Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ/BigBusiness: Έτσι φυλάνε τα αρχαία στην Εφορεία Σπηλαιολογίας


Ένα πολύ σοβαρό θέμα, που συνιστά πρόβλημα και συνάμα προσβολή προς τον ίδιο τον πολιτισμό της χώρας αποκαλύπτει σήμερα το bigbusiness.gr. Σε υπόστεγο, καλυμμένο με νάυλον, που βρίσκεται στην ταράτσα πολυκατοικίας, σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, έχει εναποτεθεί άγνωστος αριθμός αρχαίων αντικειμένων, προερχομένων από ανασκαφές, χωρίς φύλαξη, χωρίς νυχτοφύλαξη και χωρίς στοιχειώδη προστασία από τις καιρικές συνθήκες.


Η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού, τι γνώμη έχει για την κατάντια αυτή;

Πρόκειται για την Εφορεία Σπηλαιολογίας, που αποτελεί μοναδική περίπτωση στο σύνολο των φορέων του υπουργείου Πολιτσμού, να φυλάσσει σημαντικές αρχαιότητες από όλα τα Σπήλαια της Ελλάδας, μέσα στους χώρους εργασίας των υπαλλήλων, σε τρισάθλιες συνθήκες.

Τα αρχαία αντικείμενα βρίσκονται μέσα σε χαρτοκιβώτια που φέρουν τις ελάχιστες ενδείξεις για το τι είναι τι, ντανιασμένα σε διαδρόμους, σε γραφεία που δέχονται καθημερινά κοινό, το οποίο αντικειμενικά δεν μπορεί να ελεγχθεί. Επιπλέον, το κτίριο μέσα στο οποίο στεγάζεται το σημαντικότερο μέρος της ιστορίας των σπηλαίων όλου του ελλαδικού χώρου, δεν προσφέρει την παραμικρή ασφάλεια, αφού τα κουφώματα είναι σάπια, πόρτες αφαλείας δεν υπάρχουν, όπως επίσης και συναγερμός.

Φυσικά, το ερώτημα που προβάλλει είναι: Ξέρουν αυτοί οι ίδιοι που «φυλάσσουν» τα αρχαία αντικείμενα αν έχει χαθεί οτιδήποτε; Πόσα και τι έχουν χαθεί ενδεχομένως;


Προκαλεί δυσανάλογη εντύπωση, ότι ενώ κάποιοι στο υπουργείο Πολιτισμού, με πρωτοστατούσα τη γενική γραμματέα του, εξακολουθούν να θέτουν θέμα Ελληνικού, όπου δεν ξέρουμε καν αν υπάρχουν αρχαία και τι αρχαία υπάρχουν, την ίδια ώρα να δείχνουν τον μικρότερο σεβασμό, να αφήνουν να απαξιώνεται ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας των Ελληνικών Σπηλαίων.

















πηγη  http://bigbusiness.gr




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only