Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Βοιωτία: Από το όπλο του 54χρονου η σφαίρα - Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 8χρονη Αλεξία



Στο σπίτι του στην Αθήνα είχε κρύψει το περίστροφο 357 magnum που κατείχε παράνομα ο 54χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων, ο οποίος συνελήφθη στο Λεοντάρι. Στο εξοχικό του βρέθηκαν 4 κάλυκες από το περίστροφό του ενώ εξεταζόμενος παραδέχτηκε ότι έριχνε μπαλοθιές την Κυριακή του Πάσχα και έκρυψε το όπλο γιατί φοβήθηκε όταν έμαθε για τον τραυματισμό του παιδιού.
Διαπιστώθηκε και βαλλιστικά πως το όπλο που κατείχε παράνομα ο 54χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων, ήταν αυτό από το οποίο πυροδοτήθηκε η σφαίρα που τραυμάτισε βαρύτατα το 8χρονο κοριτσάκι που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν γρήγορα αλλά μεθοδικά, συγκεντρώνοντας πρώτα πολλές μαρτυρικές καταθέσεις από το χωριό των Θεσπιών και του γειτονικού Λεονταρίου, οι περισσότερες εκ των οποίων συνέκλιναν σε συγκεκριμένα σπίτια και πρόσωπα που έριχναν άσκοπους πυροβολισμούς το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα.

Οι αστυνομικοί μόλις έμαθαν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής, ότι η βολίδα που καρφώθηκε στον κρόταφο της άτυχης 8χρονης προερχόταν από 38άρι περίστροφο ή 357 magnum επικεντρώθηκαν στις μαρτυρίες που υποδείκνυαν συγκεκριμένο άτομο που έριχνε με περίστροφο.

Το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που έφτασε χθες το πρωί στις Θεσπιές πραγματοποίησε μία πολύ σημαντική αυτοψία στην αυλή του σπιτιού της 8χρονης από την οποία προέκυψε συγκεκριμένη πορεία βολής που επίσης συνέκλινε με μαρτυρίες που υποδείκνυαν συγκεκριμένο σπίτι και άτομο στο Λεοντάρι. Η πορεία που διέγραψε η σφαίρα σε ευθεία φτάνει τα 400-450 μέτρα απόσταση ωστόσο η βολή έγινε περίπου από γωνία 45 μοιρών και έτσι διέγραψε ένα μέγιστο βεληνεκές σε ένα νοητό τόξο και κατέληξε στο σπίτι της οικογένειας στις Θεσπιές.

Από χθες το απόγευμα και μετά ξεκίνησαν έρευνες πόρτα-πόρτα στο Λεοντάρι και έτσι εντοπίστηκαν και προσήχθησαν όλοι όσοι πυροβόλησαν εκείνο το βράδυ από το συγκεκριμένο σημείο, ανάμεσά τους και ο 54χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων από την Αθήνα. Οι υπόλοιποι δεν κρατήθηκαν ως ύποπτοι για τον περιστατικό του τραυματισμού αφού όπως προέκυψε έφεραν άλλα όπλα και κυρίως κυνηγετικά, ενώ στο εξοχικό του 54χρονου που κατάγεται από το Λεοντάρι βρέθηκαν 4 κάλυκες από περίστροφο 357 magnum.

Ο ίδιος αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως πυροβολούσε εκείνο το μεσημέρι κατά την διάρκεια του γλεντιού και πως όταν έμαθε για το περιστατικό, φοβήθηκε και έκρυψε το όπλο κάτω από την δεξαμενή πετρελαίου στο σπίτι του, στην Αθήνα. Στο εξοχικό του στο Λεοντάρι βρέθηκαν και δύο κυνηγετικά όπλα που κατείχε νόμιμα και επίσης κατασχέθηκαν.

Ακολούθησε κατ’ οίκον έρευνα και στο σπίτι του στην Αθήνα όπου διαμένει, όπου εντοπίστηκε το περίστροφο 357 magnum που κατείχε παράνομα και κατασχέθηκε, ενώ απεστάλη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να γίνει βαλλιστική ταυτοποίηση με την βολίδα που αφαιρέθηκε από το κρανίο του άτυχου κοριτσιού, τα αποτελέσματα της οποίας απέδειξαν πως οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τον σωστό άνθρωπο.

Αναφορικά με το χρονικό της υπόθεσης, όλα εκτυλίχθηκαν στις 4 το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, στις Θεσπιές, όταν το 4χρονο κοριτσάκι έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της οικογένειάς του μαζί με άλλα παιδάκια και ξαφνικά μία σφαίρα από άσκοπο πυροβολισμό (μπαλοθιά) κατέληξε στον κρόταφό του και το τραυμάτισε σοβαρά. Το παιδάκι έπεσε αναίσθητο και αιμόφυρτο στο έδαφος και ακολούθησαν σκηνές πανικού.

Οι γονείς του το μετέφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο της Θήβας και από εκεί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και στη συνέχεια διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, του αφαιρέθηκε η σφαίρα από το κρανίο του και παραμένει έως και σήμερα να νοσηλεύεται σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης
«Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας, εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση σοβαρού τραυματισμού 8χρονης ημεδαπής, από βολίδα πυροβόλου όπλου, ανήμερα του Πάσχα, στην περιοχή Θεσπιές Βοιωτίας.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της 28-04-2019, ενώ το 8χρονο κορίτσι βρισκόταν στην αυλή της οικίας του, με συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα, έχασε αιφνιδιαστικά τις αισθήσεις του, αιμορραγώντας από το κεφάλι.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε βληθεί στη δεξιά κροταφική χώρα, από πυροβόλο όπλο, με τη βολίδα να παραμένει σφηνωμένη εντός του κρανίου.

Κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, που διεξήχθη για την εξιχνίαση της υπόθεσης, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που προέκυψαν.

Συγκεκριμένα από τους αστυνομικούς διενεργήθηκαν πληθώρα προσαγωγών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εξειδικευμένες αυτοψίες και βλητικές εξετάσεις, καθώς και νομότυπες κατ’ οίκον έρευνες, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί και να συλληφθεί 54χρονος ημεδαπός, με τις κατηγορίες της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκε και κατασχέθηκε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο της οικίας του, σε περιοχή της Αττικής, επιμελώς κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου, ένα περίστροφο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε κατείχε παράνομα.

Από την βαλλιστική εργαστηριακή εξέταση που πραγματοποιήθηκε, στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω περίστροφο, είναι το πυροβόλο όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε το ανήλικο κορίτσι, στο κεφάλι.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν από οικία που διατηρεί σε περιοχή της Βοιωτίας, τέσσερις κάλυκες περιστρόφου καθώς και δύο κυνηγετικά όπλα.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών».

πηγη news247


Σας προσκαλώ να εγγραφείτε στο νέο κανάλι μου στο you tube.  https://www.youtube.com/channel/UClTha-_dzVhSPMB831VKRFA?view_as=subscriber
Να το στηρίξετε και να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.

Όπως επίσης μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου dsgroupmedia@gmail.com   τα  video σας να τα ανεβάζουμε άμεσα.


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only