Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Terracina: Μια Κοσμοπολίτικη Πόλη Κοντά Στη ΡώμηΑνασκαφές στο Monte Sant'Angelo στην Terracina

Σε ένα νέο έργο ανασκαφής που ανέλαβαν γερμανοί και ιταλοί ερευνητές, οι αρχαιολόγοι του LMU Paul Scheding και Francesca Diosono έχουν αποκαλύψει στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η Terracina ήταν η περιοχή του πρώτου ελληνιστικού ναού στην περιοχή.
Πάνω από την αρχαία πόλη Tarracina (τώρα Terracina) νότια της Ρώμης, υπήρχε κάποτε ένα τεράστιο ιερό που περιλάμβανε ένα μικρό ναό. Το κτίριο επέτρεψε μια μεγάλη προοπτική για το λιμάνι στη μία πλευρά και την Via Appia, τον σημαντικότερο κρίκο της πόλης με τη Ρώμη, από την άλλη.

Κατά τη διάρκεια ενός ανασκαφικού έργου που προγραμματίζεται να διαρκέσει τρία χρόνια, ο Paul Scheding και η Francesca Diosono από το Ινστιτούτο Κλασικής Αρχαιολογίας στο LMU του Μονάχου θα εστιάσουν την προσοχή τους κυρίως στον μικρό ναό

Έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανασυνθέσουν την ακριβή έκτασή τους, γεγονός που τους επέτρεψε να επιβεβαιώσουν ότι η δομή κατασκευάστηκε κατά τον 2ο αιώνα π.Χ. Αυτό καθιστά την παλαιότερη ελληνιστική δομή αυτού του τύπου στο Λάτιο, και ίσως τον πρώτο πρώην ναό στην περιοχή.

"Ο ναός υπογραμμίζει τη σημασία της Tarracina αυτή τη στιγμή", λέει ο Scheding. Η πόλη ήταν προφανώς σε επαφή με τις σημαντικότερες ελληνιστικές πόλεις της Μεσογείου, ακόμη και πριν τη ρωμαϊκή κατάκτηση του Λάτιου.


Ο ίδιος ο ναός και το Monte Sant'Angelo, ο λόφος πάνω στον οποίο είχε ανεγερθεί, κάποτε ήταν δεσμευμένος για θρησκευτικές τελετές. Οι ανασκαφές επιβεβαίωσαν επίσης ότι η πρόσοψη του ναού ήταν προσανατολισμένη όχι προς το λιμάνι, αλλά προς τη Via Appia και την πόλη κάτω

"Σε σημαντικές γιορτές, οι πομπές έφυγαν από την πόλη και ανέβηκαν στο λόφο στο ναό", λέει ο Scheding, και έμποροι και ταξιδιώτες επισκέφθηκαν επίσης το ναό. Οι εκσκαφείς δεν έχουν εντοπίσει ακόμα τον θεό στον οποίο ήταν αφιερωμένος ο ναός. Το ιερό συνδέεται με έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό δεξαμενών, αλλά αυτό που χρειάστηκε το νερό παραμένει ασαφές.

Οι ανασκαφές έχουν επίσης αποκαλύψει ίχνη ενός προρωμαϊκού οικισμού που χρονολογείται από τον 7ο ή ακόμα και μέχρι τον 9ο αιώνα π.Χ. Όσοι έζησαν εδώ πριν από την κατασκευή του ναού είναι επίσης άγνωστοι μέχρι στιγμής.

Οι λογοτεχνικές πηγές που χρονολογούνται στον 6ο αιώνα π.Χ. μαρτυρούν την παρουσία του Volsci στην περιοχή, αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν συνδεθεί οριστικά με αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή. Περαιτέρω δουλειά κατά τα επόμενα δύο χρόνια μπορεί να βοηθήσει στην αποσαφήνιση του πώς αναπτύχθηκε το ιερό του Monte Sant'Angelo πριν και μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Ρωμαίους.

Πηγή: Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian του Μονάχου
Read more at https://archaeologynewsnetwork.blogspot.com/2019/11/terracina-cosmopolitan-city-near-rome.html#ZsDsk4pHqpToATt9.99Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot   

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only