Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Οι ερευνητές εξερευνούν τον τάφο του ιερού Ρωμαίου αυτοκράτορα της Γερμανίας


Ο τάφος του αυτοκράτορα Φρειδερίκου Γ '(1415-1493) στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη

Ο τάφος του αυτοκράτορα Frederick III (1415-1493) στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη βρέθηκε να περιέχει, μεταξύ άλλων, ένα στέμμα, ένα σκήπτρο και μια αυτοκρατορική σφαίρα.
Οι επιστήμονες διερεύνησαν το εσωτερικό του τελευταίου άθικτου αυτοκρατορικού τάφου στην Ευρώπη με μικρές κάμερες. Οι εμπλεκόμενοι εμπειρογνώμονες περιέγραψαν την ανακάλυψη ως «αίσθηση» στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων στη Βιέννη αυτή την εβδομάδα.
Το 2013, οι επιστήμονες αποφάσισαν να ρίξουν μια ματιά στον υπέροχο τάφο, αλλά οι εικόνες και τα δείγματα έπρεπε να αναλυθούν με μεγάλη προσπάθεια. Για το σκοπό αυτό, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια μικρή τρύπα που τρυπούσε στον τάφο το 1969. Εκείνη την εποχή, οι φήμες ότι ο τάφος ήταν άδειος διαψεύστηκαν.


Οι ερευνητές εξερευνούν τον τάφο του ιερού Ρωμαίου αυτοκράτορα της Γερμανίας Friedrich III
Ο τάφος του αυτοκράτορα Frederick III (1415-1493) στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη 
[Πίστωση: APA / DOMBAUHUTTE TO ST. STEPHAN]
500 χρόνια μετά την τελική ταφή του αυτοκράτορα (1513), οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν αυτήν την τρύπα ως είσοδο για φωτισμό και μικροσκοπικές κάμερες.

Εκτός από τα διακριτικά, οι ερευνητές βρήκαν εξειδικευμένα νομίσματα, ένα μεγάλο σταυρό με ένα αγαλματίδιο του Ιησού και διάφορα υφάσματα στον τάφο.


Οι ερευνητές εξερευνούν τον τάφο του ιερού Ρωμαίου αυτοκράτορα της Γερμανίας Friedrich III
Άποψη της αυτοκρατορικής σφαίρας με σταυρό και επιγραφή καθώς και λεπτομέρεια του σκήπρου στα
δεξιά του πτώματος [Πίστωση: APAweb / DOMBAUHUTTE ZU ST. STEPHAN]
Το στέμμα, ίσως ως επί το πλείστον κατασκευασμένο από επιχρυσωμένο ασήμι, αποδείχθηκε το πιό πρόωρο δείγμα του τύπου "Mitrenkrone", το οποίο έπρεπε να γίνει χαρακτηριστικό της Βουλής των Αψβούργων στους επόμενους αιώνες.

Με 53 χρόνια, ο Φρειδερίκος Γ ήταν ο μακρύτερος ηγέτης της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ήταν επίσης ο μόνος Αψβούργος που στέφθηκε αυτοκράτορας το 1452 από τον Πάπα στη Ρώμη με μεσαιωνική παράδοση.


Οι ερευνητές εξερευνούν τον τάφο του ιερού Ρωμαίου αυτοκράτορα της Γερμανίας Friedrich III
Γενική άποψη του στέμματος Mitren στο κρανίο του νεκρού αυτοκράτορα που καλύπτεται
με ένα πανί πανί [Πίστωση: APA / DOMBAUHUTTE TO ST. STEPHAN]
Ο τάφος του αυτοκράτορα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη θεωρείται σημαντικό έργο αργά γοτθικής αρχιτεκτονικής. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το πλήρες άνοιγμα του τάφου δεν ήταν εφικτό χωρίς κάποια βλάβη.

Πηγή: Zeit [trsl. TANN,

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot   






Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only