Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Έκθετοι Μαρέβα - Μητσοτάκης από δικαστική απόφαση


το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών που δίκασε την αγωγή της Μαρέβας Μητσοτάκη εναντίον του Documento  και αφορούσε τουλάχιστον δέκα δημοσιεύματα, απεφάνθη ότι η εφημερίδα κατέγραψε την αλήθεια χρησιμοποιώντας όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Η αγωγή αφορούσε δημοσιεύματα στα οποία η εφημερίδα έκανε λόγο για σχέσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη με offshore εταιρείες, την μη υποβολή πόθεν έσχες αλλά και την βολική διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν ήταν ανεξάρτητη από την υποβολή πόθεν έσχες.


Υπενθυμίζεται ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη ζητούσε 500 χιλιάδες ευρώ από την εφημερίδα χαρακτηρίζοντας τα δημοσιεύματα ψευδή και τους δημοσιογράφους συκοφάντες.

Οι δικαστές όμως αποφαίνονται ότι είναι δικαιολογημένες οι αμφιβολίες που εκφράζονται για το βάσιμο ή όχι της διάστασης για την αποφυγή της δήλωσης πόθεν έσχες από το ζεύγος Μητσοτάκη. Πόσο μάλλον όταν τα περιουσιακά στοιχεία που αναφέρει το Documento ότι αποκτήθηκαν από την Μαρέβα Μητσοτάκη Γκραμπόφκσι, περιήλθαν σην κυριότητά της την επίμαχη περίοδο που δεν έγινε υποβολή πόθεν έσχες. Αληθή θεωρεί επιπλέον το δικαστήριο τα δημοισιεύματα για τις σχέσεις με τον Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος ήταν μέλος των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών της. Αληθή και δικαιολογημένα στο όνομα της ενημέρωσης του κοινού θεωρεί το δικαστήριο επίσης όσα αποκαλύφθηκαν για το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι πράγμα το οποίο και οι δικαστές θεωρούν περίεργο αφού το σπίτι αποκτήθηκε αμέσως μετά την υποτιθέμενη διάσταση.

Τέλος, το δικαστήριο θεωρεί απολύτως δικαιολογημένο και αναγκαίο να ενημερώνονται οι πολίτες για την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς επίσης και τη δράση των ατόμων με τα οποία συνεργάζεται.

Αντιθέτως, κρίθηκε πως αποτελεί δυσφήμιση της κυρίας Γκραμπόφσκι το δημοσίευμα περί ύποπτης διασύνδεσης της με άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Siemens, με αποτέλεσμα να της επιδικαστεί ποσό 5.000 ευρώ.

πηγη tvxs





Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only