Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Δείτε ποια πράγματα στο υπνοδωμάτιό μας προκαλούν καρκίνοΟκαρκίνος είναι η δεύτερη αιτία θανάτου στον κόσμο. Σύμφωνα με τις στατιστικές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), περίπου το 9,6 εκατομμύρια θάνατοι έλαβαν χώρα το 2018 λόγω καρκίνου. Υπάρχουν διάφορες αιτίες που προκαλούν καρκίνο, μερικές από αυτές σχετίζονται με έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Το κάπνισμα είναι μια από τις κύριες αιτίες που προκαλούν αυτή την ασθένεια, άλλες αιτίες περιλαμβάνουν τη διατροφή, τον καθιστό τρόπο ζωής, την προσωπική υγιεινή, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, τη γενετική κ.λπ.

Αν και παραπάνω αναφέραμε τα κοινά αίτια, θα εκπλαγείτε εάν μάθετε πως ορισμένα πράγματα στην κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.


Μαξιλάρια και σεντόνια από βαμβάκι. Όλοι χρησιμοποιούμε μαξιλάρια, αλλά χρησιμοποιώντας μαξιλάρια βαμβακιού μπορεί να ενισχύσετε τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι οι καλλιέργειες βαμβακιού εκτίθενται σε πολλά εντομοκτόνα και φυτοφάρμακα. Τα ζιζανιοκτόνα ψεκάζονται επίσης για την προστασία του βαμβακιού. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Carcinogenesis, τα ζιζανιοκτόνα με βάση το glyphosate έχουν συνδεθεί με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιείτε μαξιλάρια και σεντόνια από βιολογικό βαμβάκι.


Χρώμα. Οι περισσότεροι αγαπούν τη μυρωδιά του χρώματος, αλλά δυστυχώς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου. Πολλά χρώματα περιέχουν πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC) οι οποίες είναι καρκινογόνες. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην έκδοση  March of 2018 του περιοδικού Occupational and Environmental Medicine, η επαγγελματική έκθεση στο χρώμα κάνει τους ζωγράφους, τους καλλιτέχνες και άλλους εργαζόμενους πιο επιρρεπείς στον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, της ουροδόχου κύστης, του στόματος και του παγκρέατος καθώς και της μη λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας.

Αποσμητικά χώρου. Πολλοί αγαπούν την ευχάριστη οσμή των αποσμητικών χώρου και συχνά ψεκάζουν τα υπνοδωμάτια, το μπάνιο, ακόμα και τα αυτοκίνητα και τους χώρους εργασίας, αλλά γνωρίζετε ότι αυτοί οι ψεκασμοί είναι δυνητικά καρκινικοί; Αποφύγετε τη χρήση τους, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αποσμητικά χώρου με λουλούδια όπως το γιασεμί ή το τριαντάφυλλο ή μπορείτε να ετοιμάσετε το δικό σας φυσικό σπρέι χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια και νερό.


Έπιπλα από συνθετικό δέρμα. Ένα πλαστικό πολυμερές που ονομάζεται πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) χρησιμοποιείται για την παρασκευή συνθετικού δέρματος, το οποίο είναι επικίνδυνο. Ως εκ τούτου πρέπει να αποφύγετε τη χρήση επίπλων από συνθετικό δέρμα. Επίσης αποφύγετε τα έπιπλα που κατασκευάζονται με μελαμίνη, μοριοσανίδες, έπιπλα ινών μεσαίας πυκνότητας (MDF) καθώς περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες. Δοκιμάστε να αγοράσετε έπιπλα από μασίφ ξύλο.

Gadgets και ηλεκτρονικές συσκευές. Είναι κοινή συνήθεια να έχουμε τα κινητά τηλέφωνα κοντά μας όταν κοιμόμαστε και συχνά έχουμε και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως υπολογιστές, τηλεόραση κ.λπ., στα δωμάτιά μας. Αυτές οι συσκευές μας εκθέτουν σε ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες. Αυτές οι ακτινοβολίες είναι καρκινογόνες και η μακροχρόνια έκθεση σε αυτές μας καθιστά πιο επιρρεπείς στον καρκίνο. Ένας απλός τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου είναι να κρατάτε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία αεροπλάνου όταν κοιμάστε ή απλά απενεργοποιείστε όλες τις συσκευές και κρτατήστε τις μακριά από το υπνοδωμάτιο.

ΠΗΓΗ jennyΔημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only