Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Δίαιτα κατά της κυτταρίτιδας: Μύθος ή πραγματικότητα


Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους «εχθρούς» των γυναικών…
Ο λόγος για τη γνωστή «κυτταρίτιδα», ένα αισθητικό πρόβλημα, το οποίο εμφανίζεται πολύ συχνά και πολλές φορές ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος.

Τα αίτια εμφάνισής της δεν έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως, ενώ φαίνεται ότι εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, όπως το γενετικό υπόβαθρο, η μορφολογία του υποδόριου και συνδετικού ιστού, η δράση των οιστρογόνων, οι μεταβολές της μικροκυκλοφορίας, η φλεγμονή και άλλα γενετικά και ορμονικά χαρακτηριστικά.

Κατά καιρούς, κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης διάφορες δίαιτες και διατροφικές συμβουλές που ισχυρίζονται ότι μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, δρώντας στοχευμένα ενάντια στην «όψη φλοιού πορτοκαλιού». Στην πραγματικότητα, θα λέγαμε πως δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων ή συστατικών μπορεί να λειτουργήσει θεραπευτικά.

Από την άλλη, αυτό που έχει φανεί είναι πως, σε περιπτώσεις αυξημένου σωματικού βάρους, η σταδιακή απώλεια μπορεί να δράσει βοηθητικά, ενώ βελτίωση μπορεί να παρατηρηθεί και μετά από συστηματική ενασχόληση με κάποια μορφή άσκησης. Συμπερασματικά, οι οδηγίες που θα πρέπει να δίνονται για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι η υιοθέτηση ενός υγιεινού και ισορροπημένου διατροφικού προτύπου, με χαμηλή περιεκτικότητα σε «κακά» λιπαρά και πρόσθετα σάκχαρα και υψηλή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης, καθώς και η τακτική άσκηση.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only