επιβεβαίωσει τον επάξιο τίτλο της γιαγιάς ..της φιγούρας εκείνης ,που κατάφερε,με κόπο και με βάσανα ,με κούραση και κάμματο ζωής ,να τα φέρει εις πέρας

Για πολλούς λόγους ,είναι αυτό το βιβλίο,αφιερωμένο ,σ αυτή τη γιαγιά ,των παιδικών μας χρόνων ,που κάθε της ανάμνηση παλιά ή νέα,στέκει δικό μας λημέρι και αραξοβόλι ,ευχώ ν και ικεσίας,παράκλησης και δεινής θέλησης,να τη βλέπουμε καλά και να ζούμε ,μέσα απ τις αναμνήσεις μας ,μέσα απ τις δικές μας εκείνες εικόνες ,που πάντα θα δρουν και θα επιδρούν,ανεξίτηλες,στις μνήμες μας.που θα μας δείχνουν τους δρόμους και τα μονπάτια εκείνα της ψυχής μας,που σηματοδοτούν και διαχω ρίζουν τις καλοσύνες και της αξιοσύνες,εκείνης ,από κάποιας άλλης ,ίςως λιγότερο και ανίσχυρη συγκρινόμενη ,με αυτήν,η οποία μας αγάπησε ,μας λάτρεψε και θα έδινε ακόμα και την ίδια της τη ζωή ,για μας ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΩ ,ΣΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ,,,ΓΙΑΤΙ ΕΤΥΧΕ ΓΙ ΑΥΤΗΝ ,,ΝΑ ΜΑΙ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ,ΠΟΎ ΠΑΝΤΑ ΕΒΛΕΠΕ ΩΣ ΞΕΝΟ ,,,ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ Η ΜΑΜΑ,,ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΒΛΕΠΕ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΜΑ ,,ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΗΜΟΥΝ.
ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ,ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ,,ΘΕΩΡΩ ΚΑΙ ΝΟΙΩΘΩ ΓΟΝΕΙΣ,,,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΡΕΦΟΥΝ ΞΕΝΥΧΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ...ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

Ευλογία Θεού και συνυπάρξεως των εγγονιών με τη γιαγιά ,με τον παππού ,που φυσικά θα τηρούν στάση αμέτοχη ή μέχρι ενός σημείου,συμβουλευτική ,παρά ,παρεμβατική και παραβατική,για τους κανόνες εκείνους ,,,που το ίδιο το ανδρόγυνο έχει θέσει κι έχει καταθέσει ,,,για την ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΖΩΗ ΤΟΥ.

Ο Νεοκλής,μέσα απ τα ποίηματά του,υμνεί ,εξυμνεί ,τ\ην αγάπη,τον έρωτα ,τη φιλία,αλλά πιο πολύ,θέλει να δώσει και να παραδώσει,δείγματα γραφής,καταγραφής,ακόμα και διαγραφής,συνθηκών,καταστάσεων,τέτοιων,που θα οδηγήσουν σε παρατεταμένες και ανασφαλείς καταστάσεις καθώς και στάσεις ζωής ,κι όχι δημιουργίας και πλάνων ζωής,χαράς,ευτυχίας,αλλά εγκλωβισμού,αυταπάρνηςης της ήδη καταπονεμένης προσωπικότητας,μιας συντροφικοτητος,εξαρτημένης ,αόριστης ,περιορισμένης και καθορισμένης ,απο τα θέλω εκείνα ,τα αρρωστημένα και επιβεβλημένα άλλα πρέπει,που θα πρέπειι όντως να ακούσει κάποιος,να υπακούσει και να μην αντιταχθεί ποτέ και για τίποτα .

Κι όμως το να ζεις,να υπάρχεις ,δίνεται μέσα απ τις αράδες της γραφής του,την ιδιοσυγκρασία του,τις βλέψεις ,τις προβλέψεις και τα όνειρά του ,τα σχέδια για τη ζωή του,καθώς μικρός ,νεαρός με την αδρεναλίνη στα ύψη,κατέχεται από την έντονη λαχτάρα ,παρόρμηση και εφόρμηση,για ότι νέο και πρωτόγνωρο,ανοίγεται μπροστά του,διαφαίνεται στο κοντινό του μέλλον και ήδη πανίσχυρο παρόν του.

Η γραφή του ,απλή κι όχι απλοιή ,όμορφη,σ’υνθετη ,πολυπλοκη,δοσμένη ίσως και με διφορούμενες πολλές φορές απόψεις ,καταρτισμένες από τη μικρή του εμπειρία ζωής,απ τα διάφορα γεγονότα,που καλώς ή κακώς μας στιγματίζουν και πολλές φορές ,μας στοιχειώνουν τα όνειρά μας ,τις νυχτιές εκείνες ,που κανείς απο μας ,από σας ,δε φαντάζεται ,δεν ξέρει ή δεν μπορεί να υπολογίσει,πόσο βάναυσες,βάρβαρες και σκληρές είναι ,πόσο ανυπεράσπιστο βρισκόμαστε με εκείνα τα τέρατα ,τα θεριά ,που λέγονται ερινύες,τύψεις και μας καταδιώκουν είτε κάναμε κάτι κακό ,είτε άλλοι μας το κάναν ,αλλά μετατρέπονται μετέπειτα σε εμμονές και αφινιάζουν στα όνειρά μας,καραδοκούν τα θέλω μας και διαπληκτίζονται,μάχονται με τα πρέπει μας .

Στο είδος που θέλησε να ξεκινήσει και να εδραιώσει το δείγμα ,να βάλει το αποτύπωμά του και να κεντίσει εκείνο το κάδρο ,του ψυχισμού του,του χαρακτήρα του και κυρίως ,του επιτιθέμενου παροτρυνομενου σκεπτικισμού του,στον άνθρωπο.

Του απευθύνεται φιλικά ,παρορμητικά ,το διατάσσει να δει τη ζωή ,με άλλο μάτι ,με το μάτι το αληθινό ,ώστε να κερδίσει χρόνο και να μην αναλλώνεται σε ανούσια και ευκαιριακά ,σε ανίδεα και ανεύθυνα πράγματα ,παρά να δει την ουσία της ζωής,να διαπραγματευτεί μαζί της και να της κλείσει εκείνος πονηρά το μάτι ,λέγοντάς τη\ν

ΑΝΤΕΞΑ ,ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ,,ΕΧΩ. ΟΛΑ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ..
ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ...ΟΤΑΝ ΞΕΡΩ ΟΣΟΙ Μ ΑΓ\ΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ,ΕΙΝΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ.

ΝΑΙΙΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ,ΤΑ ΘΕΛΩ ΣΟΥ ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΟΥ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ,,,ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΒΑ ΝΑΙ ΡΟΔΟΣΤΟΛΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΧΟΝ ΑΓΚΑΘΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ Λ,ΝΑ ΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ,ΑΠΟ ΨΥΧΗ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΝΟΥ,,,,ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΥΤΗΣ .


Να ευχαριστήσω το νέο μας φίλο.που ανά πάσα ώρα και στιγμή ,βρίσκεται δίπλα μας και καταθέτει την ψυχούλα του και όχι μόνο ,στο βωμό ,μιας φιλίας,μιας ανθρωπιάς ,πού το διακρίνει και νουθετεί τα πιστεύω του και τις αρμονικές πτυχές της ψυχής του.

Το ευχαριστώ ,πιστέψτε με,είναι λίγο ,γιατί πάνω από όλα ,μετράει σε μένα,όπως και σε όλους μας .ο χαρακτήρας,η υφή του και υπόστασή του.
Δείχνει ΄'εμπρακτα και αποδεδειγμένα,πως η αλληλοβοήθεια,η αλληλεγγύη και κυρίως αυτό που λέγεται προσφορά ,δοτικότητα ,είναι σε αυξημένο βαθμό ,όπως παλεύουμε και όλοι μας ,να το ζούμε και να το αποδίδουμε,όπου εμείς νοιώθουμε και πιστεύουμε,πως αξίζει ..

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΦΙΛΟ,ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ,ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΖΗΣΕΙ ,ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΠΙΜΟΝΗ ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ,ΠΟΤΕ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ,ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙ ,ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ,,ΠΕΖΑ ΕΙΤΕ ΠΟΙΗΜΑΤΑ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ..

1.ΕΚΔΟΤΗΣ

2.ΣΟΥΛΑ

3.ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΩΤΑ
4.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

5.ΑΝΤΩΝΗΣ.

6.ΜΠΑΜΠΑΣ

7.ΓΙΑΓΙΑ .

8.ΦΕΗΣ...

9.ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

10.ΔΗΜΗΤΡΗΣ


9.ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΠΑΙΔΙ,ΔΙΑΜΑΝΤΙ ,ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΗΘΟΥΣ ΣΚΕΨΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
ΟΜΟΡΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΛΛΗ ΓΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΟΘΗΚΕ Η ΚΑΘΕ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΌΥ ΤΗΣ ΖΗΤΙΟΤΑΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ,ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ,ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΝΥΞΗ,,ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ.

ΜΠΟΡΩ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ,ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΑΡΑ ....ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΗΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΥΓΡΚΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ,,,ΝΑ ΧΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ 1004 ..ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ...ΑΠΛΑ ..

1=. ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ,ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ ,ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ Η ΣΟΥΛΑ ,ΑΛΛΑ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ,,ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΑΤΤΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ,ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΑΠΑΝΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΑΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΓΕΛΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΒΑ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ ΑΓΝΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ,,,ΒΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ,,,,ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΩ ΔΕ ΘΑ ΜΑΚΡΥΓΟΡΗΣΩ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ,,ΤΟ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ ΜΟΥ ,ΠΟΥ ΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ,ΑΠ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗΓ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΤΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟ Η ΖΩΗ,ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΑΣΜΕΝΟΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Ν ΑΛΛΟΝ ,,,ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ,ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΝ......\
ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΟΔΗΓΕΙ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ,,,ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΗ \ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ..ΟΛΑ ΛΕΦΤΑ....ΣΤΗ ΖΩΗ.





πηγη  ΑΝΝΑ ΖΑΝΙΔΑΚΗ


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only