Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Ψεκάστε, σκουπίστε – ζητήστε και λίγη βοήθεια από την ΠΟΕΥΠΠΟ – και τα σηκώσατε τα αρχαία της Βενιζέλου;






ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ KAI ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΑΛΑΙΟΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ- ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

Αρδηττού 34Β

11636 ΑΘΗΝΑ

Τηλ: 210 9232358, 210 9224339

FAX: 210 9220322

ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ναυαρίνου 28

55131 Καλαμαριά

Θεσσαλονίκης

Τηλ: 2310 410185

FAX: 2310 410376

Από: Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση <enotikiyppo@yahoo.gr>
Στάλθηκε: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 11:37 μμ
Προς: Διεύθυνση Εποπτείας και Δράσεων; Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής; Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής; Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού; Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης; Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών; Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων; Μουσείο Νεώτερου Ελληνικού Πολιτισμού; Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων - Κέντρο Εθνομουσικολογίας; Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο; Μουσείο Ασιατικής Τέχνης; Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας; Διεύθυνση Αρχαιολ. Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδ. Προγραμμάτων; Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων; Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού; Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Εργών; Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων; Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων; Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς; Τμήμα Διεθνών Σχέσεων; Διεύθυνση Προϋπολογισμού και Οικονομικής Διαχείρισης; Διεύθυνση Προμηθειών, Υποδομών και Απαλλοτριώσεων; Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς; Δ/νση Διοικ. Υποστ. Οργάνωσης και Νομοτεχνικής Επεξεργασίας; Διεύθυνση Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας; Διεύθυνση Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής; Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης; Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου; ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ; Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων; Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού; Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης; Νομισματικό Μουσείο; Επιγραφικό Μουσείο; Γενική Διεύθυνση Διοικ. Υποστήριξης και Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης; Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών
Θέμα: Fw: 12/12 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΚ: Ψεκάστε, σκουπίστε – ζητήστε και λίγη βοήθεια από την ΠΟΕΥΠΠΟ – και τα σηκώσατε τα αρχαία της Βενιζέλου





Δύο γεγονότα εξελίχθηκαν παράλληλα σήμερα: η συνεδρίαση της (φρεσκοεκλεγμένης) Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΥΠΠΟ και μια σύσκεψη υπό τη Λ. Μενδώνη στη Θεσσαλονίκη. Φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους, κι όμως δείτε πώς σχετίζονται:
  • Στην Εκτελεστική της ΠΟΕ ΥΠΠΟ πρόεδρος εκλέχτηκε και πάλι ο Γιάννης Τσακοπιάκος (μετά από διάλειμμα μερικών θητειών που στη θέση του είχε βάλει τον Γ. Παπαγεωργόπουλο). Ήμουνα νιος και γέρασα θα πει κανείς, όμως δεν είναι έτσι. Γιατί ο Γ. Τσακοπιάκος, επί 15ετία πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, είναι σήμερα – κατά δήλωση του ίδιου – υπόδικος για 5 κακουργήματα, για το πώς διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα μέσω του ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ. Η δίωξη αφορά κυρίως τα πλαστά δάνεια στο όνομα συναδέλφων. Η Ομοσπονδία που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους του πολιτισμού επέλεξε, δηλαδή, να έχει Πρόεδρο αυτόν που διώκεται για το ότι εξαφανίστηκαν χρήματα που δήθεν προορίζονταν για τις ανάγκες των εργαζομένων. Έχει πιο πάτο;
  • Η Λ. Μενδώνη από την σύσκεψη της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι η Αττικό Μετρό καταθέτει σήμερα (;) τη Μελέτη για την απόσπαση των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου.
Με ποιον πρωτοκουβέντιασε την πρόθεσή της αυτή η πολιτική ηγεσία; Μήπως με τις αρμόδιες Υπηρεσίες; Όχι βέβαια, αυτές δεν έχουν καν στα χέρια τους τη Μελέτη! Μήπως με τους Συλλόγους που έχουν κινητοποιηθεί για το θέμα; Όχι βέβαια, αυτοί είναι εχθροί.


78911130_10218587422470498_9170333700464836608_nΤο πότε και πώς θα πάει στο ΚΑΣ η μελέτη για την απόσπαση των αρχαιοτήτων, καθώς φαίνεται, η Λ. Μενδώνη φρόντισε να το έχει συνεννοηθεί με τον υπόδικο Γ. Τσακοπιάκο και την ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Γιατί άραγε; Η ΠΟΕ ΥΠΠΟ πήρε απόφαση σήμερα ότι θα… παραστεί στο ΚΑΣ της Τετάρτης να πει «τη γνώμη της» -δηλαδή να υποστηρίξει την γνώμη της Υπουργού η οποία είναι τόσο κιμπάρισσα που τη «γνώμη» αυτή την κοστολογεί κάπου 100.000 ευρώ! Τόσα είναι τα χρήματα που ζήτησε η ΠΟΕ από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας να πάρει για το συνέδριό της (το οποίο έχει ήδη διεξαχθεί). Και τόσα θέλει να δώσει η –διορισμένη από την Λ. Μενδώνη- πλειοψηφία του ΔΣ του ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ, το οποίο κατά τα άλλα… μπαίνει σε εκκαθάριση σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε η ίδια αυτή η κυβέρνηση.
Να μην ξεχάσουμε να πανηγυρίσουμε, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την «πάταξη της διαφθοράς» ε;
Τα αστεία τελείωσαν: αυτή η ηγεσία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ είναι όχι απλώς πουλημένη στην πολιτική ηγεσία, αλλά και πλήρως εξαρτημένη. Δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να πουλήσει τα δικαιώματα όλων μας, αλλά και τις ίδιες τις αρχαιότητες, προκειμένου να συνεχίσει να ρέει το χρήμα από το ΤΑΥΠ ΥΠΠΟ. Είναι ντροπή και να λέγονται «εκπρόσωποι των εργαζομένων». Καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία της ΠΟΕ ΥΠΠΟ, αγώνας τώρα μέσα στα πρωτοβάθμια σωματεία για τα δικαιώματά μας, για την πολιτιστική κληρονομιά και για την αξιοπρέπειά μας.






















Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only