Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Οικοδομικά έργα 8000 ετών που βρέθηκαν στο νησί της Ίμβρου


Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας που μιλάει σε ΜΜΕ ανακαλύφθηκε μια δομή που πιστεύεται ότι ήταν περίπου 8,000 ετών.

"Κατά τη διάρκεια των ανασκαφικών εργασιών αυτών των ετών, βρήκαμε μια δομή που πιστεύουμε ότι χρονολογείται γύρω στα 6000 π.Χ.", δήλωσε ο Burcin Erdogu από το Πανεπιστήμιο Trakya, αρχαιολόγος και επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας.


Οι ανασκαφές στην  βορειοδυτική επαρχία της περιοχής στην νήσο Ίμβρο  στον Ελλήσποντο είχαν προηγουμένως αποκαλύψει ένα σύμπλεγμα δομών 7000 ετών.
Ο αρχαιολόγος  δήλωσε ότι η νέα ανασκαφή, που χρονολογείται από πριν 8.800 χρόνια , θα ρίξει φως στην ιστορία του νησιού της Ίμβρου  .
"Αυτή η δομή είναι μια σημαντική ανακάλυψη τόσο για τα νησιά του Αιγαίου όσο και για τη δυτική Μ.Ασία -«Ανατολία»", ανέφερε. Πρόσθεσε ότι το μνημείο σχήματος Τ είναι μια τετράπλευρη κωνική δομή, που τελειώνει σε πυραμίδα.

Έργα 8000 ετών που βρέθηκαν στο πρώην Ελληνικό νησί της Ίμβρου

Είναι κατασκευασμένο από δύο τεμάχια, διασυνδεδεμένα με τοίχους μήκους επτά μέτρων. Αυτό  θυμίζει τις πέτρινες δομές  στο «
 Γκιομπεκλί Τεπέ », ένας αρχαιολογικός χώρος που βρίσκεται στην νοτιοανατολική επαρχία Sanliurfa της Μ.Ασίας .


 Γκιομπεκλί Τεπέ 

Ο ανασκαφέας δήλωσε ότι ήταν η γενική σκέψη ότι οι δημόσιες δομές, όπως οι ναοί, εξαφανίζονταν μέσω της εγγύς Ανατολής. "Οι μνημειώδεις κατασκευές φαίνονται σαν μέρος μιας περιοχής όπου οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν ορισμένες δραστηριότητες και τελετουργίες", πρόσθεσε.
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    
Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only