Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Δεκαπέντε Προ-Ισπανικές Ταφές Ανακαλύφθηκαν Στην Κολομβία


Οι αρχαιολόγοι έχουν αποκαλύψει 15 ταφές με τα ερείπια μιας προ-ισπανικής ιθαγενούς κοινότητας στο έδαφος του Παιδαγωγικού και Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Κολομβίας (UPTC) που βρίσκεται στην πόλη Τούντζα στη Βόρεια Κολομβία.
Οι ταφές, που πιστεύεται ότι χρονολογούνται από 500 χρόνια, βρέθηκαν περίπου 50 εκατοστά βαθιά πάνω σε μια έκταση 1.500 τετραγωνικών μέτρων στο πανεπιστημιακό χώρο. Περίπου 500 kg κεραμικών και λιθικών αποθεμάτων ανακτήθηκαν επίσης στο χώρο.

Δεκαπέντε προ-ισπανικές ταφές ανακαλύφθηκαν στην Κολομβία

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, τα χαρακτηριστικά των ευρημάτων υποδηλώνουν ότι τα κατάλοιπα ανήκουν στον λαό Muisca, ο οποίος κατέλαβε την περιοχή των Άνω Χωρών της Κολομβίας πριν από την άφιξη των Ισπανών το 1537. Υπάρχει πληθυσμός περίπου 14.000 ιθαγενών μουσουλμάνων, ημέρα Κολομβία.Δεκαπέντε προ-ισπανικές ταφές ανακαλύφθηκαν στην Κολομβία


Ο ανθρωπολόγος που εργάζεται στην τοποθεσία Fabian Alvarez δήλωσε: "Έχουμε τα ίχνη, τα απομεινάρια των αποτυπώσεων του σπιτιού και τους τάφους των ανθρώπων που έμεναν εδώ. 
Μόλις καθαρίσουμε και ταξινομήσουμε όλα αυτά τα ευρήματα, θα μας βοηθήσουν να απαντήσουμε σε πολλές ερωτήσεις. "Τα ευρήματα θα δοθούν στο εργαστήριο εγκληματολογίας UPTC, όπου θα αναλυθούν για επιστημονικούς σκοπούς.

Πηγή: UPTC - Universidad Pedagógica y Tecnológica de Colombi


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot   


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only