Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Σκελετος αγγλοσαξονικής γυναίκας και κοσμημάτων που ανακαλύφθηκαν στην πανεπιστημιούπολη στο Canterbury

Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει τα ερείπια μιας αγγλοσαξονικής γυναίκας, θαμμένα με πλούσια κοσμήματα στην πανεπιστημιούπολη Canterbury του Πανεπιστημίου.



Ερείπια αγγλοσαξονικής γυναίκας και κοσμημάτων που ανακαλύφθηκαν στην πανεπιστημιούπολη στο Canterbury
Ο σκελετός της αγγλοσαξονικής γυναίκας
Το Canterbury Archaeological Trust (CAT) εργάζεται επί τόπου καθώς το Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο να ανοίξει τις εγκαταστάσεις του για την επιστήμη, την τεχνολογία, την υγεία, τη μηχανική και την ιατρική το 2020, με ένα κτίριο αξίας £ 65 εκατομμυρίων στην πανεπιστημιούπολη North Holmes
Η γυναίκα, που πιστεύεται ότι ήταν στα είκοσι της, βρέθηκε θαμμένη με μια καρφίτσα δίσκου Kentish με ασημένιο γρανάδα. Επιστημονικές δοκιμές σε παρόμοια ευρήματα έδειξαν ότι οι γρανάδες είναι πιθανό να προέρχονται από τη Σρι Λάνκα και όχι από μια πλησιέστερη πηγή. Τέτοιες καρφίτσες, κατασκευασμένες στο ανατολικό Kent από εξωτικά υλικά, παράγονται με εντολή της βασιλικής δυναστείας Kentish και διανέμονται ως δώρα σε όσους ευνοούν.



Ερείπια αγγλοσαξονικής γυναίκας και κοσμημάτων που ανακαλύφθηκαν στην πανεπιστημιούπολη στο Canterbury
Η κούρσα που βρέθηκε με τα κατάλοιπα της γυναίκας 
Φορούσε επίσης ένα κολιέ από κεχριμπάρι και γυάλινες χάντρες, έναν ιμάντα στερεωμένο με μια πόρπη κράματος χαλκού, ένα βραχιόλι από κράμα χαλκού και ήταν εξοπλισμένο με ένα μαχαίρι σιδήρου. Μαζί, τα αντικείμενα που βρέθηκαν στον τάφο δείχνουν ότι αυτή η νεαρή γυναίκα θάφτηκε μεταξύ 580-600 μ.Χ. Θα ήταν μια σύγχρονη και πιθανή γνωριμία του βασιλιά Kentish Ethelbert και της φράγκας Βασίλισσας Bertha, των οποίων τα σύγχρονα αγάλματα μπορούν να δουν κοντά στο Green Lady Wootton's

"Η ανακάλυψη μιας άλλης αρχαίας ταφής στην πανεπιστημιούπολη μας είναι εξαιρετικά συναρπαστική", είπε. "Αποδεικνύει τον πλούτο της αρχαιολογίας που μας περιβάλλει και συνεισφέρει σημαντικά νέα στοιχεία στην κατανόηση της ζωής και του θανάτου στο Καντέρμπερι πριν από περίπου 1400 χρόνια".



Ερείπια αγγλοσαξονικής γυναίκας και κοσμημάτων που ανακαλύφθηκαν στην πανεπιστημιούπολη στο Canterbury
Οι πομφοί καταιονισμού ανακάλυψαν επίσης 
Είναι πιθανόν η γυναίκα να ζήσει αρκετά και να είναι μάρτυρας της άφιξης του Αγίου Αυγουστίνου και των μοναχών του, οι οποίοι ήρθαν στο Καντέρμπουρε το 597 μ.Χ. για την αποστολή τους να μετατρέψουν τους Άγγλους στους Χριστιανούς. Αλλά η ταφή της, που βρέθηκε δίπλα στο Old Sessions House, κοντά στα σημερινά σύνορα με την Αββαείο του Αγίου Αυγουστινού, σχεδόν βέβαια έλαβε χώρα πριν από την κατασκευή της πρώτης εκκλησίας στον Άγιο Αυγουστίνο στις αρχές του 7ου αιώνα

Ο Δρ Άντριου Ρίτσαρντσον, Διευθυντής του Outreach και των Αρχείων στο CAT, δήλωσε: "Η ανακάλυψη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς υποδηλώνει ότι στην περιοχή είχε γίνει η ταφή σε σχετικά υψηλό επίπεδο τα χρόνια λίγο πριν την ίδρυση της Μονής.


"Ένας από τους πρωταρχικούς ρόλους της Μονής ήταν ο ταφικός τόπος του Αυγουστίνος και των συντρόφων του, Αρχιεπισκόπων και μελών της βασιλικής δυναστείας του Kentish. Αυτό το εύρημα υποδηλώνει ότι αυτό μπορεί να αποτελεί συνέχεια της υπάρχουσας πρακτικής στην περιοχή και όχι μια εντελώς νέα εξέλιξη και έχει συνέπειες για την ερμηνεία μας σε αυτή την τοποθεσία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς. "

Τα κόκαλα της γυναίκας θα διατηρηθούν για περαιτέρω επιστημονική μελέτη, την οποία ελπίζουμε θα δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τη ζωή, το θάνατο και την ταφή του.

Πηγή: Canterbury Christ Church University


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    






Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only