Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Πάνω από 1,5 εκατομμύρια σπάνια αρχαία ευρήματα έχουν εντοπιστεί από πολίτες στην Βρετανία:
Pippa Pearce / British Museum / PA

Μέσα στην πάροδο των χρόνων οι Βρετανοί πολίτες έχουν εντοπίσει έναν τεράστιο αριθμό αρχαιολογικών ευρημάτων που παρέδωσαν στους ειδικούς.

Το Βρετανικό Μουσείο ανακοίνωσε πως σύμφωνα με τα αρχεία του The Portable Antiquities Scheme ο αριθμός των αντικειμένων αυτών άγγιξε το 1,5 εκατομμύριο και έδωσε φωτογραφίες από αυτά στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με όσα γράφει ο Guardian τα ευρήματα αυτά άλλαξαν ριζικά τα όσα ξέρουμε για τη ζωή στις Βρετανικές Νήσους.

Το The Portable Antiquities Scheme είναι ένα εθελοντικό πρόγραμμα της βρετανικής κυβέρνησης που αποσκοπεί στην καταγραφή των μικρών ευρημάτων που εντοπίζουν πολίτες. Ξεκίνησε το 1997 και πλέον καλύπτει σχεδόν όλη την Αγγλία και την Ουαλία.

📷 Φωτογραφία: British Museum


Προσκυνητική καρφίτσα στην οποία απεικονίζεται, κατά πάσα πιθανότητα ο Τόμας Μπέκετ, γνωστός και ως Άγιος Θωμάς του Κάντερμπερι. Υπήρξε Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι από το 1162 μέχρι τη δολοφονία του το 1170. Αναγνωρίζεται ως άγιος και μάρτυρας από την Καθολική Εκκλησία, αλλά και από την Αγγλικανική Κοινωνία.

Ήλθε σε σύγκρουση με τον Ερρίκο Β', βασιλιά της Αγγλίας, για τα δικαιώματα και τα προνόμοια της Εκκλησίας και δολοφονήθηκε από οπαδούς του βασιλιά στον Καθεδρικό Ναό του Κάντερμπερι. Λίγο μετά το θάνατό του, αγιοποιήθηκε από τον Πάπα Αλέξανδρο Γ'. Η καρφίτσα χρονολογείται ανάμεσα στο 14ο και τον 16ο αιώνα.

📷 Φωτογραφία: British Museum


Καρφίτσα της Ύστερης Μεσαιωνικής Περιόδου, από τη μάχη του Μπόσγουορθ. Απεικονίζεται ένα αγριογούρουνο. Το έργο είναι σχεδόν πλήρες, αν εξαιρέσει κανείς τα άκρα του ζώου. Η μάχη του Μπόσγουορθ ήταν μια σημαντική μάχη στον Πόλεμο των Ρόδων, τον εμφύλιο μεταξύ του Οίκου του Λάνκαστερ και του Οίκου της Υόρκης στην Αγγλία του τελευταίου μισού του 15ου αιώνα. Το αγριογούρουνο απεικονίζεται προφίλ, στραμμένο προς τα αριστερά.

📷 Φωτογραφία: British Museum


Νομίσματα από τη βασιλεία του Χάρολντ Γκόντουινσον (1022 - 14 Οκτωβρίου 1066), που αποκαλείται συχνά Χάρολντ Β' και υπήρξε τελευταίος εστεμμένος Αγγλοσάξωνας βασιλιάς της Αγγλίας, και του Γουλιέλμου Α' της Αγγλίας.

📷 Φωτογραφία: British Museum


Χρυσό κύπελλο της Εποχής του Χαλκού. "Τραυματισμένο" πιθανότατα από κάποιο αγροτικό εργαλείο.

📷 Φωτογραφία: British Museum


Σπάνια νομίσματα της περιόδου 251 - 279 μ.Χ..

📷 Φωτογραφία: British Museum


Ευρήματα από τον "θησαυρό του Staffordshire". Η μεγαλύτερη συλλογή χρυσών και ασημένιων της Αγγλοσαξωνικής περιόδου που έχει εντοπιστεί στην ιστορία.

📷 Φωτογραφία: British Museum


Ευρήματα από τον "θησαυρό Staffordshire". Κομμάτια από σπαθιά, θραύσματα από κράνη και χριστιανικοί σταυροί. Χρονολογούνται μεταξύ 6ου και 7ου αιώνα μ.Χ..

📷 Φωτογραφία: British Museum


Χρυσά νομίσματα από την εποχή του Ερρίκου ΣΤ'. Υπήρξε βασιλιάς της Αγγλίας (1422 - 15461) και (1470 - 1471) και διεκδικητής του Βασιλείου της Γαλλίας (1422 - 1453). Κληρονόμησε το θρόνο της Αγγλίας από τον πατέρα του όταν ήταν μόλις εννέα μηνών και αμέσως μετά κληρονόμησε από τον παππού του Κάρολο ΣΤ' τα δικαιώματά του στο θρόνο της Γαλλίας.

Στο νόμισμα φαίνεται ο βασιλιάς με την πανοπλία του να κρατάει σπαθί και ασπίδα και να στέκεται πάνω σε ένα πλοίο. Το νόμισμα δημιουργήθηκε γύρω στο 1422 - 1427, πιθανότατα στο Calais.

📷 Φωτογραφία: British Museum


Κύπελλο που βρέθηκε στο Vale of York. Ασήμι και νομίσματα βρέθηκαν μέσα στο κύπελλο κατά τη συντήρησή του από το σχετικό εργαστήριο του Βρετανικού Μουσείου.

📷 Φωτογραφία: British Museum


Ευρήματα από το Vale of York. Μεταξύ άλλων ένα επιχρυσωμένο κύπελλο από ασήμι, ένα χρυσό περιβραχιόνιο και 617 ασημένια νομίσματα.

Πηγή: LiFOΔημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only