Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Βρέθηκε μια άγνωστη μέχρι σήμερα, τρίγλωσση επιγραφή δίπλα από τον τάφο του Δαρείου στην περιοχή Naqshe-Rustam.


Νέα τρίγλωσση επιγραφή ανακαλύφθηκε κοντά στον τάφο του βασιλιά Δαρείου

Δύο Ιρανοί ερευνητές, οι M. Doorodi και ο S. Delshad, ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε μια άγνωστη μέχρι σήμερα, τρίγλωσση επιγραφή δίπλα από τον τάφο του Δαρείου στην περιοχή  Naqshe-Rustam.

Η ανακάλυψη της επιγραφής, η οποία είχε παραμείνει κρυμμένη κάτω από αποθέσεις και λειχήνες για πάνω από δύο χιλιετίες, έχει μεγάλη σημασία στον τομέα των αρχαίων ιρανικών σπουδών και της αρχαίας γλωσσολογίας, δήλωσε ο ολλανδός ιστορικός Wouter F.M. Henkelman.

Η επιγραφή φέρει γλωσσικά στοιχεία από την Περσία, τον Ελαμίτη και τη Βαβυλωνία και έχει ιδιαίτερη σημασία για τους γλωσσολόγους καθώς προσθέτει νέα ρήματα και στις τρεις αρχαίες γλώσσες στις οποίες είναι γραμμένη.

Νέα τρίγλωσση επιγραφή ανακαλύφθηκε κοντά στον τάφο του βασιλιά Δαρείου

Νέα τρίγλωσση επιγραφή ανακαλύφθηκε κοντά στον τάφο του βασιλιά Δαρείου

"Εξακολουθεί να υπάρχει η ελπίδα ότι στην περιοχή του Naqshe-Rustam, η οποία έχει ερευνηθεί συνεχώς εδώ και δεκαετίες, θα ανακαλυφθούν και άλλες πολύτιμες επιγραφές", πρόσθεσε ο Henkelman.

Ελπίζουμε ότι η ανακάλυψη αυτής της λεπτομερούς επιγραφής θα προσθέσει πολύτιμες πληροφορίες για τα αρχεία της Περσέπολης και θα ενισχύσει τις προηγούμενες γνώσεις μας για τη γενεαλογία και τα ονόματα των αριστοκρατικών οικογενειών των Αχαιμενιδών.

"Η ανακάλυψη αυτής της επιγραφής προσφέρει σπουδαίες πληροφορίες στους αρχαιολόγους για τον κύκλο των συνεργατών και συμβούλων του βασιλιά Αχαιμενίδη", δήλωσε ο Henkelman.


Πηγή: The Archaeology News Network

http://bit.ly/2kjlkot    Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► 


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only