Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Οι Γιατροί Συμβουλεύουν: 8 Πράγματα που Πρέπει να Κάνουν Όλοι όσοι Έχουν Κουρασμένα ΜάτιαΗ όραση είναι τόσο σημαντική που σύμφωνα με ειδικούς αποτελεί το 50% της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου. Όσο μεγαλώνουμε, πολλοί παρατηρούμε την όρασή μας να χειροτερεύει και οι ώρες στον υπολογιστή κάνουν τα πράγματα χειρότερα.
Αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί υπάρχουν κάποιες απλές ασκήσεις που θα ανακουφίσουν τα μάτια σας μετά από μία δύσκολη μέρα στην δουλειά.

Σας έχουμε ετοιμάσει ένα σετ ασκήσεων για τα κουρασμένα μάτια που μπορείτε να κάνετε οπουδήποτε.

1. Εστίαση κοντά και μακρυά


Κάντε αυτή την άσκηση όταν είστε όρθιοι ή ενώ κάθεστε. Βάλτε τον αντίχειρα μπροστά σας σε απόσταση περίπου 25 εκατοστών και συγκεντρωθείτε πάνω του για 10-15 δευτερόλεπτα.

Μετά συγκεντρωθείτε σε ένα αντικείμενο που είναι 3-6 μέτρα μακρυά σας για 10-15 δευτερόλεπτα. Τέλος, επικεντρωθείτε σε ένα αντικείμενο που είναι πολύ μακρυά για άλλα 10-15 δευτερόλεπτα.

2. Κίνηση προς τα πλάγια
Κάντε αυτή την άσκηση όρθιοι ή ενώ κάθεστε. Κοιτάξτε προς τα αριστερά χωρίς να κουνήσετε το κεφάλι και συγκεντρωθείτε σε ένα αντικείμενο που βλέπετε.

Μετά, κοιτάξτε δεξιά και συγκεντρωθείτε σε ένα άλλο αντικείμενο. Πηγαίνετε τα μάτια σας από πλευρά σε πλευρά 5 φορές. Επαναλάβετε 3 φορές.

3. Κίνηση πάνω και κάτωΚάντε αυτή την άσκηση όρθιοι ή ενώ κάθεστε. Κοιτάξτε προς τα πάνω και συγκεντρωθείτε σ’αυτό που βλέπετε. Μετακινήστε τα μάτια σας προς τα κάτω και πάνω 5 φορές σε κάθε κατεύθυνση. Επαναλάβετε 3 φορές.

4. Διαγώνια κίνηση


Κάντε αυτή την άσκηση όρθιοι ή ενώ κάθεστε. Κοιτάξτε αριστερά κάτω. Μετά, μετακινήστε τα μάτια σας διαγώνια και κοιτάξτε πάνω δεξιά. Συγκεντρωθείτε στα αντικείμενα που βλέπετε.

Αλλάξτε κατεύθυνση. Κοιτάξτε κάτω δεξιά και πηγαίνετε τα μάτια σας προς τα πάνω αριστερά. Επαναλάβετε 5 φορές σε κάθε κατεύθυνση. Επαναλάβετε 3 φορές.

5. Κυκλική κίνηση

Κάντε αυτή την άσκηση όρθιοι ή ενώ κάθεστε. Αρχίστε να κουνάτε τα μάτια σας δεξιόστροφα. Κάντε 5 κύκλους και αλλάξτε φορά. Κάντε άλλους 5 κύκλους. Επαναλάβετε 3 φορές.

6. Ανοιγοκλείστε τα μάτια σαςΚάντε αυτή την άσκηση όρθιοι ή ενώ κάθεστε. Κάντε το αργά, 10-15 φορές το λεπτό. Επαναλάβετε την άσκηση για 2 λεπτά.

7. Κλείστε τα μάτια με τις παλάμες σας
Είναι πολύ καλός τρόπος να ανακουφίσετε το οπτικό νεύρο. Καθίστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με τους αγκώνες στο τραπέζι. Ζεστάντε τα χέρια σας τρίβοντάς τα και βάλτε τις παλάμες πάνω από τα μάτια. Να σκέφτεστε πως υπάρχει το απόλυτο σκοτάδι και να αναπνέετε βαθιά. Επαναλάβετε για 5 λεπτά.

8. Η άσκηση 20/20/20

Είναι πολύ καλός τρόπος να ανακουφίσετε το οπτικό νεύρο. Καθίστε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με τους αγκώνες στο τραπέζι. Ζεστάντε τα χέρια σας τρίβοντάς τα και βάλτε τις παλάμες πάνω από τα μάτια. Να σκέφτεστε πως υπάρχει το απόλυτο σκοτάδι και να αναπνέετε βαθιά. Επαναλάβετε για 5 λεπτά.

8. Η άσκηση 20/20/20


Εάν περνάτε όλη τη μέρα μπροστά από έναν υπολογιστή, να κάνετε μία παύση κάθε 20 λεπτά και να κοιτάτε κάτι που είναι 6 μέτρα μακρυά για 20 δευτερόλεπτα. Αυτή η άσκηση θα ξεκουράζει τακτικά τα μάτια κατά την διάρκεια της μέρας.

Πηγή: dete
Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only