Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

‘’Εάν διαβάσει κανείς κείμενα του Στράβωνα, του Διόδωρου του Σικελιώτη, ή του Πλουτάρχου, θα δει ότι ο Ηρακλής ήτανε η μεγαλύτερη φυσιογνωμία που έχει δημιουργήσει το γένος του homo sapiens''.
Ηλίας Μαριολάκος



Ο Πλούταρχος (45 – 120 μ.Χ.) στο βιβλίο του ''Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της σελήνης'' μας πληροφορεί ότι ο Ηρακλής έφτασε στην Αμερική, όπου ενίσχυσε το παλιό ελληνικό στοιχείο που άρχισε να φθίνει και έδωσε καινούργια πνοή στις ελληνικές παροικίες των ανατολικών ακτών της μεγάλης ηπείρου (Όλα αυτά γύρω στα 1300 π.Χ.).
Από τον πρωθιερέα των Δελφών Πλούταρχο, ο οποίος ήταν και ο διευθυντής της μοναδικής σε βιβλία, χάρτες και έγγραφα βιβλιοθήκης του ναού, διαβάζουμε ότι ο Ηρακλής εγκατέστησε ακόλουθούς του




“στον κόλπο που το στόμιό του βρίσκεται ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΚΑΣΠΙΑΣ” (γεωγραφικό πλάτος).
Καταθέτει επίσης ότι έμειναν «σε νησιά που βλέπουν τον ήλιο να κρύβεται για λιγότερο από μία ώρα για 30 ημέρες», δηλαδή στον πολικό κύκλο και δίνει ακριβείς αποστάσεις από τη Βρετανία (ελληνικό όνομα), πλέοντας προς τα δυτικά προς άλλα τρία νησιά που ισαπέχουν μεταξύ τους.
Το πρώτο που συναντάμε το κατονομάζει ως τη νήσο Ωγυγία και απέχει πέντε μέρες πλέοντας με καράβι προς δυσμάς ( 900 χιλιόμετρα) από τις βρετανικές ακτές… (Όλα επαληθεύονται σήμερα).



Ποιο λόγο εξυπηρετούσε η παρουσία του Ηρακλή και των Ελλήνων εκεί;
Ο καθηγητής Ηλίας Μαριολάκος, Ομότιμος Καθηγητής Γεωλογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και εισηγητής της επιστήμης της Γεωμυθολογίας, υποστηρίζει ότι η απάντηση βρίσκεται στα ευρήματα των ανασκαφών γύρω από τη λίμνη Σουπίριορ στο Μίτσιγκαν.
(Συνέντευξή του στο ΚΡΗΤΗ TV, με 1,296,460 θεάσεις στο YouTube, όπου δίνει πολλές λεπτομέρειες).
Στην περιοχή της λίμνης Σουπίριορ στον κόλπο του Αγίου Λαυρεντίου, υπάρχουν αμέτρητες τρύπες στα βουνά και έχει υπολογιστεί ότι έχουν εξορυχθεί πάνω από 500.000 τόνοι χαλκού, όταν από την κατεξοχήν πηγή χαλκού, την Κύπρο, εξορύχθηκαν 200.000 τόνοι. Η εξόρυξη έγινε την περίοδο 2.450 π.Χ.- 1050 π.Χ. (μινωική μέχρι και το τέλος της μυκηναϊκής εποχής).
Η δραστηριότητα αυτή σταματά ξαφνικά, όταν καταρρέει ο Μυκηναϊκός πολιτισμός. Στην εποχή του Πλουτάρχου, το 86 μ.Χ. ο ίδιος αναφέρει, ότι δεν μετέφεραν χαλκό αλλά χρυσές κούπες και αγγεία που μέσα είχαν τις προμήθειες του ταξιδιού.



Και όλα αυτά σε μια εποχή όπου οι γηγενείς ‘’Ινδιάνοι’’, οι οποίοι κατοικούσαν στα ενδότερα, βρίσκονταν ακόμη στη λίθινη εποχή και δεν είχαν καμμιά σχέση με τα μέταλλα!
Σύμφωνα και με τον Δρ Μηνά Τσικριτζή υπάρχουν και άφθονα αρχαιολογικά τεκμήρια που μαρτυρούν την παρουσία των Μινωιτών – Μυκηναίων – Κυπρίων γύρω από τη λίμνη του Καναδά καθώς και επιγραφές στην κυπρομινωική γραφή.
Ο Ηρακλής νέος, από ανασκαφή στη Ρώμη κοντά στο Πάνθεον. Ανάγεται στο 62 μ.Χ. κατά τις ημέρες του Νέρωνα. Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης. Δεξιά, μινωικά πλοία και ο Ηρακλής ανάμεσα στην Αρετή και την Κακία.

 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only