Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Πόσες τηγανητές πατάτες πρέπει να έχει μία υγιεινή μερίδα;


Τα τελευταία 25 χρόνια, το μέγεθος της μέσης μερίδας στους χώρους εστίασης, έχει διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί

Περισσότερα: Πόσες τηγανητές πατάτες πρέπει να έχει μία υγιεινή μερίδα; | E-Radio.gr Ευ Ζην


Μία μερίδα τηγανητές πατάτες πρέπει να περιλαμβάνει μόνο 6 στον αριθμό, σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ. Μπορεί να αποτελούν πηγή χαράς για το ανθρώπινο είδος από το 1700, αλλά η τηγανητή εκδοχή τους είναι καλυμμένη από αλάτι και λάδι.

Ο Καθηγητής Έρικ Ριμ, από το τμήμα διατροφής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, λέει ότι η μισή ντουζίνα θα πρέπει να είναι το όριό μας. Αν συνεχίζουμε να πεινάμε, θα πρέπει να ικανοποιήσουμε αυτήν την ανάγκη με σαλάτα. Με τα καρδιακά νοσήματα σε άνοδο, υπάρχει μία μείωση στην πρόοδο για την πρόληψή τους.

Τα τελευταία 25 χρόνια, ο μέσος όρος της μερίδας στους χώρους εστίασης, έχει διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί. Μία μερίδα πατάτες θα έπρεπε να ήταν το πολύ 15, αλλά σήμερα υπολογίζεται στις 55 τουλάχιστον. Η συμβουλή του Δρ. Ριμ βασίζεται εν μέρει σε πρόσφατη έρευνα του Αμερικανικού Περιοδικού στην Κλινική Διατροφή από Ιταλούς ερευνητές, που ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι που απέφευγαν εντελώς τις τηγανητές πατάτες, ζούσαν 6 μήνες περισσότερο.


 Οι άνθρωποι που τις έτρωγαν 2 ή 3 φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερο ρίσκο για διαβήτη, παχυσαρκία και καρδιακές ασθένειες. Για τους περισσότερους Αμερικανούς, τους είναι δύσκολο να κόψουν αυτήν τη διατροφική συνήθεια. Ακόμα και οι New York Times, στο άκουσμα αυτής της έρευνα, αντέδρασαν αρνητικά γράφοντας ‘ποιος τρελός άνθρωπος μπορεί να φάει μόνο 6 πατάτες. Προτιμώ να μην φάω καθόλου, αν και αυτό ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί’.
Η Λίζα Μόσκοβιτζ, που διοικεί το Διατροφικό Γκρουπ της Νέας Υόρκης, είπε ότι αυτή είναι η τυπική ανταπόκριση από τους πελάτες αλλά η ίδια επιμένει ότι δεν είναι και τόσο ακατόρθωτο. "Πολλοί άνθρωποι απλώς χρειάζονται τη γεύση. Οι 6 τηγανητές πατάτες είναι κάτι σαν τον κανόνα των τριών μπουκιών. Θέλουμε πάντα την πρώτη και την τελευταία. Και οι 6 πατάτες μας το επιτρέπουν και με το παραπάνω. Αντί να μοιραστούμε με τους φίλους μας αυτό το φαγητό, μπορούμε να παραγγείλουμε κοτόπουλο με σαλάτα. Σε τελική ανάλυση, αν η διατροφή μας συνολικά είναι υγιεινή, μπορούμε να κάνουμε παρασπονδίες με πατάτες. Αλλά συνήθως, αυτός δεν είναι ο κανόνας".

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only