Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Με βάση την αρχαιολογική ανακάλυψη της δυναστείας Χαν (206 π.Χ.-μ.Χ. 220 μ.Χ.), οι αρχαιολόγοι έχτισαν έναν φούρνο ατράκτου

Κινέζοι και Ιαπωνικοί αρχαιολόγοι έχουν ανακατασκευάσει επιτυχώς τις τεχνικές τήξης σιδήρου που χρονολογούνται περίπου δύο χιλιετίες.


Οι Κινέζοι, Ιαπώνες αρχαιολόγοι ανοικοδομούν χιλιετίες παλαιών τεχνικών τήξης σιδήρουΜε βάση την αρχαιολογική ανακάλυψη της δυναστείας Χαν (206 π.Χ.-μ.Χ. 220 μ.Χ.), οι αρχαιολόγοι έχτισαν έναν φούρνο ατράκτου και χύνοντας σίδηρο με επιτυχία σε ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην πόλη Qionglai στην επαρχία Sichuan της νοτιοδυτικής Κίνας.


Οι Κινέζοι, Ιαπώνες αρχαιολόγοι ανοικοδομούν χιλιετίες παλαιών τεχνικών τήξης σιδήρου
Πίστωση: Παρατηρητής του Sichuan
Το πείραμα παρέχει στοιχεία και μια επιτυχημένη περίπτωση για τη μελέτη των τεχνικών τήξης σιδήρου στη δυναστεία Χαν, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.


Οι Κινέζοι, Ιαπώνες αρχαιολόγοι ανοικοδομούν χιλιετίες παλαιών τεχνικών τήξης σιδήρουΤο πείραμα χρηματοδοτήθηκε από κοινού από το Πανεπιστήμιο Sichuan, τα ινστιτούτα πολιτιστικών κειμηλίων και αρχαιολογίας στο Chengdu και Sichuan, το Ιαπωνικό Πανεπιστήμιο Ehime και την τοπική κυβέρνηση του Qionglai.


Οι Κινέζοι, Ιαπώνες αρχαιολόγοι ανοικοδομούν χιλιετίες παλαιών τεχνικών τήξης σιδήρου

Ο σίδηρος θεωρείται ως ένα από τα σημαντικότερα υλικά του κινεζικού πολιτισμού. 
Οι Αρχαίοι Κινέζοι κατάφεραν να βελτιώσουν το υγρό σίδηρο ήδη από την Άνοιξη και το Φθινόπωρο (770 π.Χ.-476 π.Χ.).Οι Κινέζοι, Ιαπώνες αρχαιολόγοι ανοικοδομούν χιλιετίες παλαιών τεχνικών τήξης σιδήρου

Ο Li Yingfu, αντιπρύτανης του Κολλεγίου Ιστορίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Sichuan, δήλωσε ότι οι τεχνικές τήξης σιδήρου στη δυναστεία Χαν όχι μόνο προωθούσαν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή στην αρχαία Κίνα αλλά συνέβαλαν στην ανάπτυξη της μεταλλουργίας στη Νοτιοανατολική Ασία και πέραν αυτής.


Πηγή: Ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only